داروهای شیمیایی درمانی

داروهای شیمی درمانی

لطفاپس از مطالعه امتیاز دهید

داروهای شیمی درمانی- مطمئنا تا حدودی شما در مورد تاثیر داروهای شیمی درمانی بر سلامت بدن می دانید. در اینجا می خواهیم اطلاعات شما در مورد تاثیر داروهای شیمیایی بر قلب و سلامت بدن را افزایش بدهیم تا مراقب سلامتی خودتان باشید

داروهای شیمی درمانی

داروهای شیمی درمانی که قلب را تحت تاثیر خود قرار می دهند و عوارضی را برای بدن به همراه دارد عبارتند از:

دوکسوروبیسین (آدریامایسین)

دانوروبیسین (سروبیدین و دانومایسین)

اپیروبیسین (فارموروبیسین)

آیداروبیسین (آیدامایسین)

این داروها موجب آسیب رساندن به  عضله های قلب در بیماران شیمی درمانی می گردد.

امروزه داروهای جدیدی مانند ترستوزوماب( هرسپتین ) و پرتوزوماب ( پرجتا ) وجود دارند که برای حمله به پروتئین HER2 در بعضی از سرطان های سینه و دیگر سرطان ها تولید شده اند.

آسیب و صدمه ای که از مصرف آنتراسیکلین ها به قلب وارد می شود به میزان کل دریافت شده در طول زندگی فرد بیمار بستگی دارد. متخصص قلب به دقت کنترل مى کند که چه میزان از آنتراسیکلین  را شخص دریافت کرده است. اما تضعیف شدن قلب توسط داروهای هدایت کننده مثل ترستوزوامب، به  مصرف کردن آن در کل عمر  بستگی ندارد و غالبا برگشت پذیر است.

داروی شیمیایی taxanes این توانایی را دارد که ریتم قلب را غیر طبیعی کند. این اتفاق معمولا به صورت موقت در طول زمان تجویز داروها رخ می دهد، اگر  شخص هنگام مصرف این دارو احساس سرگیجه یا ضعف دارد، بایستی به پرستار شیمی درمانی یا پزشک که مطمئنا بهترین متخصص قلب است مراجعه کند.

داروهای فلوروآورواسیل و کپسیباتین (Xeloda) سبب ایجاد شدن اسپاسم عروق کرونر و سکته ى قلبی می گردند. این حالت هنگامی که مصرف دارو متوقف می شود، به حالت عادى بر مى گردد. اگر در زمان استفاده از این داروها شخص  دچار درد شدید قفسه سینه یا تنگی نفس شدید شد، باید به بهترین دکتر قلب مراجعه کند. اگر خودش پزشک دارد لازم است به او مراجعه کند.

اگر پزشکِ فرد، داروهای شیمی درمانی را که احتمال دارد روی قلب تاثیر بگذارد انتخاب کند، پیش از شروع درمان،  به مراکز انجام اکو قلب برود و تست عملکرد قلب انجام بدهد. در طول درمان ممکن است نیاز به نظارت و کنترل قلب دوره ای داشته باشد. اگر در خانواده  سابقه ى بیمارى قلبى وجود داشته،  احتمال دارد پزشک شیوه دیگری از شیمی درمانی پیشنهاد کند.

علائم آسیب های قلبی بر اثر  شیمی درمانی

ضربان  نامنظم قلب

ضربان سریع  قلب

تنگی نفس

سرفه های خشک

بزرگ شدن دست ها یا پاها

با مطالعه مقاله زیر از ما حمایت کنید
ارتباط بیماری قلبی و ژنتیک افراد

خستگی

نارسایی احتقانی قلب. یعنی قلب خون را به صورت  مفید و موثر پمپاژ نمی کند

ممکن است این علامت ها در زمان انجام دادن شیمی درمانی روی فرد بروز نکنند. گاهی اوقات تاثیرات ممکن است هفته ها یا ماه ها بعد از انجام شیمی درمانی  رخ  دهد.  ولی باید دقت کرد که آسیب به قلب ممکن است همیشگی باشد.

تشخیص آسیب های قلبی در شیمی درمانی

برای تشخیص دادن آسیب قلب در مرحله شیمی درمانی آزمایش هایی انجام می‌شود که پزشک معالج از کارایی صحیح قلب یا ایجاد تغییرات احتمالی در آن مطلع می شود. این آزمایش ها عبارتند از:

الکتروکاردیوگرافی (ECG)

اسکن

اکوکاردیوگرافی

تاثیرات پرتو درمانی بر روی قلب

برخی از سرطان ها نیاز به انجام پرتو درمانی دارند. اگر مساحت بدن شخص که پرتو درمانی می شود شامل قلب باشد، خطر مبتلا شدن به کاردیومیوپاتی، بیماری های عروق کرونر و حمله قلبی افزایش می یابد. ترکیبی از پرتو و شیمی درمانی می تواند خطر مبتلا شدن به آسیب های قلبی را افزایش دهد. در این صورت، پزشک می تواند اقدامات لازم را برای کاهش یافتن این خطرات انجام بدهد.

بعضی داروهای شیمی درمانی می‌توانند موجب آسیب رساندن به عضله های قلب در بیماران شوند. داروهای آنتراسیکلین در حالت عادی تغییراتی را در عضله های قلب ایجاد می‌کنند. میزان آسیب رسیدن به قلب بستگی به نوع شیمی درمانی متغیر  هستند.

تاثیر پرتودرمانی بر قلب

اجتناب و مدیریت کردن بیماری

اگر پزشک متخصص متوجه آسیب  رسیدن  داروها به قلب شود، میزان مصرفی داروها را کمتر می کند یا شیمی درمانی را متوقف می کند تا آسیب بیشتر نشود.

داروی دیگری به نام دکسرازوکسان یا زاینکارت وجود دارد که گاهی اوقات  قبل از انجام شیمی درمانی به شخص بیمار داده می‌شود تا از آسیب دیدن قلب او جلوگیری شود.

راه دیگر برای جلوگیری کردن از رسیدن آسیب به قلب در زمان شیمی درمانی، مصرف داروها به وسیله بیمار در پوشش چرب یا فرم لیپوسومال است.

در صورت ظاهر شدن تغییرات در ریتم قلب، تنگی نفس یا  علامت نگه داری مایعات مانند اضافه وزن ناگهانی، بایستی سریع به پزشک مراجعه کرد.

فرد باید از سیگار کشیدن اجتناب کند زیرا سیگار کشیدن احتمال بروز مشکلات قلبی را افزایش می‌دهد.

برای مدیریت کردن سلامتی قلب و بیماری می توان از روش های زیر استفاده کرد

مصرف داروهای دیورتیک برای کمک به حذف مایعات اضافی در قلب

مصرف داروهایی برای قوی کردن  قلب

تغییرات  رژیم غذایی مانند کاهش مصرف نمک و چربی

استفاده از  اکسیژن تراپی برای تنگی نفس شدید در شخص بیمار

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 + 11 =