افزایش سن و قلب

افزایش سن و قلب

لطفاپس از مطالعه امتیاز دهید

آیا لزوما با افزایش سن بیماری های قلبی ایجاد می شود؟ اینها سوالاتی است که ممکن است از سوی شما مطرح شود؟ در ادامه این مقاله ما به مبحث افزایش سن و قلب پرداخته ایم ، پس با ما همراه باشید.

آناتومی قلب که دهلیزها، بطن ها، دریچه ها، عروق و جریان خون را شامل میشود قلب شما ماهیچه ای قوی است که خون را به بدن شما پمپ می کند.

یک قلب معمولی و سالم بالغ به اندازه مشت گره شده شما است. همانطور که موتور یک ماشین را به حرکت در می آورد ، قلب بدن شما را به کار نگه می دارد. قلب دارای دو طرف است، هر کدام دارای یک محفظه بالا (دهلیز) و یک حفره پایین (بطن) است. سمت چپ خون غنی از اکسیژن را از ریه ها دریافت می کند و آن را در شریان های سراسر بدن پمپ می کند. یک سیستم الکتریکی در قلب ضربان قلب ( نبض) را کنترل می کند و انقباض حفره های بالا و پایین قلب را هماهنگ می کند.

افراد 65 سال به بالا بیشتر از جوانان در معرض حمله قلبی، سکته مغزی، یا بیماری عروق کرونر قلب و نارسایی قلبی قرار دارند. در ادامه می توانید بیشتر در مورد ارتباط بین افزایش سن و قلب مطالعه کنید.

افزایش سن و قلب

رابطه افزایش سن و قلب

 

رابطه افزایش سن و قلب چیست؟ افزایش سن می تواند باعث تغییراتی در قلب و عروق خونی شود. به عنوان مثال با بالا رفتن سن، قلب شما نمی تواند در حین فعالیت بدنی یا استرس به سرعت دوران جوانی بتپد. با این حال، تعداد ضربان قلب در دقیقه در حالت استراحت با افزایش سن طبیعی تغییر چندانی نمی کند.

شایع ترین تغییر پیری، افزایش سفتی شریان های بزرگ است که به آن تصلب شرایین یا سخت شدن شریان ها می گویند. این باعث فشار خون بالا  می شود که با افزایش سن شایع تر می شود.

بیشتر بخوانید: انواع ورزش برای سلامت قلب

فشار خون بالا

فشار خون بالا و سایر عوامل خطر، علاوه بر افزایش سن افزایش سن خطر ابتلا به تصلب شرایین را افزایش می دهد. از آنجا که چندین عامل خطر قابل اصلاح برای تصلب شرایین وجود دارد لزوما بخشی از پیری نیست. پلاک در داخل دیواره عروق شما ایجاد می شود و با گذشت زمان عروق شما را سفت و باریک می کند، که این امر باعث می شود جریان خون غنی از اکسیژن به اندام ها و سایر قسمت های بدن شما محدود شود. بیماری قلبی زمانی ایجاد می شود که پلاک در عروق کرونر جمع شده و جریان خون به ماهیچه قلب شما را کاهش دهد. با گذشت زمان ماهیچه قلب می تواند ضعیف و یا آسیب دیده شود و در نتیجه نارسایی قلبی ایجاد شود. آسیب قلبی می تواند ناشی از حملات قلبی، فشار خون بالا و دیابت طولانی مدت و مصرف مزمن الکل باشد.

با مطالعه مقاله زیر از ما حمایت کنید
تاثیرات آلتپاز بر روی بیماری های قلبی چیست؟

افزایش سن و قلب

کنترل فشار خون

با افزایش سن برای شما مهم است که فشار خون خود را به طور منظم کنترل کنید حتی اگر سالم هستید. این به این دلیل است که تغییرات پیری در عروق شما می تواند منجر به فشار خون بالا شود. ممکن است احساس بدی نداشته باشید اما در صورت عدم درمان  توسط بهترین متخصص قلب، فشار خون بالا می تواند منجر به سکته مغزی و مشکلات قلب، چشم، مغز و کلیه ها شود. برای مدیریت فشار خون بالا، ورزش، تغییرات رژیم غذایی و کاهش مصرف نمک می تواند کمک کننده باشد ، اما از آنجا که تغییرات پیری در عروق اغلب باعث افزایش فشار خون در سنین بالاتر می شود، اغلب مصرف دارو ضروری است.

بیشتر بخوانید : بهترین متخصص قلب

سن می تواند باعث تغییرات دیگری در قلب شود مثلا:

تغییر در سیستم الکتریکی

تغییرات مرتبط با سن در سیستم الکتریکی وجود دارد که می تواند منجر به آریتمی، ضربان قلب سریع، کند یا نامنظم شود و یا نیاز به ضربان ساز شود. دریچه ها، در های یک طرفه اند که برای کنترل جریان خون باز و بسته می شوند.

سن و قلب

سفت شدن قلب

با افزایش سن ممکن است قلب شما سفت تر شود. اتاق قلب شما – ممکن است ضخیم تر و سفت تر شود. دریچه های سفت تر می توانند جریان خون را از قلب محدود کرده و یا نشت کنند که هر دو می تواند باعث تجمع مایع در ریه ها یا بدن (ساق پا و شکم) شوند.

اندازه حفره های قلب شما ممکن است افزایش یابد. دیواره قلب ضخیم می شود. بنابراین با وجود افزایش اندازه کلی قلب، مقدار خون که یک محفظه می تواند نگه دارد ممکن است کاهش یابد. ممکن است قلب کندتر پر شود. پرفشاری خون طولانی مدت علت اصلی افزایش ضخامت دیواره قلب است که می تواند خطر فیبریلاسیون دهلیزی، مشکل رایج ریتم قلب در افراد مسن را افزایش دهد.

با افزایش سن، افراد به نمک حساس تر می شوند که ممکن است باعث افزایش فشار خون و یا تورم مچ پا یا (ادم) شود که در این صورت نیاز به مراجعه به بهترین متخصص قلب می باشد.

عوامل دیگر مانند بیماری تیروئید یا شیمی درمانی نیز ممکن است ماهیچه قلب را ضعیف کنند. مواردی که نمی توانید کنترل کنید مانند سابقه خانوادگی، ممکن است خطر بیماری قلبی را افزایش دهد. اما داشتن یک شیوه زندگی سالم برای قلب می تواند به شما در جلوگیری یا به تاخیر انداختن بیماری های جدی کمک کند.

با مطالعه مقاله زیر از ما حمایت کنید
چرا سن سکته قلبی در کشور ما پایین ترامده است؟ 

بیشتر بخوانید : بلوک قلب چیست

برای انجام خدمات مشاوره ای و درمانی شما می توانید به مطب بهترین دکتر قلب در تهران مراجعه نمایید یا در صورت عدم دسترسی می توانید در قسمت مشاوره ی سایت مان با بهترین متخصص اکوکاردیوگرافی قلب دکتر زهرا جوزانی کهن ارتباط برقرار کنید.

تلفن همراه:

09109977733

شماره تماس:

22060026 – 22075535 – 22378059

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوازده − نه =