علت بیماری لوپوس چیست؟ درگیری قلبی در بیماری لوپوس
علت بیماری لوپوس به طور قطعی هنوز مشخص نشده است اما این بیماری باعث می شود تا سیستم ایمنی به بخش های مختلف بدن آسیب بزند و از آن جایی که فعالیتی غیر طبیعی ست باعث ایجاد التهاب در این بخش ها می گردد. افراد در ابتدا به صورت خفیف آن را تجربه می کنند که در صورت داشتن درمان مناسب می توانند به خوبی از این بیماری خلاص شوند. در صورتی هم که این بیماری توسط بهترین دکتر قلب به درستی تشخیص داده نشود و درمان به موقع انجام نگیرد، شدت بیماری افزوده می شود.
امروزه به کمک راه های مختلف که در این مطلب به آن ها می پردازیم می توان علائم بیماری را کاهش داد اما به طور قطع نمی توان آن را درمان کرد.
بیماری لوپوس چیست؟
سیستم ایمنی بدن آنتی بادی هایی تولید می کند که برای خون شناخته شده نیست و یک بیماری مزمن را به وجود می آورد. از طرفی نمیتوان علت اصلی بیماری لوپوس را نیز مطرح کرد اما به طور کلی ممکن است وراثت، نور فرابنفش و برخی داروها علت اصلی ایجاد بیماری باشند.
علائم و علت بیماری لوپوس
کم شدن اشتها
ایجاد درد در مفاصل
ریزش مو
تب و خستگی مدام
حساسیت به نور زیاد
زخم و افت در دهان و بینی
احساس درد در قفسه سینه
سرد بودن مدام دست و پا که نشان دهنده کاهش گردش خون است
و پریکاردیت از دیگر علائم نشان دهنده این بیماری می باشد که پزشک متخصص با یافتن هریک از آن ها می تواند بیماری لوپوس را توجیه کند.
درگیری قلبی بیماری لوپوس
در بیماران لوپوس علائم قلبی بسیار شایع می باشد چراکه در بیماری اجزای قلب مانند پریکارد، میوکارد دریچه و تمام عروق قلبی در گیر می شود. درگیری قلب در بیماری لوپوس بیشتر در قسمت پریکارد دیده شده است که دچار التهاب می شود و در برخی موارد مایعی دور قلب را فرا می گیرد.
در صورتی که پریکارد دچار التهاب شود قفسه سینه درد می گیرد که این درد با تنفس و دراز کشیدن شدت پیدا کرده و تنها در صورت خم شدن رو به جلو کمی درد کمتر می شود.در این بیماری التهاب قلب و افتادگی دریچه های قلب دیده می شود، آمبولی هم از قلب جدا شده و به مغز می رود و در نهایت سکته مغزی را به وجود می آورد.
در این افراد تنگی عروق کرونر شایع تر است. کودکانی که مادری مبتلا به لوپوس دارند در سیستم هدایتی الکتریکی قلبشان با مشکل مواجه خواهند شد.
شناخت بیماری لوپوس
همانطور که قبلا بیان شد علت بیماری لوپوس به طور قطع مشخص نشده است. ممکن است حتی این بیماری به صورت ارثی به فرد منتقل شده باشد یا ویروس ها عامل ایجاد آن باشند اما به هر حال این یک بیماری عفونی نبوده و نمی تواند از یک فرد به فرد دیگر انتقال یابد. از بین عوامل مطرح شده، ژنتیک بیش از دیگر موارد در ایجاد این بیماری نقش دارند. به طور کلی بیماری هایی مانند لوپوس، آرتریت روماتوئید و اختلالات تیروئید بیشتر منشا ژنتیکی دارد.
با این حال بسیاری از پزشکان به این نتیجه رسیده اند که سیستم ایمنی به وسیله عواملی مانند ویروس ها و نور فرا بنفش تحریک شده و باعث ایجاد بیماری می گردد. در صورتی که اگر فرد برای مدتی در معرض آفتاب قرار گیرد علائم بیماری را در فرد ایجاد میکند. از آن جایی که هورمون های زنانه در این بیماری بسیار تاثیر دارند ممکن است فردی که به این بیماری مبتلا می باشد علائم دوره قاعدگی را در بدترین حالت ممکن تجربه کنند.
تشخیص بیماری لوپوس
با توجه به مطلبی که بیان شد، متوجه شدیم بیماری علائم مختلفی دارد و ارگان های بسیاری را درگیر می کند. بر همین اساس نمی توان با انجام آزمایش خون این بیماری را تشخیص داد و تنها با معیارهای اصلی به عنوان بیماری لوپوس که توسط انجمن روماتیسم آمریکا ارائه گردیده قابل تشخیص می باشد.
این 7 معیار همان علائمی هستند که قبلا ذکر شد. اگر فردی بیش از 4 علامت را داشته باشد بیماری لوپوس تشخیص داده می شود. 7 معیار به طور دقیق در این قسمت بیان خواهد شد.
- روی گونه بثورات ایجاد می شود که فشار خون بالا و افت فشار خون در آن تاثیر دارد.
- در صورتی که بثورات پوستی در معرض نور خورشید قرار گیرد به شدت واکنش می دهد.
- داخل دهان یا بینی زخم هایی پدید می آید.
- آستر اطراف قلب یا ریه ملتهب می شود و درد قفسه سینه را ایجاد میکند که پلوریت یا پریکاردیت توسط بهترین متخصص قلب تشخیص داده می شود.
- دفع پروتئین به صورت غیر طبیعی در ادارد.
- لوپوس مغزی با تشنج و روان پریشی همراه می باشد.
- لوکوپنی و ترومپوسیتوپنی با شمارش گلوبول های قرمز، سفید و پلاکت ها مشخص می گردد که معمولا از تعداد طبیعی بسیار کمتر است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.