روند پیوند قلب مصنوعی چیست؟

روند پیوند قلب مصنوعی چیست؟

لطفاپس از مطالعه امتیاز دهید

بیماری های قلبی به مجموعه ای از بیماری هایی گفته می شود که موجب نارسایی و حتی از کار افتادن قلب می گردند. برای درمان بیماری های قلبی از روش های گوناگونی مانند دارودرمانی  آنژیوپلاستی بالن زدن و دیگر موارد استفاده می گردد. همگی به وضعیت بیمار و این که بیماری در چه مرحله ای است بستگی دارد. در نوشته پیش رو قصد داریم در مورد روند پیوند قلب مصنوعی به عنوان راهکاری برای درمان افرادی که دچار بیماری قلبی هستند نام ببریم.

بیماری قلبی چیست؟

در نگاه اول شاید برای شما این سئوال مطرح شود که آیا بیماری قلبی همان سکته قلبی است؟ در جواب بایستی گفت خیر بیماری قلبی به مجموعه بیماری هایی گفته می شود که قلب را درگیر نموده و موجب نارسایی و حتی از کار افتادن قلب می گردد. از جمله این بیماری ها می توان به فشار خون بالا، چربی خون بالاو غیره اشاره نمود.

بیشتر بخوانید: بهترین متخصص اکوکاردیوگرافی قلب

روش های درمانی بیماری های قلبی

بیماری های قلبی به دو روش تحت کنترل و درمان قرار می گیرند که عبارتند از:

روش های درمانی بیماری های قلبی

دارو درمانی

در صورتی که بیماری هایی که تاثیر منفی بر عملکرد قلب می گذارند به موقع تشخیص داده شوند می توان با استفاده از دارو درمانی، رژیم غذایی مناسب و انجام ورزش زیر نظر پزشک متخصص به راحتی آنرا کنترل و درمان نمود. همانگونه که گفته شد بیماری هایی مانند فشار خون بالا  چربی خون بالاو دیگر موارد اگر به موقع تحت درمان و کنترل واقع نگردد حتما موجب بروز مشکلات قلبی خواهد گردید. البته انجام معالجات به موقع و زیر نظر پزشک بصورت دارو درمانی می توان به راحتی بیماری را کنترل و حتی درمان نمود.

 

اعمال جراحی

در برخی موارد متاسفانه دارودرمانی پاسخ لازم را نداده و در روند بهبودی تاثیری نمی گذارد. به همین جهت روش های تهاجمی به عنوان گزینه درمان انتخاب می شود که خود به چند روش می باشد و عبارتند از:

  • بای پس سرخرگ کرونری

  • استنت و بالون زدن یعنی آنژیوپلاستی

  • سایراعمال جراحی قلب باز

و دیگر روش های جراحی که تماما بستگی به وضعیت بیمار و تشخیص پزشک متخصص دارد.

روند پیوند قلب مصنوعی

یکی از روش های نوین که به عنوان آخرین گزینه در جراحی قلب بکار گرفته می شود عمل پیوند قلب مصنوعی است که در مورد آن توضیحاتی خواهیم داد.

قلب مصنوعی چیست؟

قلب مصنوعی دستگاهی مکانیکی می باشد که برای کمک به بهبود روند عملکرد قلب جایگزین قلب از کار افتاده می گردد. برخی گونه های قلب مصنوعی بصورت موقت و هنگام انجام اعمال جراحی در خارج از بدن فعال بوده و کار قلب و ریه را برای مدت زمان کوتاهی انجام می دهد. در روند پیوند قلب مصنوعی و در این نوع اعمال جراحی پس از اتمام عمل و زمانی که دیگر نیازی به دستگاه قلب مصنوعی نبود برداشته می شود. نوع دیگر قلب مصنوعی ابعاد کوچک تری به اندازه یک پرتقال دارد و در سینه بیمار راه داده می شود.

با مطالعه مقاله زیر از ما حمایت کنید
عوارض آلپرازولام

نحوه کار قلب مصنوعی چگونه است؟

کارکرد قلب مصنوعی توسط هوای فشرده و یا قدرت الکتریکی کار می کند. امروزه کارکرد قلب مصنوعی بیشتر توسط پمپ های ویژه و باطری های قابل اتصال که بوسیله یک کمربند یا جلیقه مخصوص روی بدن پوشیده می شود تامین می گردد. این نوع جعبه های کنترل همیشه همراه بیمار بوده و آزادی عمل مناسبی برای بیمار فراهم می گردد.

بیشتر بخوانید: بهترین متخصص انژیوگرافی قلب در تهران

روند پیوند قلب مصنوعی چیست؟

روند پیوند قلب مصنوعی و عمل پیوند

معمولا قلب مصنوعی تا زمانی در بدن فعالیت می کند که قلب پیوندی مناسب برای بدن پیدا شود. این ممکن است از چند هفته تا یک سال نیز بطول بیانجامد. فرایند عمل پیوند شامل مراحل قبل و بعد از عمل می شود.

قبل از عمل

قبل از عمل پیوند قلب مصنوعی می بایست آزمایشات دقیقی بر روی بیمار انجام گیرد تا پزشک جراح مطمئن گردد که آمادگی پذیرش قلب مصنوعی را دارید. بیماری هایی ماند ناراحتی های کلیوی، بیماری های ریوی، بیماری های مرتبط با کبد، عفونت و یا سرطان پیوند قلب مصنوعی را ریسک پذیرو خطرناک می کند.

مراقبت های بعد از عمل پیوند قلب مصنوعی

بعد ‌از روند پیوند قلب مصنوعی و کاشت قلب مصنوعی بیمار در بخش مراقبت های ویژه(ICU) به دقت تحت نظر پزشک قرار خواهد گرفت. این مراقبت برای جلوگیری از بروز عفونت های احتمالی می باشد. در زمان بعد از عمل ممکن است با تشخیص دکتر داروهای ضد انعقاد خون مانند آسپرین و وارفارین به بیمار داده شود. بعد از حدود یک هفته با تشخیص پزشک و در صورت عدم مشکل بیمار امکان قدم زدن در محیط و حیاط بیمارستان را خواهد داشت. بیمار قبل از عمل ممکن است درد و ناراحتی هایی داشته باشد که بعد از عمل پیوند دیگر از این ناراحتی ها خبری نخواهد بود. در صورت رضایت بهترین دکتر قلب تا پیدا شدن قلب پیوندی امکان دارد بیمار به منزل منتقل گردد.

سخن آخر

در این نوشته از وب سایت دکتر جوزانی به بررسی روند پیوند قلب مصنوعی پرداختیم. قلب مصنوعی عملکرد خوبی دارد و کمتر مشکل آفرین خواهد بود. اما در صورت عدم رعایت امکان بروز عفونت وجود خواهد داشت. همچنین ممکن است اعضای دیگر بدن مانند کلیه ها، کبد و ریه ها را دچار نارسایی کند که این موارد معمولا قبل از انجام عمل پیوند قلب مصنوعی وجود داشته است. تشخیص لزوم عمل پیوند قلب مصنوعی فقط بر عهده پزشک متخصص قلب می باشد ولی قلب مصنوعی نمی تواند جایگزین قلب اصلی و به صورت مادام العمر باشد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست + 19 =