عوارض عمل قلب باز چیست

عوارض عمل قلب باز چیست؟

لطفاپس از مطالعه امتیاز دهید

عوارض عمل قلب باز به وضعیت جسمی بیمار قبل از عمل و مهارت پزشک متخصص بستگی دارد و امکان دارد که این عوارض موجب کند شدن روند بهبودی بیمارگردند. به علاوه به طور معمول یکسری از عوارض پس از جراحی وجود دارند که در روزهای اولیه ایجاد می شوند و می توانند در بیمارستان توسط پزشک بهبود یابند.

عمل قلب باز

عمل باز قلب شامل باز کردن قفسه سینه توسط پزشک جراح و جراحی عضلات قلب، شریان ها و دریچه های قلب جهت برطرف نمودن اختلالات قلبی می باشد. البته با توسعه علوم و تکنولوژی بسیاری از عمل‌ های قلب را می توان توسط برش های کوچک انجام داد.

عوارض عمل قلب باز

با وجود پیشرفت علم و تکنولوژی عوارض پس از جراحی قلب باز به حداقل رسیده اند. اما یکسری عوارض ممکن است برای بیماران پس از جراحی ایجاد شوند. این عوارض شامل:

عوارض عمل قلب باز

 

خونریزی پس از جراحی : به علت برشی که در محل جراحی ایجاد می گردد وجود خونریزی تا حد مشخصی نرمال و طبیعی است، که این موضوع توسط بهترین دکتر قلب کنترل می گردد. قبل از بسته شدن قفسه سینه، جراح و تیم او دو مسیر جهت خارج ساختن خون در پشت استخوان سینه بیمار ایجاد می کنند و محل هایی را کهممکن است خونریزی ایجاد شود مورد بررسی قرار می دهند.

امکان دارد که در صورت ادامه روند خونریزی بعد از عمل پس از چندین ساعت، تیم جراحی بیمار را مجددا به اتاق عمل برگردانند تا تمامی نواحی دارای خونریزی بررسی و خونریزی آن را متوقف نمایند. زمان این جراحی به طور معمول حدود دو ساعت است. البته در صورت خونریزی خیلی زیاد و غیر معمول و ناپایدار بودن فشار خون، ممکن است در همان بخش مراقبت های ویژه محل جراحی مجدا باز گردد.

به علاوه ممکن است در بعضی مواقع، لخته خون در مسیرهایی که توسط پزشک جهت هدایت خون به خارج قرار داده شده ایجاد گردد و امکان خروج خون از قفسه سینه نباشد. در این شرایط خون در اطراف قلب بیمار تجمع یافته و موجب افت شدید فشار خون می شود. در این صورت نیز جراح برای خارج ساختن لخته ها، محل جراحی را مجددا باز می نماید و فشار وارد شده بر قلب را کاهش می دهد.

عوارض عمل قلب باز چیست؟

سکته مغزی ناشی از جراحی قلب باز: این عارضه به دنبال تشکیل لخته خون پس از عمل جراحی می تواند ایجاد شود و خون رسانی به مغز قطع می گردد.

در چنین حالتی به دلیل قطع خونرسانی مواد مغذی و اکسیژن به مغز نمی رسد و سلول های مغزی آسیب جدی می بینند و از بین میروند. بسته به محل آسیب مغز، عوارض متفاوتی ممکن است ایجاد گردد.

با مطالعه مقاله زیر از ما حمایت کنید
انواع آنژین صدری چیست؟ (0 تا 100 همه چیز در مورد آنژین های صدری)

مشکلات کلیوی پس از جراحی قلب باز: به طور معمول کاهش عملکرد کلیه پس از جراحی بعد از گذشت چند روز تا چند هفته بهبود می یابد و عموما اختلال درعملکرد کلیه پس از جراحی قلب باز موقتی است. ولی به ندرت ممکن است فرد بیمار پس از جراحی قلب باز نیاز به دیالیز داشته باشد و کلیه او دچار عارضه جدی گردد (از هر 100 نفر 1 نفر ممکن است چنین وضعی داشته باشد).

غیر طبیعی بودن ضربان قلب پس از جراحی: یکی از شایع ترین عارضه پس از عمل قلب باز اختلال در ریتم قلب می باشد که جراح برای بهبود آن در حینعمل سیم های جریان ساز را در جای خود قرار داده و با متصل کردن آن ها به جعبه ضربان، می تواند ریتم قلب را نرمال سازد.

فیبریلاسیون دهلیزی: ایجاد ضربان قلب سریع و نامنظم پس از عمل قلب باز فیبریلاسیون دهلیزی نام دارد. این اختلال خطرناک نیست و معمولا ریتم قلب با مصرف دارو  به حالت طبیعی باز می گردد.

ایجاد لخته خون: به طور کلی پس از جراحی ممکن است لخته خون ایجاد گردد که این عامل به وضعیت جسم بیمار وابسته است. به عنوان مثال ایجاد لخته خون در افراد چاق و یا سیگاری بیشتر ایجاد می گردد. به طور معمول لخته پس از جراحی در پا ایجاد می گیرد و ترومبوز ورید عمقی نامیده می شود. اگر لخته ایجاد شده وارد ریه گردد می تواند موجب مرگ بیمار شود.

عوارض عمل قلب باز

 

عفونت قفسه سینه ناشی از عوارض عمل قلب باز: ممکن است پس از به هوش آمدن بیمار، به دلیل سختی در نفس کشیدن به صورت عمیق و یا سرفه کردن، باکتری یاویروس های موجود در خلط او رشد نموده، و خلط در ریه بیمار جمع شده و به عفونت قفسه سینه مبتلا گردد. جهت درمان عفونت قفسه سینه پزشک آنتی بیوتیک و مسکن تجویز می نماید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یازده − ده =