اکو قلب جنین (اکوکاردیوگرافی جنین) در چه مواردی انجام میشود؟
اکو قلب جنین (اکوکاردیوگرافی جنین) در چه مواردی انجام میشود؟ آیا تا به حال چیزی در مورد اکوی قلب جنین شنیده اید؟اکوکاردیوگرافی جنین یا اکو برای قلب جنین جزو اقدامات رایجی است که خیلی از پزشکان آن را برای مادران باردار انجام می دهند؛ اما همه ملزم به انجام این کار نیستند. این که شما هم باید این اکو را انجام دهید یا خیر، بستگی به نظر پزشکتان دارد. در ادامه این مقاله تصمیم گرفتیم که راجع به این نوع ازمایش با شما صحبت کنیم و اطلاعات مفیدی را در اختیارتان قرار دهیم. پس با ما همراه باشید.
اکوکاردیوگرافی جنین چیست؟
اکوی قلب جنین یا اکوکاردیوگرافی جنین یک روش تشخیص برای این است که پزشک متوجه شود جنین چه مشکلات قلبی دارد. در واقع برای اینکه بیماری های مختلف مثل بیماری های مادرزادی قلب یا نامنظمی های قلب جنین بررسی شود، از این آزمایش استفاده می کنند. معمولا شبیه سونوگرافی انجام می شود اما تفاوت هایی بین آنها وجود دارد.
چرا باید اکوکاردیوگرافی انجام شود؟
بسیاری از شما فکر می کنید که اکوی قلب جنین کار ضروری نیست؛ اما از آنجایی که بیماری های مادرزادی قلبی خیلی زیاد هستند و جزو مشکلات شایع تشخیص داده می شوند، به خاطر همین باید این کار را انجام دهند که باز هم تاکید می کنیم همه ملزم به انجام این کار نیستند؛ اما به هر حال اگر پزشکتان مشکوک به بیماری قلبی باشد، این کار را برایتان انجام می دهد تا از مشکلات بعدی در آینده جلوگیری شود.
بیشتر بخوانید: بهترین دکتر قلب تهران
اکوکاردیوگرافی جنین در چه مواردی انجام می شود؟
یکی از سوالاتی که برای خیلیها پیش می آید، این است که اکوی قلب جنین را در چه موارد و شرایطی به انجام می رسانند. همه خانم های باردار مجبور به انجام این کار نیستند؛ اما گاهی پزشک تان تشخیص می دهد که بنا به شرایطی شما حتما باید این کار را به انجام برسانید. در موارد زیر ممکن است پزشک این نوع اکوکاردیوگرافی را تجویز کند:
· سابقه فامیلی اعضای نزدیک خانواده در ابتلا به نارسایی های مادرزادی قلبی یا نارسایی های مادرزادی غیر قلبی در افراد نزدیک خانواده
· سابقه سقط مکرر توسط مادر
· سابقه مصرف دارو مخصوصاً داروهای اعصاب توسط مادر
· سابقه نازایی و استفاده از روش های کمک به باروری
· سابقه ابتلا به بیماری های متابولیکی مثل لوپوس و دیابت
· سابقه بیماری های عفونی در دوران حاملگی برای مادران
· وجود یافته های غیر طبیعی در سونوگرافی و شبیه به بیماری های قلبی نوزاد مثلاً اختلالات ریتم قلب جنین، اختلالات مایع آمنیوتیک ،کاهش رشد جنین و موارد مشابه
· مصرف داروهای تراتوژن در زمان حاملگی مثل داروهای ضد تشنج، وارفارین، الکل و موارد این چنینی
· تشخیص بیماری های کروموزومی
· سطوح غیر طبیعی از مارکرهای بیوشیمیایی داخل خون مثل AFPHCG
بیشتر بخوانید: بهترین متخصص اکوکاردیوگرافی قلب
آیا با سونوگرافی نمی توان متوجه مشکلات جنین شد؟
خیلی از افراد فکر میکنند که چرا به جای اکوی قلب جنین از سونوگرافی استفاده نمی شود. سونوگرافی هم می تواند روشی برای تشخیص بیماری های مختلف باشد که از آن استفاده می کنند تا بافت های زیر جلدی مثل تاندون ها، مفاصل و عضلات را بررسی کنند. سونوگرافی کاربرد های زیادی دارد اما با اکوکاردیوگرافی جنین کمی متفاوت است. اکوکاردیوگرافی برای قلب جنین است و می تواند نتایج دقیق تری را به ما نشان دهد اما سونوگرافی قادر به انجام این کار نیست. البته سونوگرافی های سه بعدی هم تا حد زیادی می تواند اختلالات را نشان دهد اما اکو به منظور بررسی دقیق قلب جنین انجام می شود.
بیشتر بخوانید: علائم بیماری قلبی در بارداری
اکوکاردیوگرافی جنین را در کجا انجام دهیم؟
اگر می خواهید پزشک برای شما تشخیص دقیقی داشته باشد، حتما باید به مراکز معتبر برای اکوی قلب جنین مراجعه کنید. البته بهترین متخصص اکوکاردیوگرافی دکتر جوزانی پیشنهاد میکنند هیچ اقدامی را بدون صلاحدید پزشک انجام ندهید.
کلام آخر
با همه اطلاعات این مقاله متوجه شدید که اکوی قلب جنین می تواند یک روش عالی برای تشخیص بیماری های قلب او باشد. در نتیجه اگر پزشک مشکلی را تشخیص داد، باید اکو را انجام دهید و در سریع ترین زمان ممکن اقدام کنید. هر چقدر که شما سریعتر متوجه مشکلات قلبی شوید، راحتتر می توانید جلوی آن را بگیرید که توصیه ما مراجعه به بهترین متخصص قلب است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.