علائم هشدار دهنده بیماری های قلبی

علائم هشدار دهنده بیماری های قلبی

لطفاپس از مطالعه امتیاز دهید

قلب حیاتی ترین عضو بدن است که وظیفه خون رسانی به تمامی اندام ها و بافت های بدن را بر عهده دارد.

هر گونه اختلال در سیستم پمپاژ خون، ماهیچه و دریچه های قلب، عروق کرونری و … سایر بخش های بدن را نیز دچار مشکل می کند.

بیماری های قلبی عروقی بزرگ ترین تهدید برای سلامتی بشر به شمار می روند.

اما نکته قابل توجه این است که این بیماری ها به میزان زیادی قابل پیشگیری هستند. و مداخلات زودهنگام به منظور کاهش عوامل خطر می تواند از مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی و عروقی جلوگیری کند.

از این رو مراجعه زود هنگام به پزشک در صورت مشاهده علائم بیماری های قلبی ضروری است.

یکی دیگر از نکات حائز اهمیت در کنترل و درمان بیماری های قلبی و عروقی میزان مهارت و تجربه پزشک است.

اما ممکن است پیدا کردن بهترین دکتر قلب در تهران و در شهرهای بزرگ با دشواری هایی همراه باشید.

با توجه به اهمیت موضوع تصمیم گرفتیم تا در این مقاله در مورد علائم بیماری های قلبی و چگونگی پیدا کردن بهترین دکتر قلب تهران با شما صحبت کنیم.

در ادامه با ما همراه باشید.

 

متخصص قلب و عروق کیست؟

متخصص قلب یا کاردیولوژیست (Cardiologist) به پزشکی گفته می شود که با قلب و عروق کرونری سروکار دارد. این افراد به صورت تخصصی به شناسایی و درمان مشکلات قلبی مادرزادی، نارسایی قلبی، انسداد عروق کرونر، اختلال دریچه های قلب، التهاب پرده دور قلب، عفونت دریچه های قلب و … می پردازند.

 

علائم هشدار دهنده بیماری های قلبی چیست؟

بسیاری از علائم به عنوان یک زنگ خطر برای سلامتی قلب و عروق به شمار می روند. به همین دلیل باید به محض مشاهده این علائم در اسرع وقت به یک متخصص قلب مراجعه کرد. علائم هشدار دهنده عبارتند از:

درد قفسه سینه: اگر چه مهمترین علت آن بیماریهای قلبی است ولی درد قفسه سینه در همه حال نشانگر مشکلات قلبی عروقی نیست. بلکه می تواند ناشی از اضطراب، اسپاسم عضلانی، درد معده و یا دردهای استخوانی هم باشد. درد ناشی از انسداد سرخرگ قلبی ممکن است به تنهایی یا همراه با سرگیجه، طپش قلب، نفس تنگی، تهوع و استفراغ، احساس در ناحیه پشت جناغ، درگیر شدن کتف و دست چپ، گردن و فک باشد.

خستگی مفرط: یکی از مهم ترین نشانه های بسیاری از مشکلات قلبی عروقی از قبیل تنگی عروق قلب، نارسایی قلبی و مشکلات دریچه قلب، خستگی مفرط است. زیرا در این شرایط قلب که وظیفه خونرسانی به اندام مختلف بدن را بر عهده دارد، دچار اختلال در عملکرد می شود. در نتیجه خون و اکسیژن کمتری در اختیار سلول های بدن قرار گرفته و سوخت و ساز کاهش می یابد و احساس خستگی و ضعف شدید در بیماران مشاهده می شود.

با مطالعه مقاله زیر از ما حمایت کنید
انواع ورزش برای سلامت قلب (بهترین راهکاری های حفظ سلامت قلب)

تنگی نفس: تنگی نفس حین فعالیت یکی دیگر از علائم هشدار دهنده بیماری های قلبی عروقی است. در شرایطی که تنگی نفس در حالت دراز کش یا در خواب تشدید می شود نیز می تواند ناشی از نارسایی قلبی یا اختلال در دریچه قلب باشد. گاهی اوقات حمله قلبی تنها با این علامت در افراد سالمند یا مبتلایان به دیابت آغاز می شود. به همین دلیل باید در صورت مشاهده، شرایط به پزشک معالج اطلاع داده شود.

سرگیجه: سرگیجه تحت تاثیر مشکلاتی از قبیل بیماریهای قلبی عروقی، مشکلات عصبی و … ایجاد می شود. افت ضربان قلب میتواند با تاری دید، تعریق سرد، سبکی سر و از دست دادن تعادل تظاهر کند. تپش قلب، تعریق و سرگیجه های کوتاه مدت نیز میتواند ناشی از آریتمی قلبی (ریتم غیرطبیعی قلب) باشد.

تپش قلب: بالا بودن ضربان قلب در زمان فعالیت شدید جسمانی یا استرس بالا فرآیندی طبیعی است. اما احساس تپش قلب می تواند ناشی از وجود یک اختلال در سیستم قلبی عروقی باشد. به عنوان مثال افرادی که در حالت استراحت به صورت ناگهانی دچار افزایش و سپس کاهش ضربان قلب می شوند، معمولاً دچار آریتمی یا ضربان نابجای قلبی هستند. ثبت نوار قلب در شرایط به هم ریختگی ضربان قلب در تشخیص و درمان اختلالات فوق بسیار موثر است. در مواردی که این امکان وجود ندارد، کنترل 24 یا 48 ساعته عملکرد قلب با استفاده از تجهیزات مخصوص مورد توجه قرار می گیرد.

تعرق: تعرق با توجه به علائم همراه، معیار مناسبی برای تشخیص اختلالات قلبی عروقی به شمار می رود؛ به عنوان مثال حمله قلبی معمولاً با تعریق سرد و درد در قفسه سینه ظاهر می شود. آریتمی قلبی نیز با تعریق سرد، ضعف و تپش قلب همراه است. تعریق سرد در صورت بروز با تنگی نفس و خستگی می‌تواند نشان از نارسایی قلبی باشد.

 

روند تشخیص بیماری توسط دکتر قلب

اولین مرحله برای تشخیص اختلالات قلبی عروقی کنترل فشار خون، تعداد ضربان قلب و سابقه پزشکی بیمار است.

بر اساس علائم و یافته های معاینه فرد بیمار ممکن است اقدامات تشخیصی متفاوتی برای تعیین نوع بیماری و درمان آن انجام شود.

شاخص ترین آزمایشات مورد استفاده در این زمینه عبارتند از:

آزمایش خون: ازمایش خون می‌تواند تعیین کند فرد چه اندازه مستعد ابتلا به بیماری های قلبی عروقی است. این آزمایش شامل بررسی سطح قند خون، میزان کلسترول بد (LDL)، کلسترول خوب (HDL) و تری گلیسیرید خون و سایر موارد میباشد.

• الکتروکاردیوگرام یا نوار قلب (ECG): این آزمایش با ثبت فعالیت الکتریکی قلب روی نوارهای کاغذی انجام می شود.

با مطالعه مقاله زیر از ما حمایت کنید
بهترین ورزش ها برای تقویت قلب در بیماران قلبی

• اکوکاردیوگرافی قلب: مانند سونوگرافی است و با کمک امواج صوتی، عملکرد دریچه ها و ماهیچه های قلب و سایر موارد را تعیین می کند.

• تست ورزش با ثبت فعالیت قلب در شدت های مختلف وضعیت عروق قلب را بررسی می کند. به همین منظور از بیمار خواسته می شود که روی یک تردمیل با سرعت های مختلفی راه برود.

• اسکن قلب: تصویربرداری از نحوه خونرسانی به بافت قلب میباشد.

• هولتر مانیتوریگ: در شرایطی تجویز می شود که ثبت فعالیت قلب در یک الی دو روز مدنظر باشد. با این کار ضربان نامنظم قلب به درستی تشخیص داده می شود.

• آنژیوگرافی : دقیق ترین روش‌ برای تشخیص و در نتیجه، درمان بیماری عروق قلب است.در این آزمایش، کاتتر (لوله بسیار باریک و بسیار منعطف) از طریق یکی از رگ های بدن نزدیک قلب شده و وضعیت عروق قلب بررسی میشود. متخصص در این روش با تزریق مواد کنتراست به داخل رگ ها و تصویربرداری با اشعه X شریان های مسدود یا تنگ را تعیین می کند. و در همان جلسه درمان قابل انجام است.

 

درمان بیماری های قلبی و عروقی توسط دکتر قلب

درمان ارائه شده برای بیماری های قلبی عروقی بر اساس نوع اختلال متفاوت است. در برخی موارد از قبیل گرفتگی عروق، اصلاح سبک زندگی نقش موثری در کاهش علائم و درمان دارد. قطع مصرف الکل، ترک استعمال دخانیات، پرهیز از غذاهای پرچرب و شور از جمله این موارد هستند. همچنین تمرینات ورزشی منظم روزانه راهکار دیگری برای بهبود وضعیت قلب و عروق است. در برخی موارد متخصص قلب برای درمان بیماران از تجویز نوع خاصی از داروها استفاده می کند. اما در شرایطی که اصلاح سبک زندگی یا مصرف دارو نتیجه بخش نباشد، از روش‌های درمانی پیشرفته تر استفاده میشود.

 

علائم هشدار دهنده بیماری های قلبی

علائم هشدار دهنده بیماری های قلبی

بهترین دکتر قلب تهران را از کجا پیدا کنیم؟

همان طور که قبلا اشاره کردیم یکی از فاکتورهای مهم در تسریع فرآیند بهبودی بیماران قلبی و عروقی مهارت پزشک است. از این رو مراجعه به پزشک مجرب و حاذق در حوزه بیماری های قلبی بسیار حائز اهمیت است. یکی از سوالات رایج اغلب بیماران مبتلا به بیماری های قلبی این است که بهترین دکتر قلب تهران را از کجا پیدا کنیم؟ بهترین گزینه برای پیدا کردن بهترین دکتر قلب تهران بررسی سوابق تحصیلی پزشک است. همچنین می توان با پرس و جو از بیماران قبلی میزان رضایت مندی آن ها را از نحوه عملکرد پزشک ارزیابی کرد.

با مطالعه مقاله زیر از ما حمایت کنید
خطرناکترین بیماری های قلبی را بهتر بشناسیم

برای انجام خدمات مشاوره ایی با بهترین متخصص انژیوگرافی قلب می توانید به قسمت های اشاره شده مراجعه نمایید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × 5 =