خطرات آنژیوگرافی قلب برای بیماران چیست؟

خطرات آنژیوگرافی قلب برای بیماران چیست؟

لطفاپس از مطالعه امتیاز دهید

خطرات آنژیوگرافی قلب برای بیماران چیست؟ آنژیوگرافی قلب یکی از روش های تشخیصی است که به واسطه متخصص قلب با هدف مطلع شدن  از عروق انسدادی قلب و باریک شدن آن تجویز می شود. نرسیدن خون کافی به این عضو سبب آسیب های جدی به قلب و مرگ سلول های آن خواهد شد. از همین رو برای بیمارقلبی که مشکوک به انسداد رگهای قلبی است؛ یک عملیات بسیار مهم و حیاتی محسوب می گردد. چرا که؛ با تشخیص به موقع، روش درمانی را با پاسخ نتیجه بخش‌تری همراه خواهد نمود. البته این روند تنها در یک قالب درمانی محدود نمی شود و در صورت نیاز، از روش استنت قلب جهت باز کردن انسداد رگ های مسدود استفاده می شوند. گاهی تجویز پزشک برای انجام آنژیوگرافی با جبهه گیری از سوی بیمار همراه خواهد شد. زیرا هراس دارند که در دام خطرات احتمالی آنژیوگرافی بیفتند. در این مبحث سعی داریم به شکل جامع تری به صحت این خطرات بپردازیم.

 

 

آنژیوگرافی چیست؟

آنژیوگرافی را نوعی روش تصویربرداری تشخیصی در حوزه بیماری های قلبی معرفی می‌کنیم که به واسطه اشعه x-ray  در جهت مشاهده رگهای خونی بکار گرفته می شود. این اشعه، تصویری جامع را از عروق قلبی در اختیار پزشک متخصص قرار می دهد که با نام آنژیوگرام شناخته می شود. این تست علاوه بر اینکه شریان های نقاط مختلف بدن را به وضوح نشان می دهند‌. در باب برخی احتمالات چون رگهایی با احتمال گشادشدن، مسدود شدن و یا آسیب  رگهای مغز، قلب، شکم و یا پاها هشدار می دهد. مطمئنا قرارگیری این اطلاعات در اختیار پزشک سبب می گردد تا روش درمانی دقیق و موثرتری را جهت بهبود وضعیت بیمار بکار گیرد.

در انجام تست آنژیوگرافی چه روندی در پیش گرفته می‌شود؟

برای انجام آنژیوگرافی در گام ابتدایی؛ ماده رنگی به داخل رگ ها تزریق می شود. و در مرحله بعدی پزشک به واسطه یک لوله باریک و کتتر از راه یک برش کوچک که در رگ دست و یا کشاله ران ایجاد خواهد شد و به ناحیه از پیش تعیین شده در رگ انتقال می یابد. و تصویر برداری آغاز می گردد. البته جای نگرانی در باب ماده رنگی که در رگ ها تزریق می شود باقی نخواهد ماند چرا که بعد از گذشت تنها چند روز،ماده رنگی به واسطه کلیه‌ها و از راه ادرار به طور کامل از بدن خارج می شود.

خطرات آنژیوگرافی قلب برای بیماران چیست؟

استفاده از واژه خطر برای تست آنژیوگرافی قدری بدور از انصاف است. البته که اکثریت روش های تشخیصی و یا درمانی پزشکی با عوارض متعددی همراه است، آنژیوگرافی را نیز از لحاظ عوارض ثانویه در همین راستا قرار خواهیم داد. اما نیاز است، بدانید نوع تجهیزات بکارگرفته شده نوین و میزان تبحر پزشک می تواند در کاهش این عوارض دخیل باشد. از طرف دیگر مزیت هایی که انجام آنژیوگرافی به همراه خود دارد، عوارض آن را کمرنگ‌تر می‌ سازد.

با مطالعه مقاله زیر از ما حمایت کنید
وظایف متخصصان قلب و عروق

برای مثال فرد مشکوک به انسداد رگ و یا تنگی عروق در آینده ای نه چندان دور با آسیب های جدی سکته یا حمله قلبی دست و پنجه نرم خواهد کرد که برای بهبود مجبور به انجام روند درمانی دشواری خواهند بود.

وابسته به همین موضوع انجام آنژیوگرافی برای افرادی که نیازمند تعیین وضعیتشان برای ممانعت از هر آسیب جدی‌تری هستند، بسیار ضروری است. در کلیت ماجرا باید بگوییم که آنژیوگرافی روندی ایمن می باشد که در برخی از بیمارها با عوارض خفیفی نمایان می‌ گردد‌. در ادامه با این عوارض جزئی آشنا خواهیم گشت:

خطرات آنژیوگرافی قلب برای بیماران چیست؟

خطرات آنژیوگرافی قلب: عوارض و خطرات ناشی از آنژیوگرافی قلب

قبل از اینکه  عوارض ناشی آنژیوگرافی در بیماران را مورد بررسی قرار بدهیم باید بگوییم که ممکن است در ناحیه ورود کتتر، دچار خونریزی زیرپوستی شوید. در این مورد جای نگرانی وجود ندارد چرا که؛ تنها در طی گذشت چند روز کاملا برطرف می‌ شود. اما اگر بازهم احساس نگرانیتان به این موضوع اذیتتان می کند، می توانید آن را با متخصص مربوطه در میان بگذارید.  به سراغ عوارض اصلی برویم:

  • کبودی در محل ورود کتتر در یک بعد زمانی موقت
  • دچار شدن به آلرژی، نسبت به مواد رنگی که تزریق می شوند

بهتر است برای ممانعت از ایجاد هر یک از این عوارض قبل از انجام آنژیوگرافی، همه موارد را بویژه هر نوع حساسیتی را با پزشک مربوطه در میان بگذارید تا پزشک قادر باشد شرایط را بهتر مدیریت کند. البته ممکن است علاوه بر این عوارض جزئی با موارد جدی‌تری نیز مواجه گردیم که عموما به شکل خیلی نادر رخ می دهند و عبارتند از :

  • احتمال وارد شدن هر گونه آسیب به شریان در بازو و یا کشاله ران
  • حملات قلبی
  • سکته مغزی
  • ایجاد آسیب در کلیه ها به دلیل مواد کنتراست
  • خونریزی

البته این عوارض وابسته به شرایط هر بیمار، با احتمال قوی تر و یا ضعیف تری ایجاد خواهند شد. بدین صورت که :

  • با بالاتر بودن سن امکان ایجاد عوارض به شکل قوی‌تری خواهد بود
  • بیماران کلیوی در معرض بیشتر قرار دارند
  • بیمارانی که دارای یک شریان کرونری یاز هستند
  • بیمارانی با سابقه جدی بیماری قلبی

 

عوارض و خطرات ناشی از آنژیوگرافی قلب

آنژیوپلاسی با چه فاصله زمانی نسبت به آنژیوگرافی انجام می شود؟

عموما بعد از انجام آنژیوگرافی و تعیین وضعیت بیمار؛ وقت مقرر جهت انجام آنژیوپلاسی مشخص می گردد. اما گاهی بیمار در شرایط حادتری قرار گرفته و نیاز است تا آنژیوگرافی همزمان با آنژیوپلاستی انجام پذیر‌د. در این حال اگر پزشک متوجه شود بیمار در شرایط تهدیدزایی به واسطه قرار گیری در شرایط انسداد عروق قرار گرفته است؛ یک استنت به درون رگ هدایت و به واسطه یک بالن آن را در ناحیه انسداد جایگذاری خواهد کرد تا انسداد عروق رفع گردد. در همین روند رگ های خونی قلب باز و جریان خون به شکل طبیعی خودش برقرار می گردد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 + هشت =