اکوکاردیوگرافی جنین چگونه است؟
اکوکاردیوگرافی جنین چگونه است؟ امروزه استفاده از تکنولوژی برای تشخیص و درمان بیماری ها حرف اول را می زند و به جرات می توان گفت که مسیر تشخیص و درمان را آسان تر و مطمئن نموده است. تکنولوژی مدرن تا جایی پیشرفت نموده که خیلی از بیماری ها و یا مشکلات جسمی را قبل از بدنیا آمدن و در دوران جنینی نیز می توان به خوبی تشخیص داده و برای درمان آن چاره اندیشی و برنامه ریزی نمود. از جمله استفاده از این تکنولوژی در اکوکاردیوگرافی جنین می باشد که در مقاله پیش رو پیرامون آن توضیحاتی خواهیم داد. بهتر است هر گونه فعالیتی در زمینه تشخیصی درمانی قلب، در مراکز انجام اکو قلب و توسط بهترین متخصص قلب صورت گیرد.
اکو کاردیوگرافی به چه معنی است؟
اکوکاردیوگرافی یکی از تجهیزات جدید و بسیار دقیق در تشخیص و بررسی قلب می باشد. با استفاده از روش اکوکاردیوگرافی می توان تشخیص دقیقی از قلب، دیواره های داخلی، دریچه های قلب و ابتدای سرخرگ ها بدست آورد. البته بایستی یادآوری کنیم که انجام اکوکاردیوگرافی نیازمند تجربه پزشکی بالا نیز می باشد
و ممکن است یک نارسایی و یا مشکل قلبی در بار اول دیده نشود. اما توسط یک پزشک خبره و باتجربه به خوبی دیده و تشخیص داده شود. در ادامه نیز به بررسی اکوکاردیوگرافی جنین می پردازیم.
کار دستگاه اکو چیست؟
در این مورد نیز بایستی بگوئیم این دستگاه کار تصویربرداری از قلب و عروق را انجام می دهد. نحوه کار این دستگاه مانند سونوگرافی می باشد و با این روش می توان تصاویر گرفته شده از قلب را به صورت تک بعدی، دو بعدی وسه بعدی تبدیل نمود.
اکوکاردیوگرافی جنین چیست؟
همانگونه که گفتیم استفاده از تکنولوژی اکوکاردیوگرافی در جنین نیز کارایی دارد و از آن برای تشخیص مشکلات قلبی جنین استفاده می گردد. مورد استفاده آن در این مرحله برای شناسایی بیماری های قلبی مادرزادی و نامنظمی ریتم آن می باشد. اکوکاردیوگرافی مانند سونوگرافی است اما با آن تفاوت هایی دارد. از این روش به عنوان جدیدترین و آخرین روش برای تشخیص بیماری های قلبی پیش از زایمان استفاده می گردد.
در اکوکاردیوگرافی جنین امواج صوتی دارای فرکانس بالا(مافوق صوت) توسط یک دستگاه بنام پروب به داخل بدن فرستاده می شود. این امواج موجب می گردد تا مایعات موجود در قلب مرتعش گردیده و اکوها از طریق همان دستگاه پروب دریافت می شوند که در مونیتور تبدیل به تصویر می شوند. این روش کاملا بی خطر بوده و نیازی به تزریق آمپول نیز نمی باشد.
اکوکاردیوگرافی جنین برای چه کسانی لازم می باشد؟
قبل از هر چیزی علی رغم این که اکو هیچ ضرری برای جنین ندارد اما در صورتی که پزشک تشخیص دهد این کار صورت می پذیرد. اما این که برای چه کسانی لازم می باشد می توان به موارد زیر اشاره نمود:
در صورتی که قبلا سابقه برخی بیماریهای قلبی در بین خانواده وجود داشته باشد برای اطمینان پزشک دستور اکو را می دهد.
مادرانی که سابقه بیماری های متابولیکی زمینه ای مانند دیابت، لوپوس و فنیل کتونوری داشته باشند انجام آن ممکن است در دستور پزشک باشد.
مادرانی که سابقه سقط جنین مکرر داشته باشند
مادرانی که نازا بوده و از روش های کمک باروری استفاده نموده اند.
در صورتی که هر یک از والدین (پدر یا مادر) سابقه ناراحتی قلبی داشته باشند.
مادرانی که سابقه مصرف داروهای اعصاب دارند.
اکوکاردیوگرافی جنین برای افرادی که سابقه بیماری های عفونی در دوران حاملیگی مانند سرخجه داشتند.
وجود نامنطمی در قلب جنین طبق تشخیص پزشک
در مجموع موارد دیگری را نیز می توان نام برد که ملاک اصلی تشخیص پزشک متخصص قلب می باشد.
کمکی که اکوکاردیوگرافی جنین می کند چیست؟
والدینی که به دلایلی نسبت به سالم بودن قلب جنین خود واهمه دارند این کار می تواند آرامش خاطر را به آنها باز گردانده و نسبت به سلامت قلبی جنین مطمئنشان کند. با توجه به امکان درمان بیماری های قلبی مادرزادی در صورتی که با انجام اکو بیماری در جنین تشخیص داده شود می توان نسبت به روند درمانی نوزاد بعد از زایمان برنامه ریزی کامل نمود.
بعد از اکو اگر جنین دارای بیماری قلبی باشد با درمان ها و داروهای ویژه می توان در دوران بارداری نیز نسبت به درمان بیماری اقدام نمود. در صورتی که پزشک متخصص قلب مطمئن گردد که بیماری قلبی جنین در آینده موجب فوت کودک می گردد با نظر مراجع قانونی می توان برای ختم حاملگی اقدام کرد.
سخن آخر
در این نوشته ما به بررسی اکوکاردیوگرافی جنین پرداختیم. هر چند همانگونه که گفته شد انجام اکوکاردیوگرافی ضرری برای مادر و جنین ندارد اما هرگونه آزمایش فقط با دستور بهترین متخصص قلب میسر می باشد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.