مصرف دارو های قلبی در کودکان زیر یک سال

لطفاپس از مطالعه امتیاز دهید

مصرف دارو های قلبی در کودکان زیر یک سال : بدون شک، یکی از مهم ترین دغدغه هایی که والدین نوزادان دارند، داروهایی است که برای کودکان شان ممکن است مضر باشد. اینکه آیا برای کودکانی که به بیماری های قلبی مبتلا هستند مصرف دارو های قلبی عروقی می تواند مفید واقع شود یا خیر.

در این موارد باید دید اولویت چه مساله ای است. سلامت قلب کودک یا عوارضی که این دارو ها می تواند بر جسم او بگذارد! یا اینکه مصرف داروهای قلبی برای کودکان زیر یک سال اثرات مضری دارد؟ اثرات مصرف دارو های قلبی بر روی کودک زیر یک سال موضوعی است که در این مقاله مفصلا شرح داده می شود. برای پاسخ به این سوال و جزئیاتی از این دست تا انتهای مطلب ما را همراهی کنید!

بیشتر بخوانید: بهترین متخصص اکوکاردیوگرافی قلب

مصرف دارو های قلبی بر روی کودکان زیر یک سال

مصرف دارو برای کودکان زیر یک سال

شاید برای خیلی از افراد جایِ سوال باشد که اگر نوزاد و کودک مان دچار بیماری های گوناگون شود، می توانیم از دارو هایی که برای بزرگسالان مصرف می کنیم به کودک مان بدهیم؟! صراحتا باید گفت یک کودک یا نوزاد بسیار جسم ظریف تر و حساس تری نسبت به بزرگسالان دارد. به همین دلیل،‌ ممکن است در برابر مصرف هر نوع دارویی بدنش واکنش شدید تری در مقایسه با بزرگسالان نشان دهد. به همین دلیل است که همیشه گفته می شود، قبل از دادن

هر نوع دارویی به کودکان یا نوزادان از پزشک متخصص مشورت بگیرید. این نکته فقط برای داروهایی شیمیایی نیست. بلکه در مصرف دارو های گیاهی برای کودکان نیز باید دقت لازم را داشته باشید! دارو دادن بدون نسخه به کودکان و نوزادان می تواند خطرات زیادی را به دنبال داشته باشد.

بیشتر بخوانید: بهترین متخصص انژیوگرافی قلب

مصرف دارو های قلبی بر روی کودکان زیر یک سال

بیماری های قلبی که کودکان زیر یک سال به آن مبتلا می شوند

بیماری های قلبی جزء مواردی نادر هستند که ممکن است یک کودک یا نوزاد با آن ها متولد شود‌. اما جای نگرانی نیست‌. چرا که با پیشرفت علم و تکنولوژی حتی نوزادانی که با مشکلات جسمی به دنیا می آیند نیز می توانند همانند سایر نوزادان به زندگی عادی خود بپردازند. اما برخی از نوزادان به یک سری بیماری های قلبی بیشتر از سایر افراد مبتلا می شوند که به آن ها اشاره می کنیم‌.

بیماری های قلبی کودکان

متاسفانه بیماری های قلبی در نوزادان و کودکان تنوع بالایی دارند. گاهی اوقات این بیماری ها هرگز خود را نشان نمی دهند. به همین دلیل تنها با معاینات و آزمایش های پزشکی مشخص می شوند

با مطالعه مقاله زیر از ما حمایت کنید
تشخیص بیماری مادرزادی قلب (به همراه علل و راه های درمان آنها)

بیماری های مادرزادی قلبی کودکان

  • آریتمی های قلبی

  • آترواسکلروز یا تصلب شریان های قلب

  • کاوازاکی

  • سوفل قلبی یا مور مور (صدایی که به هنگام عبور خون از درون رگ ها و دریچه های قلب شنیده می شود.)

  • اختلالات دریچه ای مانند تنگ بودن دریچه های قلبی (مثل دریچه میترال، سه لتی یا دریچه های آئورت و ریوی)

  • سندروم هایپوپلاستیک (وقتی که بخشی از قلب کامل تشکیل نشود)

  • نقص در دیواره های قلب، دهلیز یا بطن ها

برخی از بیماری هایی که نادر هستند مثل بیماری هایی که در زیر گفته شد:

  • نقص در رگ‌ های بدن

  • ضخیم بودن دیواره ی قلب

  • قرار گیری سرخرگ‌ ها و سیاهرگ های اصلی در جایگاه نامناسب

  • تنگ بودن شریان های اصلی

  • وجود سوراخ در دیواره های قلبی

  • پریکاردیت (عفونت لایه و غشای دور قلب)

  • رماتیسم های قلبی

  • بیماری های عفونی و ویروسی (برخی از بیماری ها که ممکن است کل اندام های بدن را درگیر کند)

بیشتر بخوانید: مراکز انجام اکو قلب

مصرف دارو های قلبی بر روی کودکان زیر یک سال

 

راه درمان بیماری های قلبی نوزادان و کودکان زیر یک سال چیست؟

برای درمان برخی از بیماری ها لازم است جراحی هایی انجام شود. حتی در برخی موارد عمل قلب باز نیز تنها چاره است. البته توجه داشته باشید که برای اکثر بیماری ها درمان های خیلی جدی نیاز نیست و با مصرف برخی دارو ها و به مرور زمان بهبود پیدا می کنند. به همین دلیل توصیه می شود که والدین این کودکان مراقبت های لازم را انجام دهند تا بیماری های نوزاد شان بهبود پیدا کند.

علائم این بیماری ها در کودکان زیر یک سال

اگر نقص و بیماری قلبی خاصی در نوزادان وجود داشته باشد، این مساله خیلی زود خودش را نشان می دهد. برای مثال علائم زیر جزء مهم ترین نشانه های بیماری قلبی در نوزادان است. کبودی رنگ پوست (خاکستری یا آبی کم رنگ) که ناشی از کمبود اکسیژن یا همان سیانوز است.

  • افزایش تعداد تنفس

  • ورم کردن پاها و سایر اندام های بدن مثل شکم یا چشم ها

در صورت مشاهده ی هر کدام از این عوامل بهتر است با پزشک متخصص مشورت کنید. چرا که ممکن است نیاز باشد دارو درمانی را شروع کند تا بیماری نوزادتان هر چه سریع تر بهبود یابد.

بیشتر بخوانید: بهترین دکتر قلب

مصرف دارو های شیمیایی برای کودکان زیر یک سال توصیه می شود؟!

به طور کلی در پاسخ به این سوال باید ابتدا بررسی کرد که آیا بیماری فرزندان جدی است یا خیر‌. اگر با بزرگ شدن کودک این بیماری به مرور زمان رفع شود، نیازی به دارو درمانی و اقدامات خاصی نیست. اما اگر پزشک تشخیص دهد که برای آن کودک دارو درمانی لازم است، باید حتما توصیه های پزشک را جدی بگیرید. اما پیش از هر اقدامی ابتدا مضرات دارو های مورد نظر را از پزشک تان بپرسید. شاید لازم باشد در نوع دارو ها تجدید نظر شود.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × یک =