گشادی دریچه قلب آشنایی با عوارض و راه های درمان آن

گشادی دریچه قلب ، آشنایی با عوارض و راه های درمان آن

لطفاپس از مطالعه امتیاز دهید

گشادی دریچه قلب از جمله بیماری های قلبی می باشد که در افراد به شکل درد قفسه سینه، نفس تنگی، حمله قلبی و موارد دیگر نمایان می شود. گشاد شدن قلب زمانی رخ می دهد که حرکت خون رو به عقب انجام شود که در این حالت جهت جریان خون قلب برعکس می گردد.

این بیماری را گاها‌ بیماری ارثی قلب می دانند و گاها‌ مادرزادی می باشد. در این بیماری ریتم فیبریلاسیون دهلیزی و اختلالات قلبی ایجاد می شود. اختلالات دریچه قلب می تواند بر روی تمام دریچه ها تاثیر بگذارد. فلپ هایی در دریچه قلب وجود دارد که با ضربان های قلب باز و بسته می شوند. این فلپ ها باعث جریان خون از قلب به سایر اعضای بدن می شوند. دهلیزها اتاق های بالایی هستند و اتاق های پایینی بطن ها می باشند.

قلب چند دریچه دارد؟

قلب به طور کلی ۴ دریچه دارد که شامل دریچه سه لتی، دریچه ای ست که بین دهلیز سمت راست و بطن راست قرار گرفته است. دریچه ریوی بین بطن راست و شریان ریوی می باشد. بین دهلیز چپ و بطن چپ دریچه ای وجود دارد به نام دریچه میترال.

در بین آئورت و بطن چپ نیز دریچه ای ست که به آن دریچه آئورت گفته می شود. جریان خون از طریق دریچه سه لتی از دهلیز راست آغاز میشود دریچه ها به منظور گردش خون در بطن ها باز و بسته می شوند. زمانی که بطن ها از خون پر شود، به منظور رسیدن خون به نقاط دیگر بدن فشار به دریچه آئورت و دریچه ریوی وارد می شود و باعث باز شدن آن ها می گردد.

در این راستا آئورت خونی که دارای اکسیژن می باشد را به اندام های مختلف بدن می برد و دریچه ریوی خونی که دی اکسید کربن دارد را وارد ریه ها می کند. حرکت جریان خون به سمت جلو می باشد و حرکت به سمت عقب وجود ندارد و خون در قلب نشت نمی کند.

در صورتی که در کار دریچه های مختلف خللی ایجاد شود این روند از بین خواهد رفت. افرادی که دارای اختلال دریچه می باشند ممکن است علائمی نشان ندهند، از همین رو ادامه روند بیماری می تواند دیگر ارگان های قلب را دچار صدمه کند.

قلب چند دریچه دارد؟

 

علائم گشادی دریچه قلب

علائمی که ناشی از گشادی دریچه قلب می شود بسته به میزان بیماری و در افراد مختلف متفاوت خواهد بود. افراد بسیاری اختلالات کم یا متوسط را با هیچ علائمی نشان نمی دهند. با این حال علائم این بیماری را می توان تنگی نفس، تپش قلب، خستگی، سرگیجه، سنکوب و سرفه دانست. همچنین ممکن است احتباس آب به شکل تورم اندام های تحتانی و یا شکم ایجاد شود.

با مطالعه مقاله زیر از ما حمایت کنید
تفاوت جراحی قلب باز و بسته چیست؟

علل گشادی دریچه قلب

اختلالاتی که در دریچه قلب ایجاد می شوند ممکن است متفاوت باشد. از همین رو علل گشادی دریچه قلب هم ممکن است عوامل زیر باشد. ممکن است بیماری به دلیل تب روماتیسمی باشد. تب روماتیسمی یک بیماری عفونی ست که توسط باکتری استرپتوکوک ایجاد می گردد.

اختلالات در عروق کرونر می توانند علت این بیماری باشند. تورم و باد کردن آئورت، حمله قلبی، رسوب کلسیم، تخریب میکسوماتوز و لوپوس عواملی هستند که می توانند گشادی دریچه قلب را باعث شوند.علل گشادی دریچه قلب

 

تشخیص بیماری

در صورتی که اختلالاتی در عضو قلب داشته باشید بهترین متخصص قلب ابتدا صدای قلب شما را گوش می دهد. با این کار می تواند ناهنجاری های مختلفی که در قلب شما ایجاد شده است را تشخیص دهد. بعد از آن به صدای ریه ها گوش می دهد تا اگر اختلالی در آن دیده شد، بتواند بیماری گشادی دریچه قلب را تتشخیص دهد. به منظور اطمینان در تشخیص از نوار قلب، اکو قلب و آنژیوگرافی استفاده می کنند. بنابراین شما نیاز داید با بهترین مراکز انجام اکو قلب در ارتباط باشید.

درمان گشادی دریچه قلب

درمان بیماری های قلب به عمق و شدت بیماری بستگی دارد از این رو پزشکان ابتدا درمان را با تغییر رژیم غذایی، ترک سیگار و قرار گرفتن تحت نظر پزشک شروع می کنند.

از داروهایی که برای کنترل بیماری استفاده می شوند، مسدود کننده بتا می باشد. داروهای ادرار آور نیز به کاهش علائم بیماری کمک می کند. گشاد کننده عروق می توانند رگ های خونی را باز و یا گشاد سازند.

در صورتی که شدت بیماری بیشتر باشد پزشک جراحی را پیشنهاد می دهد که در جراحی پیوند دریچه از انواع بافت ها و یا گزینه های حیوانی استفاده میشود.

 

درمان گشادی دریچه قلب

اختلالات مربوط به دریچه قلب

مشکل بیماری ‌های دریچه‌ای قلب متشکل از موارد مختلفی بود که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

 افتادگی دریچه میترال

زمانی این بیماری رخ خواهد داد که دریچه میترال و کاملاً بسته نشود. در برخی اوقات نیز باعث شده که خون به دهلیز چپ باز گردد. اکثر کسانی که به این بیماری مبتلا هستند، نیازی به درمان خاصی ندارند. با این‌وجود علایم آن عبارت‌اند از:

  • تپش قلب شدید

  • تنگی نفس

  • احساس درد در قفسه سینه

  • سرفه و خستگی

به‌ طور معمول درمان افتادگی دریچه میترال توسط جراحی و یا تعویض دریچه میترال انجام می‌شود.

 بیماری دریچه آئورت دو طرفه

بیماری دریچه آئورت دوطرفه هنگامی رخ خواهد داد که فرد  با دریچه آئورت و به دنیا بیاید و به‌ جای سه فلپ،  دو فلپ داشته باشد. در برخی موارد شدید نشانه‌های این نوع اختلال از بدو تولد افراد قابل‌ مشاهده است. با این‌وجود تعدادی از افراد ممکن است به  از این نوع اختلال بی‌خبر بوده و به زندگی خود بپردازند. این دریچه به ‌طور معمول سالیان زیادی هیچ‌گونه علائمی را از خود نشان نمی‌دهد.  می‌توان گفت که بیماری دریچه آئورت دوطرفه بیشتر در بزرگسالی نمایان می‌شود و عوامل آن نیز شامل موارد زیر است:

  • تنگی نفس

  • سرگیجه

  • غش کردن

تنگی دریچه قلب

علاوه‌ بر گشادی دریچه قلب، تنگی دریچه قلب نوعی بیماری است که زمانی اتفاق می‌افتد که دریچه قادر به باز شدن به ‌صورت کامل نباشد. بدین‌ معنا که خون کافی از طریق دریچه پمپاژ نشود. معمولاً این بیماری نیز با علایم زیر همراه خواهد بود:

  • درد قفسه سینه

  • خستگی

  • سرگیجه

  • غش

  • تنگی نفس

با وجود این‌ که برخی افراد برای درمان تنگی دریچه به جراحی احتیاج نخواهند داشت، اما اکثر بیماران برای تعویض و یا ترمیم نیاز دارند. بر اساس شدت تنگی دریچه قلب و همچنین سن بیماران استفاده از روش بالون قلب نیز برای گشاد کردن دریچه جزو روش‌های درمانی تأثیرگذار خواهد بود.

با مطالعه مقاله زیر از ما حمایت کنید
قرص پرانول 20 برای چیست؟ دکتر جوزانی کهن در این زمینه شما را راهنمایی می کند

گشادی دریچه قلب، منجر به انبساط غیر عادی محفظه پمپاژ اصلی قلب خواهد شد. این مسئله ممکن است به سبب ژنتیک یا آسیب حمله قلبی و ….باشد. اما عموما دلیل آن ناشناخته می باشد. در مراحل پیشرفته تر، این وضعیت می تواند عوارضی ایجاد کند که نارسایی قلبی یا باقی مشکلات را پدید آورد. گشادی دریچه قلب زمانی که رخ می دهد منجر به بطن چپ قلب بزرگ میشود. در مواردی که شرایط سخت تر می شود، نواحی دیگری هم از قلب تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.

چگونه گشادی دریچه قلب بر سلامتی تاثیر می گذارد؟

زمانی که بطن چپ در  قلب بزرگ می شود، بافت نازک می گردد. باعث می شود که پمپاژ‌ با نیروی کمتری انجام شود. بعد از هر ضربان، خون بسیاری در قلب شما باقی خواهد ماند. این مسئله باعث می شود که تامین نیاز های بدن شما سخت شود. زمانی که بیماری پیشرفته می شود، می تواند منجر به نارسایی قلبی و عوارض دیگر شود. عوارض دیگری که همراه با این بیماری دیده می شود عبارتند از:

  • ریتم غیر طبیعی یا آریتمی

  • درد قفسه سینه یا آنژین صدری

  • لخته شدن خون در قلب

  • حمله قلبی

  • سکته

  • ایست قلبی ناگهانی

در بسیاری مواقع می توان علل ناشناخته ای هم از این بیماری دید. البته در برخی مواقع، علت بیماری گشادی قلب می تواند ناشی از مشکلات خاص دیگری باشد. یا حتی می تواند به سبب مصرف الکل هم باشد. برخی عوارض به دلیل برخی بیماری ها هم دیده می شود. از جمله این موارد می توانیم به دیابیت، حمله قلبی، بیماری های قلبی مادرزادی، بارداری یا پس از زایمان، بیماری تیروئيد، فشار خون بالا و کنترل نشده، هپاتیت ویروسی، اچ آی وی و غیره اشاره کنیم. البته برخی بیماران در ابتدای  بروز بیماری گشادی دریچه قلب هیچ علائمی ندارند.

1 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

10 − 9 =