تپش قلب

تپش قلب

لطفاپس از مطالعه امتیاز دهید

تپش قلب همیشه دال بر بیماری های قلبی نیست بلکه می تواند علامت استرس باشد. ولی اگر همراه با علائمی بود که در این مقاله هست می بایست به بهترین متخصص قلب مراجعه کنید و تحت درمان قرار بگیرید

احساس تپش قلب

تپش گرفتن قلب به شکل های گوناگون مانند کوبیدن، لرزیدن، تپیدن و ….… احساس می‌شود. این عارضه در افراد ممکن است با اتفاق افتادن ضربانی غیر عادی غالبا در قفسه سینه، گردن یا گلو همراه باشد.

مطمعنا تا حالا از بعضی افراد شنیده اید که می گویند قلبشان هری ریخت یا اینکه می‌گویند قلبشان چند دقیقه تاپ‌تاپ می‌زند و دوباره به حالت عادیِ خودش بر می‌گردد. در برخی افراد تپش قلب  دائم احساس می‌شود.

این احساس همیشه به معنی سرعت بالای ضربان قلب نیست به طوریکه ممکن است در سرعت ضربان خیلی پایین هم این احساس ایجاد شود.

این عارضه ممکن است نشانگر بیماری جدی باشد یا اینکه اصلا اهمیتی نداشته باشد.

دلایل تپش قلب

قلب نوعی تلمبه  است که خون توسط آن در بدن جریان می‌یابد. قلب در هر تپش حدود صد سانتی­متر مکعب خون را در بدن پخش می‌کند. روزانه تقریبا ۱۰ هزار لیتر خون توسط این تلمبه در داخل رگ ها انتقال می یابد. در مدت عمر متوسط یک انسان تقیربا ۲۵۰ میلیون لیتر خون توسط قلب، تلمبه زده می شود. طول مدت  زمان هر دوره انقباض و انبساط قلب انسان حدود ۱ ثانیه است. بنابراین،‌ قلب روزی تقریبا صدهزار بار می‌‌تپد.

تپش های قلب در بیشتر موارد نشانه بیماری خاصی نیست ولی گاهی ممکن است نشانگر بیماری های مهمی باشد. در اینجا بعضی از علل شایع تپش قلب را بیان می کنیم.

 

بعضی از بیماری های قلبی مانند ایسکمی قلبی، بیماری های دریچه ای گوناگون مانند افتادگی دریچه میترال، نارسایی قلبی و میوکاردیت ، پریکاردیت و آریتمی های قلبی را می توان نام برد.

علت های روحی و روانی و برانگیخنگی احساسی مثل ترس، استرس یا اضطراب، افسردگی و…..…

انجام ورزش و فعالیت جسمی
مصرف کافئین،نیکوتین،کوکائین و بعضی از قرص‌های لاغری.
داشتن بیماری‌هایی مانند پرکاری تیروئید، بیماری های ریوی و هیپوکسی که مربوط به کاهش میزان اکسیژن خون است.
مصرف بعضی داروها مانند داروهایی که برای درمان بیماری های تیروئید، آسم، فشارخون بالا یا بی‌نظمی ضربان قلب مصرف می گردند.
بی‌خوابی، خستگی
کم‌ خونی
داشتن تب
علل روحی و روانی
تپش گرفتن قلب به تنهایی گاهی نشانگر هیچ گروه خاصی از اختلالات نیست بلکه نوعی از مشکلی روانی است. گاهی به ویژه در بیمارانی که مبتلا به اضطراب هستند دچار تپش قلب می شوند

با مطالعه مقاله زیر از ما حمایت کنید
تفاوت آنژیوگرافی و اکوکاردیوگرافی

هر فرد زمانی که دچار بیماری ناشی از تپش قلب می شود می بایست به بهترین متخصص قلب مراجعه کند. او باید وقت اکو قلب بگیرد و حتما اکو را انجام دهد  تا اگر مشکل حاد یا مزمنی باشد تحت درمان قرار بگیرد

ضربان قلب

بیماری های قلبی

در پرولاپس دریچه میترال که یکی از بیماری های خوشخیم در دریچه میترال قلب است تپش های قلب شایع می‌باشد. افرادی که دچار این مسئله هستند  دچار درد و تپشمی گردند.
مصرف‌ برخی‌ از مواد و داروها مانند کافئین‌، کوکایین، افدرین‌ یا داروهای‌ تقویت‌کننده‌  دیگر دستگاه‌ سمپاتیک‌، دکونژستان‌ها، داروهای‌ کم‌کننده‌ اشتها، قهوه‌ زیاد، کولا و سایر محرک ها یا داروهای بدون‌ کافئین، آمفتامین‌ها و سیگار کشیدن موجب تپش قلب می‌شوند.

 

درمان تپش قلب در بیماری های قلبی

اصل و قانون درمان بر حذف علت بیماری مانند دارو، تنباکو،، قهوه، چای، الکل؛  و تشخیص و درمان بیماری های همراه  مانند پرکاری تیروئید، افت کردن قند خون، علائم یائسگی و اضطراب؛ و درمان کردن آریتمی تشخیص داده شده استوار است. در اکثر موارد با رعایت عادات مناسب زندگی و تغذیه، دوری کردن از استرس ها و هیجانات و فعالیت های ورزشی متناسب، تپش قلب شخص بهبود می‌یابد.

به منظور پایان دادن برخی آریتمی بازچرخشی، گاهی اوقات مانورهای واگی متعدد به وسیله پزشک یا توسط فرد ماهر و باتجربه به فرد آموزش داده می شود که با تحریک عصب واگ موجب درمان تپش قلب در برخی از آریتمی‌ها ‌شوند مانند :

ماساژ ناحیه‌ کاروتید گردن‌

نگاه‌ داشتن‌ نفس‌ برای کوتاه‌مدت‌

زدن‌ آب‌ سرد به‌ صورت

فرو بردن‌ سر در آب‌ سرد برای مدت زمان کوتاه 

مانور والسالوا

مانور والسالوا بدین صورت است که شخص درِ بینی‌ و دهان‌ خود را بگیرد و سعی‌ کند در همین حالت هوا را از بینی‌ خود خارج‌ کند به صورتی‌ که‌ احساس‌ کند پرده‌های‌ گوش‌ به‌‌ بیرون‌ حرکت‌ می‌کنند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 − یک =