انواع آنژیوگرافی قلب

انواع آنژیوگرافی قلب

3/5 - (2 امتیاز)

انواع آنژیوگرافی قلب – در این مقاله قصد داریم در مورد تعریف آنژیوگرافی قلب و انواع آنژیوگرافی قلب توضیحاتی را برای شما عزیزان بیان کنیم. امیدواریم این مطالب به شما در شناخت انواع آنژیوگرافی قلب کمک کند.

 

آنژیوگرافی قلب

آنژیوگرافی قلب یا همان رگ‌نگاری به  چیزی گفته میشود که در آن از پرتو ایکس جهت تصویربرداری و معاینه‌ کردن رگ‌های خونی قلب استفاده می‌شود. به کمک آنژیوگرافی بهترین متخصص قلب می‌تواند بداند که آیا چیزی جریان خون به قلب را مسدود کرده یا خیر. آنژیوگرافی قسمتی از اقداماتی است که با عنوان کاتتریزاسیون قلب شناخته می‌شود. متخصصان قلب به وسیله آنژیوگرافی قلب خطر بروز بیماری های قلبی-عروقی را نشان می‌دهند.

 

در این روش تعداد عروق کرونر قلب که مسدود شده و  همچنین محل و میزان انسداد آن مشخص می‌گردد . در حقیقت از آنژیوگرافی قلب برای کشف مشکلات شریان‌های قلبی استفاده می شود.

انواع آنژیوگرافی قلب

 

آنژیوگرافی از طریق کشاله ران و آنژیوگرافی از طریق شریان دست قابل انجام است .

در آنژیوگرافی از راه پا ، شخص بیمار بعد از انجام دادن عمل آنژیوگرافی بایستی برای قطع شدن خون ریزی، یک کیسه شنی  را به مدت چند ساعت در کشاله ران خود قرار  بدهد تا بدین طریق خونریزی قطع شود. ولی در آنژیوگرافی به وسیله دست به این صورت نیست و آنژیوگرافی راحت تر انجام می شود .

بیشتر از 70 % آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی ها به وسیله شریان رادیال انجام می گردد.

امروزه در کشور ایران  با ورود تجهیزات فوق العاده و جدید و یادگیری تکنیک های جدید توسط بهترین متخصص قلب و عروق و فشار خون ، آنژیوگرافی به وسیله شریان مچ دست  رایج شده است. پس از تشخیص بیماری های قلبی از طریق آنژیوگرافی ، بسیاری از بیماری های عروقی از طریق آنژیوپلاستی درمان شده اند .

آنژیوگرافی

 

کاربرد آنژیوگرافی

با استفاده از آنژیوگرافی که یک روش تشخیصی رگ های خونی  است  موارد زیر قابل تشخیص می باشد :
بیماری وریدی
بیماری عروق کرونر

عروق محیطی
به کمک آنژیوگرافی قلب تعداد عروق کرونر که مسدود شده، محل انسداد و اندازه آن مشخص می شود اندازه گیری مستقیم فشارهای داخل قلب و بازدید  کردن از حفره های قلب و عروق بزرگ راحت تر می شود. به طو کلی یکی از راه های کشف مشکلات شریان های کرونری قلب، آنژیوگرافی قلب می باشد.

 

چرا آنژیوگرافی قلب انجام می شود؟

آنژیوگرافی  در امور مشکوک به بیماری های قلبی عروقی انجام می شود. ممکن است پزشک به دلایلی برای شخص  آنژیوگرافی انجام بدهد. این دلایل عبارتند از:

با مطالعه مقاله زیر از ما حمایت کنید
بیماری کاردیومیوپاتی و راه های درمان

داشتن علامت بیماری سرخرگ کرونری مانند درد قفسه‌ سینه (آنژین صدری)
داشتن درد در قفسه‌ی سینه، فک، گردن و بازو
احساس درد در قفسه ی سینه یا داشتن دردی که در قفسه ی سینه درحال پیشرفت است
داشتن نقص یا اختلال قلبی مادرزادی
وجود نتیجه غیرطبیعی در آزمایشات غیرتهاجمی استرس قلب
سایر مشکلات رگ‌های خونی

مشکلات دریچه‌های قلب که به عمل جراحی نیاز دارد
آنژیوگرافی قلب از طریق پا عموما علائم شدیدی دنبال ندارد ولی عوارض و خطرات آن بیشتر از روش‌های غیرتهاجمی معاینه‌ی قلب است. به‌همین خاطر معمولا این روش بعد از سایر روش‌های غیرتهاجمی مانند الکتروکاردیوگرام، اکوکاردیوگرام و تست استرس انجام می گیرد.

آنژیوگرافی چگونه انجام می شود

آنژیوگرافی به صورت سنتی به وسیله شریان کشاله ی ران انجام می گیرد. در آن یک لوله ی باریک  وارد شریان ران می شود. از آنجا به مدخل شریان های کرونر می رود. سپس با تزریق ماده ی حاجب رادیولوژی در این شرایین، نقطه های تنگ شریان شناسایی می شود.

معمولآ تنگی های بیش از50 یا  70 درصد باید تحت درمان قرار بگیرند که امروزه بیشتر به وسیله بالون و استنت یا همان فنر در همان زمان انجام می شود. درگذشته ی نه چندان دور که امکانات الان وجود نداشت، در همه ی این موارد، بیماران به سوی جراحی قلب باز هدایت می شدند

مزایای آنژیوگرافی چیست

آنژیوگرافی راه تشخیص بیماری است. در این روش وضعیت  قلب شخص بیمار توسط پزشک مشخص می شود. دکتر  می‌تواند نوع درمان را با اطمینان خاطر مشخص کند. مزایای آنژیوگرافی عبارتند از:

کاهش هزینه

کاهش یافتن عوارض بعد از جراحی

تشخیص بهتر بیماری

کوتاه شدن دوره بستری بیمار

علاوه بر اینکه از آنژیوگرافی برای عروق قلب استفاده می‌شود.  برای بررس عروق مغز، ریه، دستگاه گوارش و کلیه نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × یک =