کاربرد و عوارض مصرف پروپرانول

کاربرد و عوارض مصرف پروپرانولول

لطفاپس از مطالعه امتیاز دهید

فشارخون بالا به عنوان عارضه یا بیماری شناخته می شود که می تواند عوارض ناشی از مشکلات دیگر در بدن باشد. می توان از آن به عنوان معلولی نام برد که علت آن در جای دیگری است. به عنوان مثال می توان گفت رژیم بد غذایی مانند مصرف بیش از اندازه نمک و یا غذاهای چرب در برنامه غذایی روزانه می تواند علت بوجود آمدن فشارخون بالا باشد. امروزه داروهایی وجود دارند که فرد می تواند به راحتی این بیماری را کنترل و حتی درمان نماید. در نوشته پیش رو به داروی پروپرانول که در جهت کنترل و درمان بیماری فشار خون تجویز می گردد پرداخته و در مورد کاربرد و عوارض مصرف پروپرانولول توضیحاتی خواهیم داد.

داروی پروپرانولول

داروی پروپرانولول از آن دسته داروهایی می باشد که برای کنترل فشارخون، پیشگیری و درمان نامنظمی ضربان قلب، درمان آنژین صدری، سردردهای میگرنی و موارد دیگری از این خانواده استفاده می شود.

کاربرد و عوارض مصرف پروپرانولول نیاز به بررسی دارد‌. چرا که از این دارو به عنوان کاهنده علائم فیزیکی ناشی از استرس مانند لرزش بدن، تپش قلب و نیز در بیماران مبتلا به پرکاری تیروئید تجویز می گردد. داروی پروپرانولول با کاهش ضربان قلب منجر به کاهش فشاردر عروق خونی می گردد. البته نکته مهم در مصرف پروپرانولول این می باشد که این دارو فشارخون را درمان نمی کند بلکه در کنترل آن تاثیر بسزایی خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: بهترین دکتر قلب

کاربرد و عوارض مصرف پروپرانول

کاربرد و عوارض مصرف پروپرانولول

عوارض مصرف داروی پروپرانولول

با توجه به نوع کاربرد و عوارض مصرف پروپرانولول، باید دوز مصرفی نیز مشخص شود‌.  در مورد چگونگی مصرف داروی پروپرانولول بایستی گفت: این دارو برای کنترل فشارخون و دیگر موارد گفته شده تجویز می شود. اما در مصرف این دارو اگر اصول مصرفی طبق تجویز پزشک نباشد عوارضی را به همراه خواهد داشت که به برخی موارد آن اشاره می کنیم:

اولین عارضه مصرف بیش از اندازه داروی پروپرانولول می تواند کند شدن ضربان قلب باشد. در مواردی فرد دچار مشکل تنفسی می شود. همچنین می تواند باعث  سرگیجه نیز گردد‌. هنگام مصرف پروپرانولول بخاطر اثرات مسدود کننده بتا می تواند عوارضی مانند موارد زیر را داشته باشد.

افت فشار خون

در نتیجه کاهش انقباض و ضربان قلب رخ می دهد.

فشار و قندخون پایین

مصرف پروپرانولول می تواند در هیپوگلیسمی یا قند خون پایین باعث مشکل شود. به همین خاطر افراد مبتلا به دیابت بایستی در مصرف این دارو احتیاط کرده و به صورت مستمر پزشک را در جریان وضعیت قند خون خود قرار دهند.

با مطالعه مقاله زیر از ما حمایت کنید
آیا پروپرانولول پس از سکته، به زنده ماندن بیمار کمک می‌کند؟

بیشتر بخوانید: بهترین متخصص اکوکاردیوگرافی قلب

فشار و قندخون پایین

از کاربرد و عوارض مصرف پروپرانولول یخ شدن دست و پا بخاطر کاهش فشار خون می باشد. در صورت بروز چنین واکنشی بهتر است پزشک را در جریان قرار داده و از مصرف دارو پرهیز کنید.

بروز حالت تهوع، اسهال و استفراغ

این مورد در موارد بسیار نادر ممکن است اتفاق بیافتد. اما به محض وقوع چنین عارضه ای بهتر است پزشک معالج را در جریان قرار دهید.

توهم بینایی

از دیگر عوارض مصرف بیش ازحد پروپرانولول می توان به توهم بینایی اشاره نمود. این از عوارض مسدود کننده های بتا می باشد که با قطع دارو از بین می رود. بهتر است در زمینه مصرف آن با بهترین دکتر قلب در ارتباط باشید.

افزایش مایعات بدن

مصرف پروپرانولول به عنوان مسدودکننده بتا ممکن است باعث اضافه شدن وزن گردد. در صورتی که هنگام مصرف این دارو دچار اضافه وزن شدید بهتر است پزشک معالج را در جریان قرار دهید. در این حالت کاربرد و عوارض مصرف پروپرانولول دقیق تر کنترل می شود.

سایر عوارض

از عوارض دیگر مصرف پروپرانولول می توان به کاهش میل جنسی، اختلال در خلق و خو، سوء هاضمه و سرگیجه اشاره نمود. حتما بایستی پزشک معالج خود را مطلع کنید. بروز خستگی و احساس خواب آلودگی نیز از عوارض مصرف داروی پروپرانولول می باشد. در چنین مواقعی از رانندگی و کار با ابزار و تجهیزاتی که نیاز به دقت بالایی دارد خودداری کنید.

نکات مهم در زمینه کاربرد و عوارض مصرف پروپرانولول

نکات مهمی که پیش از مصرف پروپرانولول بایستی حتما رعایت گردد و پزشک معالج را در جریان قرار دهید موارد زیر می باشند:

  • در صورتی که مبتلا به هر گونه اختلال در عملکرد کلیه و یا کبد هستید و یا در این زمینه بیماری هایی دارید حتما پزشک معالجتان را در جریان قرار دهید.
  • اگر باردار می باشید و یا در دوران شیردهی هستید بهتر است قبل از مصرف پروپرانولول پزشک را مطلع کنید.
  • در صورت سابقه بیماری افت فشارخون، اختلالات عروقی، آسم و یا دیابت حتما پزشک را مطلع کنید.
  • در صورتی که قصد جراحی و یا اعمال دندانپزشکی را دارید پزشک خود را از مصرف داروی پروپرانولول مطلع کنید.
کاربرد و عوارض مصرف پروپرانول

کاربرد و عوارض مصرف پروپرانولول

سخن نهایی

در این نوشته از وب سایت دکتر جوزانی، ما کاربرد و عوارض مصرف پروپرانولول را بررسی کردیم. مصرف هر دارویی بدون مجوز پزشک موجب ضرر و زیان جبران ناپذیری خواهد بود. نکته مهم تر این که ممکن است دارویی که به شما داده می شود برای فرددیگری مضر باشد. بنابراین بهتر است داروی مورد استفاده خود را به دیگران توصیه نکنید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه − سه =