اکو قلب بیماران دیابتی
اکو قلب بیماران دیابتی
اکو قلب بیماران دیابتی چگونه است؟از آن جا که در بیماران مبتلا به دیابت نارسایی قلبی بسیار شایع است، بر اساس مطالعات و بررسی های انجام شده ارتباط مستقیمی بین قند خون بالا و بیماری های قلبی و عروق کرونر یافت می شود. در بیماران مبتلا به دیابت، مراجعه به پزشک متخصص قلب و عروق و آگاهی از سلامت و وضعیت قلب بسیار ضروری است.
چگونه دیابت بر قلب تأثیر می گذارد؟
با گذشت زمان، قند خون بالا می تواند به رگ های خونی و اعصاب کنترل کننده قلب آسیب برساند. افراد مبتلا به دیابت نیز احتمال بیشتری دارد که به سایر بیماریهایی مبتلا شوند که خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش میدهد:
- فشار خون بالا نیروی خون را از طریق شریان های شما افزایش می دهد و می تواند به دیواره شریان آسیب برساند. ابتلا به فشار خون بالا و دیابت می تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را تا حد زیادی افزایش دهد.
- کلسترول LDL (بد) بالا در جریان خون می تواند پلاک هایی را روی دیواره شریان های آسیب دیده ایجاد نماید.
- تری گلیسیرید بالا (نوعی چربی در خون شما) و کلسترول HDL (خوب) پایین یا کلسترول LDL بالا به سخت شدن شریان ها می انجامد.
هیچ یک از این شرایط علائمی ندارند. پزشک می تواند فشار خون را بررسی و یک آزمایش خون ساده انجام دهد تا ببیند آیا سطح LDL، HDL و تری گلیسیرید شما بالا است یا خیر.
افراد مبتلا به دیابت بیشتر در معرض نارسایی قلبی هستند. نارسایی قلبی یک بیماری جدی است، اما به این معنا نیست که قلب از تپش ایستاده است. یعنی قلب شما نمی تواند خون را به خوبی پمپاژ کند. این شرایط می تواند منجر به تورم در پاها و تجمع مایع در ریه ها شود و تنفس را سخت کند. نارسایی قلبی با گذشت زمان بدتر می شود، اما تشخیص و درمان به موقع می تواند به کاهش علائم و توقف یا به تاخیر انداختن شرایط حاد بیماری کمک کند.
آزمایش های لازم برای بیماری قلبی چیست؟
فشار خون، سطح کلسترول و وزن بیماربه پزشک کمک می کند تا میزان سلامت قلب بیمار را بررسی کند. آزمایشهای لازم جهت این بررسی ها میتواند شامل موارد زیر باشد:
- الکتروکاردیوگرام (ECG یا EKG) برای اندازه گیری فعالیت الکتریکی قلب
- اکوکاردیوگرام (اکو) برای بررسی میزان ضخامت عضله قلب و میزان پمپاژ قلب
- تست استرس ورزشی (تست تردمیل) برای بررسی وضعیت قلب در حالت فعالیت
اکو قلب بیماران دیابتی:
اکوکاردیوگرافی یک روش مقرون به صرفه است که اطلاعات تشخیصی و پیشآگهی دقیق و قابل تکرار را در بیماران مبتلا به دیابت فراهم می کند. استفاده از اکوکاردیوگرافی دو بعدی، داپلر به پزشک کمک می کند تا عملکرد قلب را در بیماران دیابتی به طور کامل بررسی نماید در حالی که آزمایش استرس اکوکاردیوگرافی اطلاعاتی را در مورد سلامت عروق کرونر ارائه می دهد.
بیماران دیابتی بدون علامت اختلال عملکرد بالینی میوکارد را نشان می دهند و مستعد ابتلا به سندرم بالینی نارسایی قلبی هستند. در نتیجه، ارزیابی اکوکاردیوگرافی به موقع برای تشخیص سلامت قلبی بیماران مبتلا به دیابت بسیار مهم است.
از سوی دیگر ناهنجاری های قلبی که با اکوکاردیوگرافی مشخص می شوند، در بیماران دیابتی وجود دارد. این ناهنجاری ها در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 مورد تایید قرار گرفته اند. به طور دقیقتر، در این بیماران اختلالات عملکرد قلب در هنگام اتساع قلب، اتساع دهلیز چپ یا هیپرتروفی به وضوح مشاهده شده است. گفتنی است که این عوارض لزوما به مشخصات بالینی بیماران مرتبط نیست . بنابراین، ارزیابی اکوکاردیوگرافی باید به عنوان یک ابزارغربالگری ضروری بیماران دیابتی، صرف نظر از ویژگی های بالینی آنها مورد استفاده قرار گیرد.
جمع بندی
دیابت یک فاکتور خطر اصلی برای بیماریهای قلبی و عروقی می باشد. کاردیومیوپاتی دیابتی اولیه یک فاکتور مهم برای نارسایی قلبی درغیاب بیماری های ایسکمیک، دریچه ای و ناشی از فشارخون در بیماران دیابتی است. بیماری عروق کرونر در بیماران دیابتی شایع بوده و اغلب بدون علامت است.
یکی از راه های تشخیصی برای بیماری های قلبی اکوکاریوگرافی است. لذا اکو قلب بیماران دیابتی در تشخیص به موقع اختلالات قلبی مورد استفاده است. بدون شک تشخیص زود هنگام اختلال عملکرد بطن چپ و بیماری عروق کرونر توسط روش اکو یک هدف اصلی برای پیشگیری از پیامدهای بیماریهای قلبی و عروقی دربیماران دیابتی است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.