فشار خون در بارداری

فشار خون در بارداری ، راه های کنترل و درمان آن

لطفاپس از مطالعه امتیاز دهید

فشار خون در بارداری معمولا در هفته های بیستم به بعد نمایان می شود. در صورتی که این بیماری به موقع تشخیص داده نشود، سلامت مادر و جنین به خطر می افتد. از این رو مطلب زیر تهیه شده است تا با علائم و راه های پیشگیری آن آشنا شوید.

راه های شناسایی فشار خون بالا در بارداری

معمولا فشار خون بالا علائم خاصی ندارد و تنها از روی اندازه گیری می توان از فشار خون اطمینان حاصل کرد. زمانی که دستگاه عدد ۱۴۰ روی ۹۰ را نشان دهد، به معنی فشار بالا می باشد. از هفته ۲۰ بارداری به بعد معمولا فشار خون مادر توسط پزشک اندازه گیری می شود اگر در مدتی که فشار خون تست می شود دستگاه اعداد بالا را نشان دهد، پزشک مطمئن می شود که مادر به بیماری فشار خون مبتلا می باشد. در این صورت پزشک احتمال مسمومیت حاملگی می دهد و مادر را برای آزمایش ادرار راهنمایی کرده تا از تشخیص خود اطمینان حاصل نماید. فشار خون بالا در این دوران که باعث ایجاد بیماری پره اکلامپسی می شود نوعی از مسمومیت این دوران  است که می تواند جدی باشد. چراکه اختلالات کبد و کلیه، اختلالات بینایی و دفع پروتئین را باعث می شود.

البته اگر بعد از آزمایش ادارار مسمویت منفی باشد، مادر تنها فشار خون دارد. در برخی موارد ممکن است مادر قبل از هفته بیستم بارداری هم فشار خون بالا را تجربه کرده باشد که در این صورت فرد فشار خون مزمن دارد و باید برای درمان آن هرچه زودتر اقدام نماید چراکه این فشارخون با فشار خون در دوران حاملگی فرق دارد.

 

راه های شناسایی فشار خون بالا در بارداری

زنان مستعد فشار خون در بارداری

اضافه وزن در بارداری و چاقی بیش از حد می تواند در فشار خون بالا تاثیر داشته باشد و خانم هایی که این مشکل را داشته باشند بیشتر در معرض این بیماری خواهند بود. بارداری بالای ۴۰ سال می تواند زنان را برای فشار خون بالا در حاملگی مستعد کند. در صورتی که فرد قبل از بارداری دیابت داشته باشد و یا سابقه فشار خون داشته باشد در این دوران هم تشدید می شود.

نارسایی کلیه هم باعث می شود که فرد باردار مستعد فشار خون در بارداری شود. از موارد دیگری که می تواند این بیماری را در زنان باردار ایجاد کند، سابقه فشار خون خانوادگی می باشد.

فشار خون چه تاثیری بر سلامت جنین و مادر دارد؟

فشار خون حاملگی اگر در هفته های قبل از هفته بیستم شروع شود و یا هرچه فشار خون بالاتر باشد، مشکل اساسی تر خواهد بود. معمولا افرادی که در این دوران دچار فشار خون می شوند، تنها یک درصد خفیف از بیماری را تجربه می کنند و این مشکل در اواخر دوره بارداری ایجاد می گردد. برای زایمان نیازی نیست این افراد سزارین انجام دهند معمولا می توانند به طور طبیعی زایمان را پشت سر بگذارند.

با مطالعه مقاله زیر از ما حمایت کنید
تاثیرات آلتپاز بر روی بیماری های قلبی چیست؟

ممکن است در برخی موارد مادر بعد از زایمان به بیماری پره اکلامپسی مبتلا شود این مشکل بیشتر در زنان بارداری رخ می دهد که قبل از هفته بیستم به فشار خون مبتلا می شوند. در برخی مواقع ممکن است فشار خون دراین دوران باعث مرگ جنین در رحم و یا نارسایی جنین شود. این مشکل می تواند محدودیت های رشد جنین را ایجاد کند. بنابراین ممکن است نیاز باشد برای گرفتن وقت اکو قلب جنین به بهترین متخصص اکوکاردیوگرافی قلب مراجعه نمایید.

فشار خون در بارداری چه تاثیری بر سلامت مادر و یا کودک دارد؟

چه زمان لازم است به پزشک مراجعه کنید

در صورتی که تورم و افزایش وزن ناگهانی داشته باشید و یا سر درد، درد در قسمت بالای شکم استفراغ و تهوع و یا اختلالات در بینایی داشته باشید حتما لازم است به پزشک مراجعه کنید. در برخی مواقع در دوران بارداری ممکن است علائمی را ببینید که خبر از مشکلاتی برای جنین می دهد مانند لکه بینی، خونریزی، درد و حساسیت رحم.

بنابراین لازم است در صورتی که مادر فشار خون داشته باشد برای درمان و پیشگیری های ممکن به بهترین دکتر قلب مراجعه کند.

تشخیص فشار خون بالا در دوران حاملگی

فشار خون در حاملگی می تواند جریان فشار خون جنین را تحت تاثیر قرار دهد ازین رو پزشک برای تشخیص بیماری و سلامت و رشد جنین آزمایش پروفایل بیوفیزیکال و سونوگرافی را تجویز می کند تا مقدار مایعات آمنیوتیک را مورد بررسی قرار دهد‌. در نهایت اگر مشکلی در سونوگرافی یا آزمایش وجود داشته باشد لازم است که پزشک سونوگرافی داپلر را هم انجام دهد تا واضح تر بتواند بیماری و مشکل را مورد بررسی قرار دهد.

 

تشخیص فشار خون بالا در بارداری

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × 4 =