رابطه فشار خون و بیماری قلبی

رابطه فشار خون و بیماری قلبی

لطفاپس از مطالعه امتیاز دهید

فشار اضافی موجب ایجاد بیماری های قلبی و آسیب به قلب می گردد. فشار خون می تواند موجب بزرگ شدن قلب، نارسایی قلبی، اختلال در عروق تغذیه رسان قلب و غیره شود. با توجه به وجود رابطه فشار خون و بیماری های قلبی باید برای درمان آن و جلوگیری از ایجاد تغییرات برگشت پذیر و برگشت ناپذیر و مشکلات جدی برای قلب به پزشک متخصص قلب و عروق مراجعه نمود.

رابطه فشار خون و بیماری قلبی

بیماری های قلبی ناشی از فشار خون بالا

فشار خون بالا به دو صورت می تواند موجب اختلال در عملکرد قلب شود. فشار خون از یک سو موجب تنگ شدن شریان ها و ایجاد بیماری های مرتبط با عروق کرونر (تغذیه رسان قلب) شده و از سوی دیگر باعث اختلال درعملکرد عضلات قلبی که نقش پمپاژ خون به تمام قسمت های بدن را دارند، میشود. در ادامه به توضیح بیماری های قلبی ناشی از فشار خون بالا می پردازیم.

تنگ شدن شریان ها: با توجه به نقش مهم عروق کرونر در ارتباط با تغذیه و اکسیژن رسانی به عضلات قلب، هر گونه اختلال در عملکرد آن ها سلامت قلب را به خطر می اندازد. فشار خون بالا می تواند موجب تنگ شدن این عروق گردد و خون رسانی را به قلب کاهش دهد. این بیماری تحت عنوان بیماری قلبی کرونری نام دارد و می تواند موجب سکته قلبی شود. در اثر تنگ شدن عروق کرونر، ممکن است لخته ایجاد شود، و خون رسانی به قلب متوقف گردد و در نهایت منجر به سکته قلبی می گردد.

بیشتر بخوانید: بهترین متخصص اکوکاردیوگرافی قلب

رابطه فشار خون و بیماری قلبی

افزایش حجم و ضخامت قلب: بیماری فشار خون بالا موجب اختلال در کارکرد قلب و افزایش ضخامت و حجم قلب می شود. به این صورت که با افزایش فشار خون، قلب مجبور است تحت فشار بالاتری کار کند و خون را پمپ نماید. با گذشت زمان عضلات قلب ضخیم تر و سفت تر شده و قلب ضعیف تر می گردد. معمولا این افزایش اندازه و ضخامت در بطن چپ یا همان حفره پمپ کننده قلب ایجاد می شود. به دنبال بزرگ شدن قلب تغذیه قلب نیز بدلیل افزایش فشار به عروق کرونر مختل می شود و در نهایت می تواند منجر به سکته قلبی گردد.

در اثر تنگ شدن شریان های عروق کرونر و افزایش ضخامت و حجم قلب (بطن چپ) که ناشی از بیماری فشار خون بالا هستند بیماری های قلبی زیر ایجاد می شوند:

آنوریسم آئورت و سایر عروق: آنوریسم آئورت شامل گشاد شدن و متسع شدن ناحیه ای از دیواره آئورت می باشد. این عارضه به دلیل بالا بودن فشار خون ممکن است ایجاد گردد و در صورتی که درمان نشود می تواند موجب مرگ بیمار شود.

با مطالعه مقاله زیر از ما حمایت کنید
ضربان قلب نرمال در سنین مختلف چقدر است؟ آشنایی با نحوه اندازه گیری

آریتمی و ضربان نامنظم قلب: ضربان قلب به طور نامنظم و غیر طبیعی می باشد.

نارسایی قلبی: عملکرد قلب کاهش می یابد و توانایی قلب جهت پمپاژ خون به سایر قسمت های بدن کاهش می یابد.

حمله قلبی: بر اثر متوقف شدن خون رسانی به قلب و نبود اکسیژن برای قلب سلول های عضله قلبی می میرند.

سکته قلبی: در اثر مسدود شدن عروق کرونر، تغذیه و اکسیژن رسانی به قلب متوقف و سکته قلبی ایجاد می شود.

ایست ناگهانی قلبی: در اثر توقف اکسیژن رسانی به عضله قلبی ممکن است به صورت ناگهانی قلب از حرکت ایستاده و منجر به مرگ گردد.

سکته مغزی و مرگ: یکی از عوارض ایجاد لخته خون، توقف خون رسانی و اکسیژن رسانی به سلول های مغزی و در نهایت سکته مغزی است. که بر اساس جایگاهی از مغز که دچار ایسکمی شده است عوارض متفاوتی چون اختلال در بلع، اختلال گفتاری، شنیداری، حرکت و مرگ را شامل می شود.

بیشتر بخوانید: بهترین دکتر قلب

بیماری های قلبی ناشی از فشار خون بالا

علایم بیماری های قلبی ناشی از افزایش فشار خون

علایم اختلالات قلبی در افراد مبتلا به فشار خون، به دلایلی چون شدت بیماری، مراحل بیماری، شرایط جسمی بیمار می تواند متفاوت باشد. اما در مراحل اولیه آن علایم می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • آنژین یا همان احساس درد در قفسه سینه

  • احساس فشار و تنگی در قفسه سینه

  • احساس درد در ناحیه گردن، بازوها، شانه ها و پشت

  • احساس ضعف و خستگی

  • تنگی نفس

  • ایجاد تورم در مچ و یا ساق پا

علایم بیماری های قلبی ناشی از افزایش فشار خون

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده + هفت =