چگونه ضربان قلب پایین منجر به آسیب نخاعی فیروز نادری شد؟
چگونه ضربان قلب پایین منجر به آسیب نخاعی فیروز نادری شد؟ همه ما ایرانیها دکتر فیروز نادری را تقریباً میشناسیم، اما ممکن است علت مرگ ایشان را ندانیم. دکتر نادری براثر کاهش ناگهانی ضربان قلب از هوش رفته اند. پس از آن متعاقباً بر اثر برخورد سرش به دیوار دچار آسیب نخاعی شده و در نتیجه جابجایی مهره ههای گردنی دچار فلج از گردن به پایین شدهاند.
ایشان در تاریخ 1 ژوئن تحت عمل جراحی قرار گرفتند و به دوره نقاهت 4 تا 5 ماهه نیاز داشتند. اما به طرز غم انگیزی در 19 ژوئن 1402(28 خرداد) مصادف با بیستمین سالگرد پرتاب مریخ نورد Spirit به فضا در سن 77 سالگی درگذشتند.
فیروز نادری که بود؟
فیروز مایکل نادری، دانشمند ایرانی-آمریکایی، شغل موفقی در ناسا داشت. او از 15 آگوست 2011 نقشهای مهمی در این سازمان ، ازجمله معاون مدیرکل استراتژی آزمایشگاه رانش جت و مدیرکل اکتشافات منظومه شمسی داشت. او 36 سال از زندگی خود را وقف سمتهای مختلف فنی و اجرایی در ناسا کرد.
با این حال، او در فوریه 2016 بازنشسته شد و فرصتهای حرفهای دیگری را بهعنوان مشاور مدیریت، مشاور استارتآپ با فناوری پیشرفته و سخنران عمومی دنبال کرد فیروز نادری محقق ایرانی بازنشسته ناسا براثر ضربه به سر ناشی از ضربان قلب پایین دچار حادثهای شد که منجر به فلج شد.
پیشنهاد: فوق تخصص آنژیوگرافی در تهران
ضربان قلب پایین به چه معناست؟
ضربان قلب پایین، بهعنوان برادی کاردی شناخته میشود، به ضربان قلب کمتر از محدوده طبیعی اشاره دارد. بهطورمعمول، ضربان قلب در حالت استراحت بین 60 تا 100 ضربه در دقیقه است. بااینحال، زمانی که ضربان قلب در حالت استراحت به زیر 60 ضربه در دقیقه میرسد، بهعنوان کاهش ضربان قلب در نظر گرفته میشود.
ضربان قلب پایین (زیر 60 در دقیقه) می تواند دلایل مختلفی داشته باشد، ازجمله استفاده از داروهای مسدودکننده مانند پروپرانولول و انجام ورزشهای حرفهای. همچنین، ضربان قلب پایین میتواند منجر به از دست دادن موقت هوشیاری و غش شود که میتواند منجر به آسیب به سر، ستون فقرات و استخوان لگن شود. درمان این عارضه شامل قطع مصرف داروهای مذکور و یا حتی استفاده بالقوه از دستگاههای ضربانساز برای بیمار است.
اگر ضربان قلب پایین باعث اختلال در خونرسانی قلب به سایر اعضای بدن شود، میتواند منجر به مشکلات مهمی برای فرد شود. درحالیکه برخی افراد ممکن است ضربان قلب پایینی داشته باشند بدون اینکه علائم یا عوارض خاصی را تجربه کنند.
سنجش ضربان قلب
اگر علاقهمند به دانستن ضربان قلب خود هستید، میتوانید خودتان آن را اندازهگیری کنید. با تعیین محل نبض خود شروع کنید، که میتواند با قرار دادن انگشت روی شریان رادیال موجود در داخل مچ دست انجام شود. ازآنجا میتوانید، تعداد ضربان در دقیقه را در حالت استراحت بشمارید. علاوه بر این، مناطق دیگری وجود دارد که می توان ضربان قلب را اندازه گیری کرد، مانند:
- روی گردن، در کنار نای (شریان کاروتید)
- داخل آرنج (شریان بازویی)
- در قسمت داخلی کشاله ران یا بالای ران (شریان فمورال)
- روی پا (نبض پدال)
هنگام تعیین ضربان قلب، مهم است که اعداد خاصی را در نظر داشته باشید:ضربان قلب در حالت استراحت برای بزرگسالان معمولاً بین 60 تا 100 ضربه در دقیقه است. همچنین ، ورزشکاران یا افرادی که از داروهای خاص استفاده میکنند ممکن است ضربان قلب در حالت استراحت کمتر از حد طبیعی باشد.
آسیب نخاعی چیست؟
آسیب طناب نخاعی زمانی اتفاق میافتد که هر بخشی از نخاع یا اعصاب انتهای کانال نخاعی (دماسبی) آسیب ببیند. درنتیجه تغییرات پایدار در قدرت، حس و سایر عملکردهای بدن در زیر محل آسیب ایجاد شود. اگر اخیراً آسیب نخاعی را تجربه کردهاید، میتواند تأثیر قابلتوجهی بر جنبه های مختلف زندگی شما ازجمله سلامت روانی، عاطفی و اجتماعی داشته باشد.
دانشمندان دیدگاه خوشبینانهای دارند، مبنی بر اینکه پیشرفتهای تحقیقاتی درنهایت باعث بهبود آسیبهای نخاعی میشود. مطالعات تحقیقاتی در حال انجام در سراسر جهان است. در این میان، درمانها و روشهای توانبخشی این فرصت را برای بسیاری از افراد مبتلابه آسیب نخاعی فراهم میکند تا زندگی مستقل و سازنده داشته باشند.
پیشنهاد: مراکز اکو قلب تهران
سخن پایانی
عدم توجه به کاهش ضربان قلب میتواند منجر به عوارضی ازجمله غش، جریان خون ناکافی، نارسایی قلبی و حتی خطر حمله قلبی یا مرگ ناگهانی شود. بنابراین، برای جلوگیری از عوارض احتمالی، در صورت مشاهده علائمی که نشاندهنده کاهش ضربان قلب هستند، ضروری است که به دنبال مراقبتهای پزشکی از متخصص قلب باشید. ما در این خصوص دکتر زهرا جوزانی کهن متخصص و بهترین دکتر قلب در تهران، را به شما معرفی میکنیم.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.