علل تپش قلب و راه های درمان آن چیست؟-وب سایت دکترجوزانی

علل تپش قلب و راه های درمان آن چیست؟

لطفاپس از مطالعه امتیاز دهید

علل تپش قلب و راه های درمان آن چیست؟ به طور کلی تپش قلب شامل احساس لرزش، تپش و یا کوبیدن در گردن، قفسه سینه و یا گلو می باشد. این تپش می تواند همیشگی و دائم باشد و یا در بعضی مواقع روی دهد. تپش قلب همیشه به معنای ضربان بالای قلب نیست چرا که در ضربان پایین قلب نیز ممکن است حس شود.

بهتر است در هنگام تپش قلب به پزشک مراجعه نمود تا علت آن بررسی گردد. تپش قلب می تواند به دلیل یک بیماری جدی ایجاد شود و یا بی علت باشد.

بیشتر بخوانید: بهترین متخصص اکوکاردیوگرافی قلب

علل تپش قلب و راه های درمان آن چیست؟

تپش قلب چیست؟

در ناحیه مرکزی قفسه سینه قلب قرار دارد که با ضربان خود در هر بار، خون را به تمامی نقاط بدن پمپ می نماید و اکسیژن و مواد غذایی لازم را برای تمامی اندام ها تامین می نماید.

از سویی دیگر مواد زاید را نیز از تمامی نقاط بدن می گیرد. تپش قلب در واقع شامل انقباضات قلب است که موجب فشار خون در عروق بدن شده و در نهایت به صورت نبض دیده می شود. می توان گفت که به طور دقیق ضربان قلب مساوی با تعداد نبض می باشد.

به صورت نرمال، تپش قلب در کودکان بین 70 تا 110 و هر فرد در شرایط استراحت پس از 10 سالگی، بین 60 تا 100 ضربه در دقیقه می باشد. البته عوامل زیادی از جمله استرس، فعالیت بدنی و غیره می توانند ریتم طبیعی قلب را در شرایط استراحت تغییر دهند.

تپش قلبی که برای فرد آزار دهنده می شود و بیمار آن را حس می کند شامل تپش قلب به صورت سریع و محکم، احساس کوبیدن قلب به قفسه سینه و یا احساس یکی در میان زدن قلب می باشد. تپش قلب به خودی خود اشکالی در کارکرد قلب ایجاد نمی کند اما ممکن است این تپش به دلیل وجود بیماری و اختلال در قلب ایجاد شده باشد.

بر اساس گفته متخصصین قلب و عروق، اگر تپش قلب همراه با گیجی و سرگیجه، احساس غش و از حال رفتن، احساس فشار و سنگینی بر روی قفسه سینه، تنگی نفس، حواس پرتی، احساس درد در ناحیه فک یا بازو یا قفسه سینه، تعریق غیر طبیعی باشد، ضروری است که حتما به پزشک متخصص قلب مراجعه نمود.

 

علل تپش قلب و راه های درمان آن چیست؟-وب سایت دکتر جوزانی

علل مختلف تپش قلب

همان طور که ذکر شد تپش غیر طبیعی قلب می تواند به دلیل شرایط زندگی باشد و پس از مدتی به حالت طبیعی برگردد (در شرایطی چون فعالیت های ورزشی بالا، استرس، مصرف بالای کافئین، خستگی، تب و لرز، سیگار و غیره تپش قلب می تواند ایجاد گردد) که در این صورت خطر چندانی برای سلامت فرد محسوب نمی شود.

با مطالعه مقاله زیر از ما حمایت کنید
بهترین زمان سی پی آر

اما در حالت پاتولوژیکی تپش قلب غیر طبیعی می تواند در اثر فیبریلاسیون دهلیزی، برادی کاردی (ضربان قلب خیلی آهسته) و یا تاکی کاردی (ضربان قلب خیلی سریع) ایجاد شود. در اختلال فیبریلاسیون دهلیزی ریتم قلب غیر طبیعی می باشد .

عارضه برادی کاردی قلب کمتر از 60 ضربه در دقیقه می زند و می تواند نشانه وجود بیماری زمینه ای همانند بیماری قلبی مادرزادی، کم کاری تیرویید، حمله قلبی و آسیب به قلب، بیماری های التهابی چون لوپوس یا تب روماتیسمی، میوکاردیت (التهاب عضله قلب) باشد.

اختلال تاکی کاردی، قلب بزرگسال بیش از 100 ضربه در دقیقه می زند و این عارضه نیز می تواند ناشی از بیماری های زمینه ای چون کم خونی، بیماری قلبی مادرزادی، پر کاری تیرویید، آسیب به قلب و حمله قلبی باشد.

افرادی که به دلیل مسائل پاتولوژیکی به تپش قلب مبتلا هستند باید حتما جهت بررسی و درمان به پزشک متخصص قلب و عروق مراجعه نمایند.

راه های درمان

برای درمان و پیدا کردن علل تپش قلب ابتدا باید علت آن مشخص شود تا با توجه به علت تپش قلب درمان گردد. اما در حالت کلی و در شرایطی که تپش قلب ناشی از بیماری جدی قلبی نباشد، می توان با بهبود سبک زندگی تپش قلب را درمان نمود. به عنوان نمونه کارهایی چون مصرف غذاهای سالم، انجام فعالیت های ورزشی، خواب کافی، کاهش اضطراب و استرس، انجام مانور والسالوا در جلوگیری از ایجاد تپش قلب موثر می باشند.

بیشتر بخوانید: مراکز انجام اکو قلب

علل تپش قلب و راه های درمان آن چیست؟-وب سایت دکتر جوزانی

در مواردی که بیمار دارای تپش قلب بسیار بالایی می باشد، پزشک با تجویز داروهای ضد بتا آدرنرژیک و یا مسدود کننده کانال کلسیم

ضربان قلب بیمار را تنظیم می نماید.به علاوه در شرایطی که ضربان قلب بسیار آهسته است پزشک متخصص قلب و عروق ممکن است یا قرار دادن یک ضربان ساز قلب،ضربان قلب بیمار را به حالت نرمال بر گرداند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 − 8 =