نحوه انجام ترمیم دریچه قلب و یا جایگزینی

نحوه انجام ترمیم دریچه قلب و یا جایگزینی

لطفاپس از مطالعه امتیاز دهید

نحوه انجام ترمیم دریچه قلب و یا جایگزینی آن چگونه است؟ حیاتی ترین و پر قدرت ترین ناحیه قلب، بطن چپ می باشد که وظیفه خون رسانی به سراسر بدن را دارد. دریچه آئورت جریان خون خارج شده از بطن چپ و دریچه میترال جریان خون وارد شده به بطن چپ را کنترل می نمایند.

این دریچه ها نقش حیاتی در عملکرد قلب دارند لذا ترمیم و یا جایگزینی دریچه های قلب بیشتر بر روی دریچه های آئورت و میترال انجام می گیرد.

بیشتر بخوانید: بهترین متخصص اکوکاردیوگرافی قلب

دریچه های قلب

به طور کلی قلب دارای چهار دریچه است که به واسطه عملکرد صحیح آن ها با انبساط قلب خون وارد قلب شده و با انقباض قلب خون به سرتاسر بدن پمپ می گردد. این دریچه ها شامل:

دریچه دهلیزی بطنی: دریچه های بین دو حفره پایینی قلب یا همان بطن چپ و راست دریچه دهلیزی بطنی نام دارد. که خود شامل:

  • دریچه تریکوسپید (سه لتی): این دریچه بین دهلیز راست و بطن راست قرار دارد.

  • دریچه میترال (دو لتی): در ناحیه چپ قلب، بین دهلیز و بطن چپ، دریچه میترال قرار دارد.

دریچه بطنی شریانی: این دریچه ها در قسمت خروجی بطن چپ و راست واقع هستند. که شامل:

  • دریچه پولمونر (ریوی): این دریچه بین بطن راست و شریان ریوی قرار دارد.

  • دریچه آئورت: مابین بطن چپ و سرخرگ آئورت دریچه آئورت قرار دارد.

دریچه های دهلیزی بطنی (میترال و تریکوسپید) در هنگام انبساط قلب، موجب می شوند که خون از دهلیزها به طرف بطن بیاید و در هنگام انقباض بطن مانع از برگشت خون به سمت دهلیزها می شوند.

دریچه های بطنی شریانی (پولمونر و آئورت) موجب می شوند تا در هنگام انقباض قلب جریان خون به سمت سرخرگ های اصلی بدن باشد و به هنگام انبساط قلب (بطن ها) مانع از برگشت خون به سمت قلب می شوند.

بیشتر بخوانید: مراکز انجام اکو قلب

دریچه های قلب

اختلال در دریچه های قلب:

اختلال در دریچه های قلب موجب می شود تا قلب عملکرد مناسبی نداشته باشد و نتواند به درستی خون را به سرتاسر بدن پمپ نماید و به دلیل بار اضافی وارد شده به قلب در نهایت می تواند نارسایی قلبی  ایجاد نماید.

این اختلال به دو شکل وجود دارد:

  • نارسایی و یا رگورژیتاسیون اختلالی است که بواسطه آن دریچه ها نمی توانند به طور کامل بسته شوند و خون به حفره ای که از آن خارج شده نشتی پیدا کند و بواسطه این عمل قلب عملکرد مناسبی نخواهد داشت و نمی تواند به خوبی خون را پمپاژ نماید.
  • اختلال شایع دیگر تنگی دریچه می باشد که شامل باریک و سفت شدن دهانه دریچه ها است که در این شرایط دریچه ها در زمان جریان خون به طور کامل نمی توانند باز شوند.
با مطالعه مقاله زیر از ما حمایت کنید
علائم قلب درد عصبی ، آیا سوزش قلب طبیعی است؟

اختلال در دریچه های قلب:

نحوه انجام ترمیم دریچه قلب و یا جایگزینی

در هنگام شروع جراحی پزشک از طریق قرار دادن یک اکوکاردیوگرام در مری بیمار می تواند عملکرد دریچه ها را کنترل نماید. در ابتدا برشی در ناحیه مرکزی قفسه سینه ایجاد می شود و استخوان استرنوم تا نیمه بریده و برداشته می شود تا قلب مشاهده گردد.

(البته روش های دیگری وجود دارند که بسته به نظر و تشخیص پزشک می توان از آن ها استفاده نمود و شامل چندین برش کوچک بر روی قفسه سینه می باشند و کم تهاجمی تر می باشند).

در این مرحله پزشک متخصص باید قلب را جهت انجام ترمیم و یا جایگزینی دریچه قلب متوقف نماید.

منتها قبل از متوقف شدن قلب، عمل پمپاژ خون توسط دستگاه بای پس قلبی در خارج از بدن انجام می گیرد تا اکسیژن و خون رسانی به تمامی اندام ها مختل نگردد. پس از انتقال عملکرد پمپاژ خون به دستگاه بای پس، جراح از طریق تزریق یک محلول سرد، قلب بیمار را متوقف می سازد.

نحوه انجام ترمیم دریچه قلب و یا جایگزینی

پس از توقف قلب جراح می تواند در صورت نیاز عمل جایگزینی دریچه را انجام دهد و یا آن را ترمیم نماید. ترمیم دریچه قلب بر اساس مشکل و اختلال هر بیمار متفاوت است و می تواند شامل وصله زدن، تقویت دریچه به واسطه گذاشتن حلقه در پشت دریچه، شکل دهی مجدد، برش جهت باز نمودن تنگی دریچه و دکلسیفیکاسیون باشد.

پس از اتمام جراحی، ضربان قلب به علت ایجاد شوک دوباره آغاز می گردد. پس از آن با گردش خون توسط دستگاه بای پس، جریان خون دوباره به قلب برمی گردد، سپس جراح لوله ها را از دستگاه جدا می کند و قلب و دریچه های آن را جهت درستی عملکرد و عدم نشتی بررسی می نماید.

پس از جراحی، بر اساس شرایط بیمار ممکن است پزشک متخصص سیم هایی را برای اتصال به ضربان ساز در خارج از بدن او قرار دهد. همچنین پزشک لوله هایی را در قفسه سینه بیمار برای خروج خون و مایعات دیگر قرار می دهد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 2 =