نمایش تصویر هولتر مانیتورینگ قلب چیست دکتر جوزانی

هولتر مانیتورینگ قلب چیست؟ کارکرد آن بر روی بدن

لطفاپس از مطالعه امتیاز دهید

هولتر مانیتورینگ قلب چیست؟ چگونه باید خود را برای هوتلر مانیتورینگ آماده کرد؟ اینها سوالاتی است که ممکن است از طرف شما مطرح شود؟

هولتر مانیتورینگ قلب نوعی الکتروکاردیوگرام قابل حمل (ECG) است. ECG استاندارد یا در حالت استراحت یکی از ساده ترین و سریعترین آزمایشاتی است که برای ارزیابی قلب استفاده می شود. الکترودها (تکه های کوچک پلاستیکی که به پوست می چسبند) در نقاط خاصی از قفسه سینه و شکم قرار می گیرند. الکترودها توسط سیم به دستگاه ECG وصل می شوند. سپس بهترین متخصص قلب فعالیت الکتریکی قلب را پس از اندازه گیری، ثبت و چاپ ، ارزیابی می کند.

تکانه های الکتریکی طبیعی انقباضات قسمت های مختلف قلب را هماهنگ می کند. نوار قلب این تکانه ها را ثبت می کند تا نشان دهد که قلب چگونه سریع می تپد، ریتم ضربان قلب (منظم یا نامنظم) و  زمان ضربه های الکتریکی چگونه است.

تصویری از دستگاه مانیتور هولتر روی بدن انسان

در صورت بروز علائم هشدار دهنده، مانند سرگیجه، غش، فشار خون پایین، خستگی مداوم ، تپش قلب و مشکل در نوار قلب در حال استراحت،  بهترین متخصص قلب ممکن است مانیتور هولتر ECG درخواست کند.

برخی از آریتمی ها (ریتم های غیرطبیعی قلب) ممکن است هر از گاهی رخ دهد. یا ممکن است فقط در شرایط خاصی مانند استرس یا فعالیت رخ دهد. آریتمی های این نوع در ECG انجام شده در مطب به سختی ثبت می شوند. به همین دلیل ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی ممکن است مانیتور هولتر درخواست کند تا شانس بیشتری برای ثبت هرگونه ضربان قلب یا ریتم غیرعادی که ممکن است باعث علائم شود بدست آورد. برخی از مانیتورهای هولتر دارای ویژگی مانیتور رویداد هستند که با مشاهده علائم آن را فعال می کنید.

دستورالعمل هایی در مورد مدت زمان استفاده از مانیتور (معمولا 24 تا 48 ساعت)، نحوه نگه داشتن دفترچه خاطرات فعالیت ها و علائم خود در طول آزمایش و دستورالعمل های مراقبت شخصی و فعالیت ها، که شامل خشک نگه داشتن دستگاه در زمانیکه شما آن را می پوشید.

 

نمایش تصویر هوتلر مانیتورینگ قلب

هوتلر مانیتورینگ قلب

علت نیاز به مانیتور هولتر چیست

برخی دلایل برای مانیتور هولتر عبارتند از:

برای ارزیابی درد قفسه سینه که با آزمایش ورزش قابل تکرار نیست.

برای ارزیابی سایر علائم و نشانه های مرتبط با قلب مانند خستگی، تنگی نفس، سرگیجه یا غش

برای تشخیص ضربان قلب نامنظم یا تپش قلب

برای ارزیابی خطر حوادث مربوط به قلب در آینده در شرایط خاص، مانند کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک (ضخیم شدن دیواره های قلب)، پس از حمله قلبی که باعث ضعف سمت چپ قلب شده است، یا سندرم ولف-پارکینسون-وایت (که در آن راه الکتریکی غیر طبیعی مسیر هدایت در قلب وجود دارد).

با مطالعه مقاله زیر از ما حمایت کنید
باز کردن دریچه‌ی میترال با بالون

در طول هولتر مانیتورینگ قلب چه اتفاقی می افتد؟

بازخوانی مانیتور هولتر عموما به صورت سرپایی انجام می شود. بسته به شرایط شما و  ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی ممکن است روش ها متفاوت باشد.

به طور کلی، در ضبط هولتر مانیتورینگ قلب این فرایند را دنبال می کنند:

متخصصین از شما می خواهند که جواهرات یا اشیای دیگری را که ممکن است در خواندن تداخل داشته باشند، بردارید.

از شما خواسته می شود لباس خود را از کمر به بالا بردارید تا الکترودها به سینه شما متصل شوند. تکنسین با پوشاندن ملحفه یا روپوش و در معرض دید قرار دادن پوست لازم، حریم خصوصی شما را تضمین می کند.

مناطقی که تکه های الکترود در آن قرار می گیرند تمیز می شوند و در برخی موارد ممکن است موها تراشیده یا بریده شوند تا الکترودها به پوست نزدیک شوند.

الکترودها به سینه و شکم شما متصل می شوند. مانیتور هولتر با سیم به الکترودها متصل می شود. جعبه مانیتور کوچک ممکن است مانند یک کیف شانه ای، بر روی شانه شما، در اطراف کمر شما پوشیده شود، یا ممکن است به کمربند یا جیب بچسبد.

خطرات هولتر مانیتورینگ قلب چیست؟

هولتر مانیتورینگ قلب راهی آسان برای ارزیابی عملکرد قلب است. خطرات مربوط به مانیتور هولتر نادر است.

چسباندن الکترودها به پوست دشوار است و ممکن است به نوار اضافی نیاز باشد. هنگامی که الکترودها و نوار چسبنده برداشته می شود، ممکن است ناراحت کننده باشد. اگر الکترودها به مدت طولانی روشن باشند، ممکن است باعث آسیب بافت یا سوزش پوست در محل استفاده شوند.

عواملی ممکن است بر نتایج خواندن هولتر مانیتورینگ قلب تأثیر بگذارد. اینها شامل موارد زیر است، اما به آنها محدود نمی شود:

نزدیکی آهنرباها، فلزیاب ها، سیم های برق فشار قوی و لوازم برقی مانند ریش تراش، مسواک برقی و اجاق های مایکروویو. تلفن های همراه و پخش کننده های MP3 نیز می توانند با سیگنال ها تداخل داشته باشند و باید حداقل 6 اینچ از جعبه مانیتور دور باشند.

  • سیگار کشیدن یا استفاده از انواع دیگر تنباکو
  • داروهای خاص
  • تعریق بیش از حد، که ممکن است باعث شل شدن یا جدا شدن خطوط شود.

امیدواریم مطالب این مقاله در مورد مانیتور هولتر به شما کمک کرده باشد تا زمانی که نیاز به مانیتور هولتر داشتید دچار نگرانی و استرس نشوید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 + 19 =