علت ایست قلبی در خواب چیست؟

علت ایست قلبی در خواب چیست؟

لطفاپس از مطالعه امتیاز دهید

قلب یکی از ارگان های حیاتی و مهم بدن محسوب می شود که وظیفه ی خون رسانی به همه ی اندام های بدن را بر عهده دارد. علت ایست قلبی در خواب چه عاملی می تواند باشد؟ برای جلوگیری از ایست قلبی چه راهکارهایی توسط بهترین دکتر قلب انجام می شود؟ علائم ایست قلبی چیست؟

علت ایست قلبی در خواب چیست؟

ایست قلبی

علت نیمی از مرگ های ناشی از بیماری های قلبی ایست قلبی در خواب است. زمانی که شخصی در حال مرگ باشد اختلال در سیستم تنفسی و قلب از عامل های اصلی مرگ محسوب می شود.

اختلال در عملکرد قلب به سرعت بر روی جریان خونی که به سمت مغز می رود تاثیر می گذارد و در نهایت باعث نارسایی سیستم تنفسی می شود. ایست قلبی در خواب معمولا زمانی اتفاق می افتد که سرعت ضربان قلب به قدری بالا رود که قلب نتواند خون را پمپاژ کند و معمولا نزدیک به صبح رخ می دهد.

 

علت ایست قلبی در خواب چیست؟

ایست قلبی در خواب شامل از دست دادن ناگهانی عملکرد قلب، تنفس و هوشیاری است. بنا به توضیحات دکتر جوزانی کهن، بهترین متخصص قلب ، این اتفاق ناشی از اختلال الکتریکی در قلب است که قلب نمی تواند خون را پمپاژ کند و جریان خون متوقف می شود.

برخی از دلایل ایست قلبی در خواب:

  •     اگر فردی گرفتگی عروق داشته باشد و دچار سکته ی قلبی در خواب شود و فرد علائمی را احساس نکند  دچار مرگ در اثر ایست قلبی در خواب می شود.
  •     برخی از بیماری های مادرزادی قلب بدون علامت هستند که باعث اختلال در عملکرد قلب می شوند.
  •     اگر داروهای قلب درست و به موقع مصرف نشوند و یا داروهایی مصرف شود که با داروهای قلبی تداخل داشته باشند می توانند باعث ایست قلبی در خواب شوند.
  •     عواملی مانند: فشار خون بالا، کلسترول بالا، سیگار کشیدن، چاقی و بزرگ شدن قلب می تواند باعث ایجاد خطر در عروق کرونر شود.

علت ایست قلبی در خواب چیست؟

علائمی در خواب که مهم تلقی می شوند:

اختلال حرکات متناوب اندام ها: حرکات ناخودآگاه دست و پا در خواب باعث بیدار شدن افراد از خواب می شود که در اثر افزایش سیگنال های عصبی ایجاد می شود و چون سریع و کوتاه است فرد این حرکات را به یاد نمی آورد.

ارتوپنه: به احساس تنگی نفس در خواب و یا در هنگام دراز کشیدن گفته می شود.

بی خوابی: گاهی اوقات استرس و اضطراب و گاهی ابتلا به بیماری های مزمن باعث بی خوابی می شوند.

با مطالعه مقاله زیر از ما حمایت کنید
سکته قلبی در زنان ، آشنایی با علایم و قلب درد در خانم ها

آپنه خواب: یکی از علائم اولیه برای یافتن علت ایست قلبی در خواب است. آپنه خواب دارای دو نوع انسدادی و مرکزی می باشد. آپنه انسدادی رایج ترین علت آن است و هنگامی که عضلات پشت حلق بیش از اندازه در مسیر هوایی انسداد می کنند. این اتفاق رخ می دهد. آپنه مرکزی بیشتر در آقایان و در حال نارسایی قلبی شدید رخ می دهد که باعث اختلال در تنفس می شود.

در وضعیت نزدیک به ایست قلبی ممکن است این علائم را داشته باشید:

تنگی نفس

گیجی

احساس ضعف و خستگی

تپش قلب

استفراغ

توصیه هایی برای خواب سالمتر

(حتی اگر بیماری قلبی یا نارسایی قلبی نداشته باشید)

  •     به پشت یا به سمت پهلو بخوابید
  •     سر تخت را به سمت بالا ببرید
  •     بالا بردن پاها با گذاشتن بالشی در زیر پا
  •     از خوابیدن بر روی شکم خودداری کنید
  •     قبل از خواب از کار با وسایل الکترونیکی خودداری کنید تا راحت تر به خواب بروید
  •     زمان خواب و بیداری خود را منظم کنید
  •     از مصرف الکل و کافئین قبل خواب پرهیز کنید
  •     فشار خون خود را مدام کنترل کنید
  •     سعی کنید با داشتن سبک غذایی مناسب از اضافه وزن جلوگیری کنید

هنگام حمله ی قلبی در خواب چه اقداماتی انجام دهیم؟

توجه داشته باشید در این مواقع زمان می تواند بسیار حیاتی و مهم باشد. اگر دیدید فردی دچار ایست قلبی شده است 5 دقیقه ی اول می توانید او را از مرگ نجات دهید. CPRانجام دهید (احیای قلبی ریوی ) و  با اورژانس و یا مراکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید.

می توانید فقط قفسه سینه را فشار دهید. اگر در محلی هستید که دستگاه دفیبریلاتور دارد دستورالعمل های قدم به قدم را انجام دهید.

 

سخن پایانی

ایست ناگهانی قلب با حمله ی قلبی تفاوت دارد. گاهی یک حمله ی قلبی منجر به ایست ناگهانی قلب می شود و اگر به موقع اقدامات صورت نگیرد منجر به مرگ می شود. توصیه می کنیم با دانستن دلایل و علت ایست قلبی در خواب،سبک زندگی خود را سالم نگه دارید و سعی در آموزش فوریت های پزشکی داشته باشید تا در این مواقع که زمان تعیین کننده ی مرگ و زندگی است تا رسیدن اورژانس اقدامات لازم را خودتان به کار ببرید.

 

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو + شانزده =