عوارض فشار خون بالا

عوارض فشار خون بالا

لطفاپس از مطالعه امتیاز دهید

یکی از فرایندهای طبیعی بدن گردش خون می باشد. نقش آن حیاتی و ضروری می باشد. صحت  گردش خون برمبنای فشار خون اندازه گیری می شود. بدین معنی که یک گردش خون صحیح و سالم حاصل فشار خون نرمال می باشد و هرگونه بالا یا پایین شدن فشارخون می تواند عوارض خطرناکی به همراه داشته باشد. در مقاله پیش رو از وب سایت دکتر جوزانی، بهترین متخصص قلب، در مورد فشارخون و عوارض فشار خون بالا توضیحاتی خواهیم داد.

توضیحاتی در مورد فشارخون

به مقدار فشاری که هنگام پمپاژ خون از طریق قلب بر دیواره های سرخرگ ایجاد می گردد فشار خون می گویند. فشارخون به خودی خود بیماری محسوب نمی گردد. اما هرگونه تغییر که آن را از حالت نرمال به فشار بالا یا پایین تبدیل کند به بیماری خطرناک تبدیل می گردد.

فشارخون چه در حالت بالا و چه پایین خطرناک بوده و آن را به عنوان قاتل خاموش معرفی می کنند. فشار خون طبیعی اندازه آن توسط دستگاه فشار سنج  80/120 میلیمتر جیوه می باشد. اگر این اندازه به سمت افزایش و بیشتر شدن باشد آنرا فشار خون بالا می نامند. عوارض فشار خون بالا می تواند بسیار پیچیده باشد.

فشار خون بالا چیست؟

فشارخون بالا(Hypertension) به معنی بالا بودن میزان فشاری است که بر اثر برخورد جریان خون به دیواره های سرخرگ ایجاد می گردد. این فشار بالا نشان دهنده فشار وارد شده بیش از حد هنگام انقباض قلب می باشد.

در اندازه گیری فشار خون هنگامی که درجه نشان دهنده فشارسنج جیوه ای 140/90 و یا بیشتر را نشان دهد نشان دهنده بالا بودن فشار خون می باشد. فشار خون بالا در بین افراد بالای 45 سال متداول می باشد. در این بین سهم مردان بیشتر از زنان است. البته تحقیقات نشان داده در افراد بالای 65 سال برعکس بوده و فشار خون بالا نزد زنان بیشتر از مردان می باشد.

بیشتر بخوانید: مراکز انجام اکو قلب

فشار خون بالا چیست؟

عواملی که در بروز فشارخون بالا مؤثر می باشند

عوامل ژنتیکی (زیستی)

در کنار عوارض فشار خون بالا، باید به عوامل آن هم دقت کرد. از مهمترین عوامل شناخته شده فشارخون بالا می توان به ژنتیک اشاره نمود. بدین معنی که این بیماری می تواند از نسلی به نسل دیگر منتقل گردد.

بیماری ها

از جمله عوامل دیگری که در بوجود آمدن فشار خون بالا تاثیر گذار می باشند وجود بیماری هایی مانند بیماری های مزمن کلیوی و غده آدرنال و تیروئید است.

با مطالعه مقاله زیر از ما حمایت کنید
سی تی آنژیوگرافی چیست؟

افزایش و کهولت سن

همانگونه که گفته شد از جمله مواردی است که می تواند در فشار خون بالا مؤثر می باشد.

عوامل محیطی و عوارض فشار خون بالا

از مهمترین عواملی که در بروز فشارخون بالا مؤثر می باشد.‌ عادات غلط غذایی و سبک زندگی می باشد در کنار آن عوامل دیگری مانند موارد زیر هم اثر دارد.

  • چاقی

  • استعمال دخانیات

  • مصرف الکل

  • استرس

  • مصرف بیش از اندازه نمک

  • عدم تحرک

  • اختلالات خواب

این گزینه ها از جمله مواردی می باشند که که در بروز فشارخون بالا مؤثر می باشند.

بیشتر بخوانید: بهترین متخصص اکوکاردیوگرافی قلب

عوارض فشار خون بالا

عوارض فشار خون بالا

عوامل بیولوژیکی بدن

عدم تعادل آب و نمک در بدن می تواند موجب بیماری های کلیوی و بروز فشارخون بالا گردد. عوامل دیگری نیز در فشارخون بالا مؤثر می باشد که به همین چند مورد اکتفا می کنیم.

عوارض فشار خون بالا

این عوارض عبارتند از:

سیستم قلب و عروق

بیماری فشار خون بالا موجب سفت شدن رگ ها شده و خطر انسداد آن را افزایش خواهد داد.

مشکلات قلب

از عوارض فشار خون بالا آسیب زدن به قلب می باشد. بخاطر این که فشارخون بالا به مرور زمان موجب انسداد رگ ها گردیده و جریان خون به سختی به قلب می رسد. همین امر خطر ابتلا به آنژین صدری، نارسایی قلبی و سکته قلبی را افزایش خواهد داد.

مغز

همانگونه که گفتیم فشارخون بالا موجب انسداد رگ ها گردیده و علاوه بر قلب، مغز را نیز دچار مشکل خواهد نمود. چرا که جریان خون به مغز نیز کاهش پیدا نموده و امکان سکته مغزی را افزایش خواهد داد.

کلیه ها و عوارض فشار خون بالا

فشارخون بالا همچنین می تواند به کلیه ها آسیب برساند و موجب بروز نارسایی کلیه گردد.

عوارض فشار خون بالا

عوارض فشار خون بالا

سخن آخر

در این نوشته ما به بررسی عوارض فشار خون بالا پرداختیم. همانگونه که گفته شد بیماری فشارخون یک بیماری خاموش بوده و هیچگونه علائم خاصی ندارد. حتما افراد خصوصا از سن 45 سال به بالا برای اطمینان از وضعیت سلامتی خود به پزشک مراجعه کنند. در صورتی که  دچار بیماری فشارخون(بالا یا پایین) شدید حتما هم از لحاظ پزشکی و دارو درمانی هم رعایت رژیم غذایی نسبت به کنترل بیماری و درمان آن جدی باشید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

11 − 5 =