اکوکاردیوگرافی قلب جنین چرا انجام می شود؟

اکوکاردیوگرافی قلب جنین چرا انجام می شود؟

لطفاپس از مطالعه امتیاز دهید

اکوکاردیوگرافی قلب جنین چرا انجام می شود؟  بهترین متخصص قلب برای انجام اکاردیوگرافی قلب جنین کیست؟ چند نوع اکو قلب وجود دارد؟ اکو قلب با اکاردیوگرافی چه تفاوتی دارد؟ جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد اکوکاردیوگرافی قلب نوزاد، تا انتهای متن همراه ما باشید.

اکوکاردیوگرافی قلب جنین چرا انجام می شود؟

اکوکاردیوگرافی چیست ؟

اکو کاردیوگرفی یا همان اکو قلب یک تست بسیار ساده برای تشخیص بهتر پزشک متخصص است. در این اکو امواج فرا صوتی، به وسیله پروب به محلی که پزشک انتخاب کند ارسال می شود و توسط آن تصاویر و ویدیوهایی از قلب گرفته می شود.

جالب است بدانید که این امواج فراصوت هستند و توسط ما انسان ها قابل شنیدن نیست. یک نکته دیگر از اکو قلب این است که در هنگام اکو نیاز به تزریق مایع برای واضح نشان دادن نیست و فقط ژل را به پروب می زنند که امواج بهتر از بدن عبور کنند.

اکوکاردیوگرافی قلب جنین چیست؟

اکو قلب جنین هم مانند اکو معمولی است و تفاوت چندانی ندارد. ولی در اکو قلب جنین موارد مشاهده شده بسیار مهم تر هستند. در اکو قلب جنین  از نحوه کارکرد قلب عکس می گیرند و در صورت مشاهده مشکل در قلب جنین در زمان تولد به صورت مداوم نوزاد را  مورد بررسی قرار می دهند.

علت انجام اکو قلب جنین چیست؟

انجام اکو دلایل مختلفی دارد که عمده ترین علت وجود بیماری در قلب پدر و یا مادر است که باعث انجام این اکو می شود.  تمامی مواردی که احتمال دارد به انجام این اکو توصیه شوید در لیست زیر قرار داده شده است.

  •     مشکل قلبی مادرزادی والدین
  •     سابقه بیماری‌ قلب در والدین
  •     فشار خون بالا در والدین
  •     تشخیص پزشک به وجود آریتمی جنینی
  •     ناهنجاری ژنتیکی
  •     مصرف الکل و مواد مخدر توسط مادر در هنگام بارداری
  •     دیابت در والدین
  •     سرخجه در والدین
  •     فنیل کتونوری در والدین
  •     لوپوس در والدین
  •     آمنیوسنتز
  •     باردار شدن به روش لقاح مصنوعی
  •     بالا بودن NT در غربالگری

انجام این اکو برای تمامی افراد نیست و فقط و فقط زمانی که پزشک متخصص نیاز به انجام این اکو بداند. و این را هم در نظر داشته باشید که انجام این اکو به علت مهم بودن نتیجه آن به افراد بسیار ماهار داده می شود تا به صورت عالی انجام شود.

اکوکاردیوگرافی قلب جنین چرا انجام می شود؟

نوار قلب جنین با اکو قلب چه تفاوتی دارد؟

بعضی از افراد اکو قلب را با نوار قلب اشتباه می گیرند. در نوار قلب تعداد ضربان قلب جنین شمرده می شود. ولی در اکو قلب از خود قلب تصویربرداری می شود.

با مطالعه مقاله زیر از ما حمایت کنید
تشخیص بیماری قلبی با استفاده از اکو

اکوکاردیوگرافی قلب جنین چند نوع است؟

اکو قلب جنین به صورت های مختلف انجام می شود که در لیست زیر تمامی نوع های آنها را قرار داده ایم.

  •     دو بعدی
  •     سه بعدی
  •     چهار بعدی
  •     داپلر

اکوکاردیوگرافی دو بعدی

در این اکو که خیلی راحت انجام می شود، پمپاژ قلب، اندازه قلب، ضخامت دیواره‌های قلب را بررسی می کنند. تصاویر اکو دوبعدی جالب است که بیشتر شبیه به ساختار قلب است.

اکوکاردیوگرافی سه بعدی

در این اکو بیشتر و دقیق تر و همچنین بهتر می شود از قلب عکس برداری کرد. در آن گونه از تصویر برداری بیشتر به جزئیات قلب توجه می شود و مانند اکو دو بعدی کلی بررسی نمی شود.

اکوکاردیوگرافی چهار بعدی

این اکو که بهترین و همچنین پیشرفته ترین اکو در جهان است. که دستگاه هایی که اکو چهار بعدی انجام می دهند در ایران بسیار محدود است. ولی این نوع از اکو دقیق ترین نوع اکو است که می توان انجام داد. که در صورت انجام این اکو و نبودن هیچ مشکلی می توان فهمید که قلب دیگر به هیچ وجه مشکلی ندارد و به مانند ساعت کار می کند.

اکوکاردیوگرافی داپلر

اکو مانند اسمش کمی متفاوت تر از اکو های دیگر عمل می کند. در انجام این اکو شما هیچ تفاوتی نمی بینید ولی تفاوت اصلی از نتیجه عکس ها است. در این اکو جریان خون در قلب و عروق متصل به بطن ها و دهلیز های قلب بررسی میشود.

روش انجام اکو قلب جنین به چه صورتی است؟

این اکو مانند سونوگرافی انجام می شود تنها تفاوتش در دستگاه و نتیجه است. همانطور هم که اشاره کردیم مانند سونوگرافی یک وسیله دستی ساده که پرب می نامند را به مایعی آغاشته می کنند که این کار باعث عبور بهتر امواج می شود و همچنین باعث اذیت نشدن پوست در زمان کشیدن پرب به قسمت های مختلف میشود این مایع در واقع اصطکاک را کم می کند.

بعد از انجام اکو با دستمال کاغذی قفسه سینه را پاک میکنید و سپس شما به راحتی می توانید به کار های روزمره خود باز گردید و هیچ گونه اختلالی را مشاهده نمی کنید.

اکوکاردیوگرافی قلب جنین آیا برای جنین خطرناک است؟

این فرکانس به علت بالا بودن امواج خود هیچ گونه تاثیری بر بدن نمی گذارد.  در طول زمان هم هیچ گونه مشکلی از این امواج دیده نشده است.

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 1 =