کنترل فشار خون و پیشگیری از انواع بیماری های قلبی
کنترل فشار خون تنها راهکاری ست که سلامت فرد را تضمین می کند. البته که فشار خون بالا را می توان به روش های مختلف از جمله استفاده از دارو، درمان کرد. اما همانطور که می دانید مصرف دارو با هزینه هایی رو به رو می باشد به علاوه هر دارو عوارض خاص خود را دارد و ممکن است سلامت فرد را به خطر اندازد. برخی از افراد بر این باورند که نخوردن نمک می تواند فشار خون را کنترل کند اما باید به موارد بیشتر از این توجه کنید در واقع لازم است یک رژیم غذایی سالم را در کنار سبک زندگی قابل قبول داشته باشید.
تشخیص فشار خون بالا
فشار خون را باید از قبل از ابتلا به فشار بالا، تحت کنترل قرار داد. به طور کلی فشار خون به معنی فشاری ست که جربان خون به دیواره رگ های خونی و عروقی وارد می کند. زمانی که قلب منقبض می شود، فشاری که به رگ ها وارد می آید را فشار سیستولیک می گویند و در زمانی که قلب پر از خون باشد، فشار وارد شده را فشار دیاستولیک می گویند.
فشار خون بالا را زمانی می توان تشخیص داد که فشار سیستولیک در چند اندازه گیری متوالی بیش از ۱۳۰ میلی متر جیوه و یا فشار دیاستولیک چندین مرتبه روی ۸۰ یا بالاتر از آن باشد.
افرادی که دچار فشار خون بالا هستند
در جمعیت کنونی حداقل ۳۰ درصد افراد دچار فشار خون بالا هستند. این درصد برای افراد بالای ۵۰ سال بیشتر از ۵۰ درصد می شود. اگر در مراحل اولیه به خوبی نتوان فشار خون را کنترل کرد، باید منتظر آسیب به چشم، قلب، مغز کلیه و اعضای دیگر بدن بود. فشارخون بالا در بسیاری از موارد دلیل اصلی ایجاد بیماری می باشد، مانند سکته قلبی، سکته مغزی و نارسایی کلیوی و یا اختلالات بینایی .
حتی در مواردی نشان داده شده است که درصد بسیار زیادی از افراد به دلیل فشار خون بالا جان خود را از دست داده اند. بنا به توصیه های بهترین متخصص اکوکاردیوگرافی قلب، باید برای کنترل فشار خون تلاش کرد، اما نباید برای این کار بدون دستور پزشک دارو مصرف نمایید.
کنترل فشار خون بالا
بهترین راه به منظور تناسب فشار خون، ایجاد تعادل در سبک زندگی و رژیم غذایی می باشد. با این فاکتورها به راحتی می توان فشار خون را کنترل کرد. روش های درمانی برای این مورد تنها در صورتی لازم است که با راه های دیگر نتوان فشار خون را به تعادل رساند. تا به امروز رژیم های مختلف غذایی توسط پزشکان مجرب توانسته اند برای کنترل فشار خون مورد استفاده و مثمر ثمر واقع شوند.
بیماری قلبی ناشی از فشار خون بالا
در این شرایط قلب فرد تحت تاثیر فشار خون بالا دچار تغییراتی می شود که ممکن است جبران شود و یا جبران ناپذیر باشد که در پی آن بیماری های مختلف قلبی را ناشی می شود. از این رو کنترل فشار خون لازم و ضروری ست.
از جمله بیماری های قلبی که از طریق فشار خون بالا ایجاد می شوند، نارسایی قلبی، بزرگ شدن قلب و دیگر بیماری های قلبی عروقی می باشد. بیماری های قلبی که از فشار خون بالا ناشی می شوند یکی از اصلی ترین دلایل مرگ در افراد مبتلا به این بیماری ست. بهتر است برای کنترل آن تحت نظر بهترین متخصص قلب باشید تا از پیامدهای احتمالی پیشگیری کنید.
انواع بیماری های قلبی ناشی از فشار خون
بیماری های قلبی که بر اثر فشار خون بالا گریبان گیر افراد می شوند، دو دسته هستند که یکی بیماری های مربوط به عروق تغذیه کننده قلب هستند و دسته دیگر مربوط به عضلات پمپاژ کننده قلب می باشند. در صورتی که کنترل فشار خون در زمان درست اتفاق نیفتد، بیماری های زیر را باعث می شود.
تنگی شریان ها
شریان هایی که خون را به قلب می رسانند عروق کرونر هستند که اگر فشار خون بالا باشد، این شریان ها تنگ شده و در نتیجه رساندن خون به قلب با مشکل مواجه می شود.
و در حالت کار کردن قلب ، خونرسانی با مشکلات عدیده ای رو به رو خواهد شد.
افزایش حجم و ضخامت قلب
فشار خون بالا برای قلب مانند یک وزنه عمل می کند که هرچه بالا تر رود، وزنه سنگین تر می شود. در نتیجه قلب برای پمپاژ خون نیاز به قدرت بیشتری دارد و در نهایت می تواند عملکرد قلب را با کاهش رو به رو سازد.
همان طور که ورزشکاران با ورزش سنگین عضلات خود را سفت و ضخیم می کنند، انجام این کار سنگین و پمپاژ خون با فشار بالا می تواند برای قلب یک نمونه عضله سازی باشد. در انتها این مسئله باعث سکته قلبی می گردد چرا که کار عروق کرونر هم با اختلال مواجه خواهد شد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.