جلوگیری از کبودی بعد از آنژیوگرافی

جلوگیری از کبودی بعد از آنژیوگرافی

لطفاپس از مطالعه امتیاز دهید

امروزه با توجه به پیشرفت علم و تکنولوژی روش های تشخیص و درمان نسبت به گذشته تنوع بیشتری یافته و روش های جدیدتری نیز وارد عرصه تشخیص و درمان می شود. یکی از روش های تشخیص و درمان در زمینه بیماری های قلبی آنژیوگرافی می باشد. در مقاله پیش رو ضمن توضیح در مورد آنژیوگرافی،پیرامون  جلوگیری از کبودی بعد از آنژیوگرافی اطلاعاتی در اختیار شما عزیزان قرار خواهیم داد.

آنژیوگرافی چیست؟

یکی از روش های تشخیص مشکل در عروق منتهی به قلب انجام آنژیوگرافی می باشد. این فرایند روشی است که در آن میزان جریان خون در رگ ها بررسی می گردد. این رگ ها که به آن عروق کرونری نیز گفته می شود، خون را به همراه اکسیژن به عضله قلب میرساند. در برخی موارد ممکن است پزشک بخاطر تشخیص بهتر دستور انجام آنژیوگرافی را بدهد که در ادامه توضیحات دقیق تری خواهیم داد.

اگر بخواهیم بصورت دقیق تر بگوییم  آنژیوگرافی روشی است که با استفاده از کنتراست بالا و اشعه ایکس شرایط رگ ها و میزان جریان خون در آنها، تصویر برداری، بررسی و کنترل می گردد. آنژیوگرافی قلب از دو طریق انجام می گردد. انجام این فرایند از دو طریق دست و پا است. در عمل آنژیوگرافی با استفاده از وسائل خاص از طریق رگ های دست و یا پا وسیله لوله مانند و بسیار ظریفی که در اصطلاح پزشکی به آن(کنتر) گفته می شود به سمت قلب فرستاده می شود و با استفاده از ماده حاجب (مشتقات ید) که به آرامی در رگ تزریق می شود عمل تصویربرداری صورت می پذیرد. لازم به ذکر می باشد که ماده حاجب بی خطر بوده و بعدا از طریق ادرار دفع می گردد.

بیشتر بخوانید: بهترین متخصص انژیوگرافی قلب

جلوگیری از کبودی بعد از آنژیوگرافی

جلوگیری از کبودی بعد از آنژیوگرافی

جلوگیری از کبودی بعد از آنژیوگرافی

همانگونه که گفته شد آنژیوگرافی قلب از طریق رگ دست و یا پا با تشخیص پزشک صورت می پذیرد. بعد از اتمام آنژیوگرافی جهت جلوگیری از اینکه خونریزی و کبودی رخ دهد در ادامه در مورد آن و چگونگی جلوگیری از کبودی بعد از آنژیوگرافی توضیحاتی خواهیم داد:

کبودی که در اصطلاح پزشکی به آن هماتوم نیز گفته می شود به معنی خونریزی جزئی در محل ورود کانتر به رگ( دست یا پا) می باشد. لازم به یادآوری است که این کبودی (هماتوم) در افرادی که تحت عمل آنژیوگرافی قرار می گیرند اندک و در حدود سه درصد از افراد دچار این عارضه می شوند. در صورتی که کبودی بوجود بیاید نیاز به بررسی  در بیمارستان  که عمل آنژیوگرافی در آن انجام گرفته دارد. برای این منظور در وهله اول بایستی محل هماتوم(کبودی) فشار مستقیم وارد گردد تا خونریزی قطع گردد. در چنین مواقعی از کیسه شن استفاده می گردد و در محل مورد نظر قرار داده می شود.

با مطالعه مقاله زیر از ما حمایت کنید
راه های تصفیه خون

مهم ترین نکات جلوگیری از کبودی

ممکن است این حالت کبودی و خون ریزی بعد از ترک بیمارستان و در منزل رخ دهد که بهتر است برای جلوگیری از این امر موارد زیر را مراعات کنید:

مهم ترین نکات جلوگیری از کبودی

  • حداقل به مدت 48 ساعت از انجام فعالیت های سخت پرهیز کنید.
  • برای جلوگیری از کبودی بعد از آنژیوگرافی، از بلند کردن اجسام سنگین تا بهبودی کامل خودداری کنید.
  • هنگام استفاده از دستشویی و اجابت مزاج سعی کنید به محل ورود کانتر (خصوصا در کشاله ران) فشاری وارد نشود
  • اگر در منزل دچار مشکل خونریزی از محل ورود کانتر شدید حتما با اورژانس تماس بگیرید. تا آمدن آمبولانس  محل مورد نظر را فشار دهید. در صورتی که حس کردید محل مورد نظر دچار بی حسی و یا مور مور شده فشار را کم کنید. احتمالا فشار بیش از حد به محل مورد نظر وارد کرده اید . بعد از آمدن عوامل اورژانس انجام امور‌ جلوگیری از کبودی بعد از آنژیوگرافی را به نیروهای امدادگر بسپارید.
  • نکته مهم دیگری که بعد از انجام عمل آنژیوگرافی بایستی جهت عدم بروز کبودی انجام داد در دو سه روز اول هنگام خواب بهتر است پای خود را بالاتر از سطح بدن قرار دهید و از رانندگی نیز پرهیز کنید.

جلوگیری از کبودی بعد از آنژیوگرافی در محل کاتتر

همان گونه که گفته شد ممکن است عمل آنژیوگرافی از طریق دست صورت پذیرد. بخاطر این که دچار کبودی در محل ورودی کانتر در دست نگردید بهتر است موارد زیر را رعایت کنید:

  • هنگام استراحت یک بالش نازک زیر دست خود قرار دهید. بدین صورت از فشار آوردن به ناحیه عمل کاسته و به نوعی از دست خود حمایت کنید.
  • از خم کردن مچ دست خود تا حدود 10 ساعت بعد از آنژیوگرافی خودداری کنید.
  • تا یک روز بعد از عمل آنژیوگرافی از انجام کارهایی مانند بافندگی، کار با کامپیوتر و دیگر مواردی که باعث فعالیت دست می گردد خودداری کنید.
  • از بلند کردن و جابجایی اجسام سنگین جدا خودداری کنید.
  • اجسام بیشتر از 5 کیلو را بلند و حتی جابجا نکنید.

در صورت احساس درد بیش از حد و یا بروز خونریزی حتما با پزشک خود یا اورژانس تماس بگیرید.

بیشتر بخوانید: بهترین متخصص اکوکاردیوگرافی قلب

جلوگیری از کبودی بعد از آنژیوگرافی

جلوگیری از کبودی بعد از آنژیوگرافی

نکات مهم

جلوگیری از کبودی بعد از آنژیوگرافی، با کمک بهترین دکتر قلب، نیاز به اطلاع از موارد مهم دیگری هم دارد. نکته مهم در مورد محل ورود کانتر به بدن این است که بعد از یک یا دو روز بانداژ محل زخم به طور معمول جدا خواهد شد. در صورت موافقت پزشک بعد از 48 ساعت امکان دوش گرفتن برای شما فراهم خواهد شد.

با مطالعه مقاله زیر از ما حمایت کنید
اعتیاد به آلپرازولام

سخن آخر

برای روند بهبودی کامل بعد از آنژیوگرافی و جلوگیری از کبودی بعد از آنژیوگرافی دستورات پزشک را مد نظر خود قرار دهید. از توصیه هایی که افراد متفرقه و یا اشخاصی که قبلا عمل آنژیوگرافی را انجام داده اند جدا پرهیز کنید. ارجحیت در دوره درمانی شما فقط نظر پزشک معالج می باشد. ممکن است بعد از انجام عمل آنژیوگرافی پزشک داروهایی را برای شما تجویز کند. بهتر است تا اتمام دوره درمان از داروها به صورت منظم استفاده کنید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه + پنج =