انواع بیماری های قلب و عروقی

انواع بیماری های قلب و عروقی

لطفاپس از مطالعه امتیاز دهید

بیماری های قلبی و عروقی شرایطی هستند که بر روی ساختار و عملکرد قلب و رگ های خونی تاثیر می گذارند.

یکی از مهم ترین علت های مرگ و میر به بیماری های قلبی و عروقی مرتبط می شود.

بیماری های قلبی انواع مختلفی دارند که درمان آن ها با توجه به نوع بیماری می تواند متفاوت باشد.

تشخیص زود هنگام از مهم ترین فاکتورهایی است که باعث تسریع درمان بیماری های قلبی و عروقی می شود.

با توجه به اهمیت موضوع بر آن شدیم تا در این مقاله به معرفی انواع بیماری های قلبی و علائم آن ها بپردازیم.

با ما در ادامه همراه باشید.

برای شناخت بهترین دکتر قلب در تهران می توانید به قسمت های مربوطه مراجعه نمایید.

ساختمان و عملکرد قلب

قلب انسان اندازه یک مشت دست است اما به عنوان قوی ترین ماهیچه بدن به شمار می آید.

قلب انسان قبل از اینکه متولد شود در رحم مادر شروع به تپیدن می کند، معمولا 21 تا 28 روز بعد از تشکیل نطفه این اتفاق می افتد.

به طور میانگین، قلب انسان حدود 100000 بار در طول روز ضربه می زند (می تپد)، این اتفاق در طول مدت زندگی 70 ساله به دو و نیم بیلیون بار می رسد.

با هر تپش قلبی، قلب خون را در بدن پمپاژ می کند. ضربان قلب به ازای هر دقیقه حدود 70 بار است، اگرچه این نسبت می تواند در زمان ورزش و شرایط احساساتی مثل داشتن اضطراب، هیجان و … دو برابر شود.

خون از دریچه سمت چپ قلب پمپاژ می شود و سپس از طریق عروق خونی به مویرگ هایی که در بافت ها وجود دارند، مثل بافت پوست و دیگر اندام های بدن می رسد. این خون با خود اکسیژن و مواد مغذی را حمل می کند.

 

انواع بیماری های قلب و عروقی

بیماری های قلبی و عروقی

اگر چه عموم، واژه بیماری قلبی را برای اشاره به حمله قبلی به کار می برند اما بیماری های قلبی انواع مختلفی دارند که عبارتند از:

• آریتمی قلبی

قلب در حالت استراحت برای هر دقیقه 60 تا 80 بار ضربان دارد. که این تعداد به ازای هر روز برابر با تقریبا 100000 بار می شود. گاهی اوقات قلب ریتم ثابت خود را از دست می دهد که به آن ضربان قلب نامنظم یا غیرنرمال (آریتمی) گفته می شود. آریتمی قلبی می تواند ضربان قلب ناهمواری را ایجاد کند که ممکن است تعداد ضربان قلب بیش از اندازه بالا یا پایین باشد.

با مطالعه مقاله زیر از ما حمایت کنید
بهترین عرقیات تصفیه کننده خون را بشناسید!

* کاردیومیوپاتی (بیماری ماهیچه قلب)
کاردیومیوپاتی به بیماری ماهیچه قلب مرتبط می شود. افرادی که چنین شرایطی را دارند، دارای قلب هایی بزرگ و ضخیم یا سفت هستند. قلب آن ها نمی تواند خون را به خوبی پمپاژ کند. اگر برای این بیماری درمانی صورت نگیرد، اوضاع وخیم تر و بدتر می شود. بیماری ماهیچه قلب منجر به نارسایی قلبی میشود و ضربان قلب را نامنظم کند.

* بیماری قلبی مادرزادی
اگر تشخیص این بیماری به زودی و در زمان مناسبی صورت بگیرد، می توان از بسیاری از مرگ و میرها جلوگیری کرد. این بیماری ممکن است در هنگام تولد نشانه هایی داشته باشد، اما بسیاری از افراد هم تا دوران کودکی و حتی بزرگسالی بدون نشانه هستند. در بسیاری از موارد، دلیل قطعی این بیماری مشخص نیست. ژن ممکن است در پیشامد این بیماری نقش داشته باشد یا ممکن است زمانی اتفاق بیفتد که کودک در معرض عفونت های جنینی قرار بگیرد. یکی دیگر از دلایل آن می تواند به واسطه استفاده مادر از مشروب یا مواد مخدر در قبل از تولد باشد.

• بیماری عروق کرونر
عروق کرونر مسئول تامین خون، اکسیژن و مواد مغذی مورد نیاز قلب هستند. زمانی که در دیواره این عروق، پلاک ایجاد می شود این عروق خونی باریک می شوند و خون کمتری را به قلب می رسانند. هر چه میزان خون کم تری به قلب برسد، مشکلاتی مثل درد قفسه سینه، تنگی نفس و … پیش می آید که این علائم به بیماری عروق کرونر مرتبط می شوند.

• نارسایی قلبی
نارسایی قلب یکی از مشکلات اصلی قلب است که به عدم توانایی قلب در پمپاژ کردن خون گفته می شود. نارسایی قلبی به این معنی نیست که قلب ایست می کند و به فعالیت خود ادامه نمی دهد، بلکه به این معنی است که قلب دیگر نمی تواند خون را با قدرت زیادی پمپاژ کند.

• بیماری دریچه قلب
قلب 4 حفره و 4 دریچه دارد. این دریچه ها، جریان خون را به قلب هدایت می کنند. بروز هرگونه مشکل در این دریچه ها می تواند منجر به افزایش بار عملکرد قلب شود. برخی از این بیماری ها عبارتند از:
تنگی آئورت. در این بیماری دریچه آئورت بطور کامل باز نمی شود و جریان خون را کم می کند.
نارسایی دریچه میترال. این بیماری باعث می شود که دریچه میترال به اندازه کافی محکم بسته نشود و همین موضوع باعث می شود که خون بجای حرکت رو به جلو به سمت عقب حرکت کند.
پرولاپس دریچه میترال. در پرولاپس دریچه میترال، شکل دریچه میترال بنحوی است که برآمدگی به سمت دهلیزها دارد.
بیماری روماتیسم قلبی. بیماری روماتیسم قلبی زمانی اتفاق می افتد که تب روماتیسمی در دوران کودکی به دریچه های قلب آسیب می زند. تب روماتیسمی با یک گلودرد میکروبی درمان نشده شروع می شود.

با مطالعه مقاله زیر از ما حمایت کنید
نارسایی قلبی چه علتی دارد؟

• سکته مغزی
در صورتی که جریان خون به سمت مغز حرکت نکند و مغز نتواند اکسیژن و مواد مغذی مورد نیاز خود را دریافت کند سکته مغزی رخ می دهد. در این زمان است که سلول های بخشی از مغز می میرند. در نتیجه بخشهایی از بدن دیگر مثل سابق کار نمی کند، زیرا که مغز عملکردهای مختلف بدن را تحت کنترل دارد.

 

انواع بیماری های قلب و عروقی

انواع بیماری های قلب و عروقی

درمان بیماری های قلبی

تشخیص و درمان بیماری های قلبی در حیطه تخصص پزشک قلب و عروق است. از این رو در صورت مشاهده علائم بیمارهای قلبی باید در سریع ترین زمان ممکن به متخصص قلب مراجعه کرد. یکی از مهم ترین فاکتورهای تاثیر گذار در تسهیل روند درمان افراد مبتلا به بیماری های قلبی، میزان مهارت و تجربه پزشک است. از این رو مراجعه به پزشک حاذق و خبره بسیار حائز اهمیت است. پیدا کردن متخصص قلب خوب در شهرهای بزرگی مانند تهران ممکن است کمی سخت باشد. اما از آن جایی که انتخاب بهترین متخصص قلب تهران می تواند تاثیر زیادی در شروع درمان و کنترل بیماری داشته باشد بنابراین بهتر است افرادی که مبتلا به بیماری های قلبی هستند، قبل از انتخاب پزشک تحقیقات لازم را انجام دهند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شش − 3 =