تاثیر کلسترول روی قلب

تاثیر کلسترول روی قلب

لطفاپس از مطالعه امتیاز دهید

تاثیر کلسترول روی قلب – کلسترول ماده است که در خون و سلولهای شما یافت می شود.

کبد شما بخشی از کلسترول موجود در بدن را ایجاد می کند و بقیه از غذاهایی است که می خورید.

کلسترول در خون شما به صورت بسته بندی شده در بسته هایی به نام لیپوپروتئین ها حرکت می کند.

 

انواع کلسترول 

لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) نوعی کلسترول “بد” و ناسالم است ، کلسترول LDL می تواند در رگ های شما جمع شده و رسوبات چربی و مومی به نام پلاک ایجاد کند.

لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) نوعی کلسترول خوب  است ، این ماده کلسترول اضافی را از شریانهای شما به کبد منتقل می کند که باعث خارج شدن آن از بدن می شود.

 

کلسترول به خودی خود بد نیست.

بدن شما برای ساختن هورمون ها ، ویتامین D و مایعات گوارشی به مقداری کلسترول نیاز دارد حتی کلسترول همچنین به عملکرد مناسب اعضای بدن کمک می کند.

با این وجود داشتن بیش از حد کلسترول LDL می تواند یک مشکل جدی باشد.

کلسترول LDL بالا با گذشت زمان می تواند به عروق آسیب برساند و در بیماری های قلبی نقش داشته و خطر سکته مغزی را افزایش دهد.

بررسی کلسترول در ویزیت های منظم پزشک و کاهش خطر بیماری قلبی با رژیم غذایی ، ورزش ، تغییر سبک زندگی و دارو می تواند به کاهش عوارض مرتبط با بیماری قلبی و بهبود کیفیت زندگی کمک کند.

 

سیستم های قلبی عروقی و گردش خون

وقتی مقدار کلسترول LDL در بدن شما زیاد باشد ، می تواند در رگ های شما جمع شود ، آنها را مسدود کرده و انعطاف پذیری آنها را کمتر کند.

 

تصلب شرایین

خون به خوبی از طریق رگ های سفت جریان نمی یابد ، بنابراین قلب شما مجبور است بیشتر تلاش کند تا خون از طریق آنها عبور کند. با گذشت زمان ، با تجمع پلاک در عروق ، می توانید به بیماری قلبی مبتلا شوید.

تجمع پلاک در عروق کرونر می تواند جریان خون غنی از اکسیژن به عضله قلب شما را مختل کند.

در این شرایط ممکن است باعث درد قفسه سینه به نام آنژین شود.

آنژین یک حمله قلبی نیست ، اما یک اختلال موقتی در جریان خون است.

این یک هشدار است که شما در معرض حمله قلبی هستید. یک تکه پلاک در نهایت می تواند شکسته و لخته ایجاد کند یا ممکن است رگ همچنان باریک شود که می تواند جریان خون به قلب شما را به طور کامل مسدود کند و منجر به نارسایی قلبی شود.

با مطالعه مقاله زیر از ما حمایت کنید
قرص هایی که باعث ایست قلبی می شوند؟

اگر این روند در رگهای مغز رخ دهد ، می تواند منجر به سکته شود.

 

سیستم غدد درون ریز

غدد تولید کننده هورمون بدن شما از کلسترول برای تولید هورمون هایی مانند استروژن ، تستوسترون و کورتیزول استفاده می کنند. هورمون ها همچنین می توانند بر میزان کلسترول بدن شما تأثیر بگذارند.

تحقیقات نشان داده است که با افزایش سطح استروژن در چرخه قاعدگی زنان ، سطح کلسترول HDL نیز افزایش می یابد و سطح کلسترول LDL کاهش می یابد.

ممکن است یکی از دلایل افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی در زنان پس از یائسگی ، همین که سطح استروژن کاهش می یابد باشد.

کاهش تولید هورمون تیروئید (کم کاری تیروئید) منجر به افزایش کلسترول کل و LDL می شود.

هورمون تیروئید اضافی (پرکاری تیروئید) نتیجه عکس دارد.

 

 

سیستم عصبی

کلسترول یکی از اجزای اساسی مغز انسان است که در حقیقت ، مغز حدود 25 درصد از کل کلسترول بدن را در خود دارد. این چربی برای رشد و محافظت از سلولهای عصبی ضروری است ، که مغز را قادر می سازد تا با بقیه بدن ارتباط برقرار کند.

در حالی که برای عملکرد مطلوب مغزتان به مقداری کلسترول نیاز دارید ، مقدار زیاد آن می تواند آسیب رسان باشد.

کلسترول اضافی در عروق می تواند منجر به سکته مغزی شود – اختلال در جریان خون که می تواند به قسمت هایی از مغز آسیب برساند و منجر به از دست دادن حافظه ، حرکت ، مشکل در بلع و گفتار و سایر عملکردها شود.

کلسترول خون بالا به خودی خود نیز در کاهش حافظه و عملکرد ذهنی نقش دارد.

داشتن کلسترول خون بالا ممکن است باعث تشکیل پلاک های بتا آمیلوئید ، رسوبات پروتئینی چسبنده ای شود که به مغز در افراد مبتلا به آلزایمر آسیب می رساند.

 

دستگاه گوارش

در سیستم گوارش ، کلسترول برای تولید صفرا ضروری است ، ماده ای که به بدن شما کمک می کند تا غذاها را تجزیه کرده و مواد مغذی جذب روده شود.

اما اگر مقدار زیادی کلسترول در صفرا دارید ، مقدار اضافی آن به شکل کریستال و سپس سنگ های سفت در کیسه صفرا در می آید. سنگ کیسه صفرا می تواند بسیار دردناک باشد.

مراقبت از سطح کلسترول با آزمایشات خون ، توصیه شده و کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی به بهبود کیفیت زندگی شما کمک می کند.

 

طبق نظر بهترین متخصصان قلب و بهترین متخصصان انژیوگرافی قلب یکی از راه های داشتن قلبی سالم و سلامت این است که مصرف مواد غذایی کلسترول دار را کنترل کنید تا دچار عارضه های سکته قلبی و حتی مغزی نشوید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × 1 =