تاثیرات دخانیات بر قلب
تاثیرات دخانیات بر قلب – استعمال دخانیات دلیل اصلی بیماری های قابل پیشگیری و مرگ در ایالات متحده است و می تواند تقریباً به هر قسمت از بدن آسیب برساند. دود سیگار ترکیبی سمی از بیش از 7000 ماده شیمیایی است و در صورت استنشاق ، می تواند در فرآیندهای مهم بدن که باعث عملکرد طبیعی آن می شود ، تداخل ایجاد کند. یکی از این فرایندها رساندن خون غنی از اکسیژن به قلب و بقیه بدن است.
سیگار چگونه بر سلامت قلب و عروق شما تأثیر می گذارد؟
وقتی هوا را تنفس می کنید ، ریه ها اکسیژن می گیرند و آن را به قلب می رسانند ، که این خون غنی از اکسیژن از طریق رگ های خونی به بقیه بدن می رسند.
اما وقتی دود سیگار می کشید ، خونی که به بقیه بدن توزیع می شود به مواد شیمیایی دود آلوده می شود. این مواد شیمیایی می توانند به قلب و رگ های خونی شما آسیب برسانند ، که می تواند منجر به بیماری های قلبی عروقی (CVD) شود. (مهمترین دلیل مرگ و میر در ایالات متحده)
دود سیگار با آسیب رساندن دائمی به قلب و رگ های خونی ، می تواند با تغییر در شیمی خون باعث ایجاد CVD شود و باعث ایجاد پلاک شود، یک ماده مومی متشکل از کلسترول ، بافت اسکار ، کلسیم ، چربی و سایر مواد، برای تجمع در رگهای خونی اصلی که خون را از قلب شما به بدن می رسانند.
این تجمع پلاک ها می تواند منجر به بیماری به نام تصلب شرایین شود.
هنگامی که مواد شیمیایی موجود در دود سیگار باعث تصلب شرایین و ضخیم شدن دیواره رگ ها شود ، حرکت خون در رگ های خونی برای رسیدن به اندام های حیاتی مانند قلب و مغز دشوارتر می شود.
این می تواند باعث ایجاد لخته های خون شود و در نهایت منجربه یک حمله قلبی یا سکته ، حتی مرگ بشود.
موارد بالا تنها گوشه ای از تاثیرات دخانیات بر قلب است.
بیماری شریان محیطی
وضعیتی که در آن باریک شدن رگ های خونی منجر به عدم جریان کافی خون در پاها می شود که می تواند منجر به قطع عضو شود. از دیگر تاثیرات دخانیات بر قلب و عروق .
آنوریسم آئورت شکمی
برآمدگی در ناحیه ای از آئورت يا، شریان اصلی که خون را در بدن توزیع می کند، که در شکم قرار دارد. وقتی آنوریسم آئورت شکمی ترکید ، می تواند منجر به مرگ ناگهانی شود.
زنان بیشتر از مردان در اثر آنوریسم آئورت فوت میکنند و تقریباً تمام فوت های ناشی از این بیماری ناشی از سیگار کشیدن است.
تأثیر بیماری های قلبی عروقی ناشی از سیگار کشیدن
طبق انجمن قلب آمریکا ، CVD هر ساله حدود 800000 مرگ و میر در ایالات متحده را به خود اختصاص می دهد ، 5 دلیل اصلی مرگ و میر در ایالات متحده است. از این تعداد ، تقریباً 20 درصد به دلیل سیگار کشیدن است.
در حالی که استعمال دخانیات دلیل مستقیم بیماری های قلبی عروقی و مرگ است ، برای این که در معرض خطر باشید لازم نیست سیگاری باشید.
افراد غیر سیگاری که به طور منظم در معرض دود سیگار هستند ، 25 تا 30 درصد خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب را نسبت به افرادی که در معرض خطر قرار ندارند ، افزایش می دهند.این امر موجب خطر حمله قلبی یا سکته مغزی میشود.
چگونه می توانید از قلب خود محافظت کنید؟
بهترین راه برای محافظت از قلب در برابر بیماری های مربوط به سیگار کشیدن و مرگ این است که هرگز استفاده از سیگار را شروع نکنید ، اما اگر سیگاری هستید ، هرچه زودتر قادر به ترک آن باشید ، بهتر است. ترک سیگار به نفع قلب شما و همینطور سیستم قلب و عروق در حال حاضر و در آینده
1. 20 دقیقه پس از ترک سیگار ، ضربان قلب شما کاهش می یابد
2. فقط 12 ساعت پس از ترک سیگار ، سطح مونوکسیدکربن در خون به حد طبیعی می رسد و اکسیژن بیشتری را به اندام های حیاتی مانند قلب شما می دهد.
3. در طی چهار سال پس از ترک ، خطر سکته مغزی به خطر غیر سیگاری های مادام العمر کاهش می یابد
ترک سیگار
گرچه ترک سیگار دشوار است ، اما دستیابی به آن امکان پذیر است و درمان های ترک دارویی مانند درمان جایگزینی نیکوتین ممکن است بتوانند به شما در ترک سیگار کمک کنند.
بسیاری از افراد سیگاری معتاد دریافتند که نیکوتین مورد تأیید FDA با کاهش ولع مصرف و علائم ترک ، به آنها کمک می کند تا سخت ترین قسمت های ترک را پشت سر بگذارند.
نیکوتین ها با رساندن مقادیر اندازه گیری شده نیکوتین بدون مواد شیمیایی سمی موجود در دود سیگار ، ایمن و موثر به شما کمک می کنند تا سیگار را ترک کنید.
اگر سیگاری هستید و نگران سلامت قلب و عروق خود هستید ، مشورت با پزشک در مورد نیکوتین یا سایر گزینه های ترک و کمک برای ترک آن می تواند به شما در محافظت طولانی مدت از قلب کمک کند.
طبق گفته ی بهترین متخصص اکوکاردیوگرافی قلب و بهترین متخصص انژیوگرافی قلب ترک سیگار میتواند موجب بهبود عملکرد سایر بخش های بدن از جمله کلیه ، ریه ، قلب بشود. پس تا دیر نشده به فکر ترک سیگار یا هر ماده مخدر دیگری که مصرف میکنید باشید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.