علائم کاردیومیوپاتی چیست؟ مهم ترین نشانه های کاردیومیوپاتی
علائم کاردیومیوپاتی ممکن است در مراحل اولیه هیچ نشانه یا علائم کاردیومیوپاتی وجود نداشته باشد. اما با پیشرفت بیماری، علائم و نشانه ها معمولا ظاهر می شوند. در صورت بروز علائم به بهترین متخصص اکوکاردیوگرافی قلب مراجعه نمایید.
کاردیومیوپاتی
کاردیومیوپاتی یک بیماری عضله قلب است که باعث می شود قلب شما نتواند خون را به بقیه بدن شما پمپ کند.
انواع اصلی کاردیومیوپاتی شامل کاردیومیوپاتی اتساعی، هیپرتروفی و محدود کننده است. درمان که ممکن است شامل داروها، دستگاه های کاشته شده با جراحی، جراحی قلب یا در موارد شدید ، پیوند قلب باشد. بستگی به نوع کاردیومیوپاتی شما و شدت آن دارد.
بیشتر بخوانید : سونوگرافی قلب چیست؟
علائم کاردیومیوپاتی
ممکن است در مراحل اولیه هیچ نشانه یا علائم کاردیومیوپاتی وجود نداشته باشد. اما با پیشرفت بیماری، علائم و نشانه ها معمولاً ظاهر می شوند از جمله
تنگی نفس همراه با فعالیت یا حتی در حالت استراحت
تورم مچ پا و پاها
اتساع شکم به دلیل تجمع مایع
سرفه هنگام دراز کشیدن
مشکل دراز کشیدن برای خوابیدن
خستگی
ضربان قلب که سریع، تپش یا لرزش احساس می شود
ناراحتی یا فشار قفسه سینه
سرگیجه، سبکی سر و غش
این موارد یکی از مهم ترین علائم کاردیومیوپاتی و نشانه ها اگر درمان نشوند بدتر می شوند. در برخی افراد وضعیت به سرعت بدتر می شود. در صورت داشتن یک یا چند نشانه یا علائم مرتبط با کاردیومیوپاتی حتما به بهترین متخصص اکوکاردیوگرافی قلب مراجعه کنید.
برخی از انواع کاردیومیوپاتی می توانند از طریق خانواده (ارثی) منتقل شوند. اگر به این بیماری مبتلا هستید پزشک ممکن است توصیه کند اعضای خانواده شما بررسی شوند.
بیشتر بخوانید : آنژیوپلاستی عروق کرونر
علائم کاردیومیوپاتی چیست؟
اغلب علت کاردیومیوپاتی ناشناخته است. با این حال در برخی افراد این بیماری ناشی از یک بیماری دیگر (اکتسابی) یا منتقل شده از والدین (موروثی) است.
برخی شرایط بهداشتی یا رفتارهایی که می توانند منجر به کاردیومیوپاتی و جزء علائم کاردیومیوپاتی هستند عبارتند از:
فشار خون بلند مدت
آسیب بافت قلبی در اثر حمله قلبی
ضربان قلب سریع بلند مدت
مشکلات دریچه قلب
برخی از عفونت ها به ویژه آنهایی که باعث التهاب قلب می شوند
اختلالات متابولیک مانند بیماری تیروئید یا دیابت
کمبود ویتامین ها یا مواد معدنی ضروری در رژیم غذایی مانند تیامین (ویتامین B-1)
عوارض بارداری
تجمع آهن در عضله قلب (هموکروماتوز)
رشد توده های کوچک سلول های التهابی (گرانولوم) در هر قسمت از بدن شما از جمله قلب و ریه ها (سارکوئیدوز)
تجمع پروتئین های غیر طبیعی در اندام ها (آمیلوئیدوز)
اختلالات بافت همبند
نوشیدن بیش از حد الکل در طول سال ها
استفاده از کوکائین، آمفتامین ها یا استروئیدهای آنابولیک
استفاده از برخی داروهای شیمی درمانی و اشعه برای درمان سرطان
همچنین بخوانید : ایست قلبی چیست؟
انواع کاردیومیوپاتی عبارتند از
کاردیومیوپاتی اتساعی- در این نوع کاردیومیوپاتی، توانایی پمپاژ محفظه پمپاژ اصلی قلب شما ، بطن چپ بزرگ می شود (گشاد می شود) و نمی تواند خون را به طور موثر از قلب پمپ کند.
اگرچه این نوع می تواند افراد در هر سنی را تحت تأثیر قرار دهد، اما بیشتر در افراد میانسال رخ می دهد و بیشتر احتمال دارد که مردان را تحت تأثیر قرار دهد. شایع ترین علت بیماری عروق کرونر یا حمله قلبی است. با این حال می تواند در اثر نقص ژنتیکی نیز ایجاد شود.
کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک- این نوع شامل ضخیم شدن غیرعادی ماهیچه قلب شما می شود که کار قلب را سخت تر می کند. بیشتر بر عضله محفظه پمپاژ اصلی قلب شما (بطن چپ) تأثیر می گذارد.
کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک می تواند در هر سنی ایجاد شود اما اگر این بیماری در دوران کودکی رخ دهد شدیدتر است. اکثر افراد مبتلا به این نوع کاردیومیوپاتی سابقه خانوادگی این بیماری را دارند. برخی جهش های ژنتیکی با کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک مرتبط است.
کاردیومیوپاتی محدود کننده در این نوع ماهیچه قلب سفت و غیرمنعطف می شود، بنابراین نمی تواند منبسط و پر از خون شود. این نوع رایج کاردیومیوپاتی می تواند در هر سنی رخ دهد. اما بیشتر اوقات افراد مسن را درگیر می کند.
کاردیومیوپاتی محدود کننده می تواند بدون دلیل شناخته شده (ایدیوپاتیک) رخ دهد یا می تواند ناشی از بیماری در نقاط دیگر بدن باشد که بر قلب تأثیر می گذارد مانند آمیلوئیدوز.
دیسپلازی بطن راست آریتموژنیک. در این نوع نادر از کاردیومیوپاتی عضله در محفظه پایین سمت راست قلب با بافت اسکار جایگزین می شود که می تواند منجر به مشکلات ریتم قلب شود. اغلب ناشی از جهش های ژنتیکی است. در این صورت به بهترین متخصص اکوکاردیوگرافی قلب مراجعه نمایید. همچنین شما می توانید در مورد علائم کاردیومیوپاتی مشاوره رایگان دریافت کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.