نحوه انجام احیای قلبی ریوی

نحوه انجام احیای قلبی ریوی

لطفاپس از مطالعه امتیاز دهید

نحوه انجام احیای قلبی ریوی :زمانی که فرد به مشکلات قلبی دچار شود، گاهی اوقات نیاز به احیا پیدا خواهد کرد؛ حتی ممکن است در خانه هم نیاز به احیا اتفاق بیفتد. در نتیجه شما باید نحوه انجام احیای قلبی ریوی را بدانید تا بتوانید آن را درست و اصولی انجام دهید و از ایجاد مشکلات بیشتر جلوگیری کنید.

پس ما مراحل انجام این کار را به شما توضیح می دهیم. در چنین حالتی حتماً باید به بهترین دکتر قلب تهران مراجعه کنید تا وضعیت تان به صورت اصولی پیگیری شود.

نحوه انجام احیای قلبی ریوی

مراحل انجام احیای قلبی ریوی را به صورت زیر دنبال کنید تا حال بیمار بهبود پیدا کند:

حفظ خونسردی

اولین چیزی که به شما توصیه می‌ کنیم حفظ خونسردی است که در روند کارتان بسیار تاثیرگذار است، زیرا در ایست قلبی فعالیت ریه و قلب ممکن است به طور ناگهانی توقف کند. در حمله قلبی، فردی کنار شما ایستاده است که به طور ناگهانی به زمین می‌ افتد. یعنی در چند ثانیه قبل با شما در حال صحبت بوده و اکنون روی زمین افتاده است که حدود ۶ تا ۱۲ ثانیه بعد از ایست قلبی، هوشیاری به طور کامل قطع می شود. ۴۵ ثانیه بعد مردمک چشم حالت گشاد پیدا می کند. علت هم این است که خون به مغز نمی رسد.

بعد از ۱۵ تا ۳۰ ثانیه تنفس هم به طور کامل دچار قطعی می‌ شود و ایست قلبی در عرض چند ثانیه همه چیز را تغییر می دهد. در این حالت شما باید خونسردی خودتان را حفظ کنید و به خود تسلط داشته باشید تا احتمال بیشتری برای نجات بیمار وجود داشته باشد. زیرا اگر شما در ثانیه های اول احیا را به درستی انجام دهید، ۹۰ درصد شانس بازگشت برای او وجود خواهد داشت‌.

چک کردن بیمار

اول اطمینان حاصل کنید که ایست قلبی اتفاق افتاده و بعد شروع به احیا کنید. با صدای بلند اسم بیمار را صدا کنید، او را تکان دهید، نبض داخل گردن را چک کنید، تنفس را بررسی کرده و گوشتان را نزدیک دهان ببرید. حتما حواستان به صدای تنفس باشد. اگر صدایی نشنیدید، یعنی باید احیای قلبی ریوی را آغاز کنید.

بیمار را به پشت یعنی به کمر روی یک سطح سفت به حالت درازکش بخوابانید. راه‌ های هوایی یعنی دهان او را باز کنید و مراقب باشید که چیزی جلوی بینی او نباشد.

چانه بیمار را به سمت بالا نگه دارید؛ به صورتی که سر به سمت عقب مایل شده باشد. مراقب باشید که چیزی از اجزای غذایی و استفراغ داخل دهان او نمانده تا راه تنفسی به طور کامل باز باشد. سپس کنار بیمار در قسمت سینه و پهلو به حالت زانو زده بنشینید تا بتوانید احاطه و تسلط بیشتری روی قفسه سینه داشته باشید.

با مطالعه مقاله زیر از ما حمایت کنید
آنژیوگرافی

نحوه انجام احیای قلبی ریوی

بهترین حالت این است که لباس های اضافه بیمار را هم کم کنید یا کنار بزنید. باید بالشتک دست ضعیف تر خود را به اندازه دو انگشت وسط و اشاره، بالاتر از جناغ سینه فرد بیمار قرار دهید. سپس بالشتک دست قوی تر خود را روی دست ضعیف قرار دهید و انگشتان خود را داخل یکدیگر به حالت قفل شده در بیاورید. مراقب باشید که انگشت با قفسه سینه بیمار تماس نداشته باشد.

سپس روی زانوی خود بلند شوید، بدن‌تان را صاف نگه دارید و مراقب باشید بدون خم کردن آرنج؛ با تمام قدرت به قفس سینه بیمار با دستتان فشار بیاورید. یعنی در یک دقیقه باید ۱۰۰ بار عمل فشار آوردن به قفسه سینه را انجام دهید و بعد از حرکت باز بایستید و اقدام به بررسی تنفس و نبض بیمار کنید.

اگر نبض بیمار را احساس کردید، یعنی او را نجات داده اید و در غیر این صورت باید اقدام به ماساژ و دادنِ تنفس مصنوعی برای بیمار بکنید و البته در طول یک دقیقه هم این کار را انجام دهید.

اگر کوچک ترین علائم حیاتی دیدید، سریعا احیا را متوقف کنید. برای تنفس دهان به دهان و همان نفس مصنوعی با انگشت اشاره و شست، بینی بیمار را بگیرید. حالت دردم را در تنفس به خودتان بگیرید. لب ها را در اطراف دهان بیمار بگذارید و بازدم را وارد ریه های بیمار از طریق فوت بکنید.

کلام آخر

زمانی که قلب شما دچار مشکل شده باشد، احتمالا پزشک شما را به مراکز انجام اکو قلب تهران می فرستد تا شرایط را بررسی کند اما گاهی اوقات به هر دلیلی شما به احیای قلبی ریوی نیاز پیدا می‌ کنید که اطرافیانتان باید نحوه انجام این کار را بدانند تا بتوانند در صورت نیاز شما را احیا کنند.  ما در این مقاله به طور کامل این کار را به شما آموزش دادیم.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست − هفت =