علائم بیماری قلبی در بارداری چیست؟
امروزه بیماری قلبی به عنوان یکی از شایع ترین بیماری ها در جهان مطرح است. بیماری قلبی در دوران بارداری خطرات زیادی را برای جنین و مادر به همراه دارد. لذا باید در رابطه با علائم بیماری قلبی در بارداری آشنایی کامل را کسب نمود.
توجه داشته باشید که در طی دوران بارداری تغییراتی در سیستم قلب و عروق بدن در بانوان ایجاد می شود. اکثر این تحولات طبیعی بوده و در راستای خون رسانی و تامین اکسیژن کافی برای جنین صورت می گیرد.
تغییرات ایجاد شده در قلب در دوران بارداری شامل چه مواردی است؟
این تغییرات ایجاد شده در سیستم خون رسانی در طی دوران بارداری عادی هستند.
- بالا رفتن حجم خون؛ به منظور تامین خون کافی برای مادر و جنین.
- افزایش خون رسانی به عروق؛ مسلما افزایش یافتن حجم خون به طور مستقیم منجر به افزایش خون رسانی در رگ ها می گردد.
- بالا رفتن تعداد ضربان های قلب؛ به طور متوسط در دوران بارداری تعداد ضربان های قلب ۱۰ تا ۱۵ ضربه در هر دقیقه افزایش را دارد.
- پایین آمدن فشار خون؛ دلایلی نظیر ایجاد تغییر در ترشح هورمون ها در طی دوران بارداری ممکن است باعث افت فشار خون مادر گردد.
موارد گفته شده در این بخش همگی طبیعی بوده و از جمله تغییرات سیستم خون رسانی در طی دوران بارداری به حساب می آیند. هر چند ممکن است این تغییرات سبب بروز سرگیجه و تنگی نفس در بانوان گردد.
لذا توصیه می شود در طول دوره ی بارداری سلامت قلب و عروق و میزان فشار خون توسط پزشک متخصص مورد پایش قرار گیرد. اما اگر مادر مبتلا به بیماری قلبی عروقی شده باشد، در این صورت شرایط کاملا متفاوت است. که در ادامه به بررسی علائم بیماری قلبی در طی بارداری پرداخته خواهد شد.
نشانه ها و علائم بیماری قلبی در دوران بارداری چیست؟
مهم ترین و اصلی ترین علائم این بیماری در بانوان طی دوران بارداری به شرح زیر است:
- افزایش تعداد ضربان قلب ( تپش قلب)
- مشکل در تنفس و تنگی نفس
- ایجاد خستگی زودرس در مادر با وجود استراحت کافی
- متورم شدن دست ها و پاهای مادر
- تکرر ادرار در شب
چه نوع بیماری های قلبی در دوران بارداری شایع هستند؟
مهم ترین اختلالات قلبی در هنگام بارداری به شرح زیر است:
- بی نظمی در ضربان های قلبی
- بیماری های مربوط به دریچه های قلبی
- ضعیف شدن ماهیچه های قلب و کاهش قدرت قلب در پمپاژ خون
اثرات اصلی بیماری قلبی مادر بر سلامت جنین چیست؟
اگر مادر در دوران بارداری به بیماری های قلبی مبتلا باشد یکی از مهمترین آسیب هایی که در جنین بوجود می آید، بروز مشکل و اختلال در رشد و نمو جنین داخل رحم مادر است. مادران مبتلا به بیماری های قلبی باید طبق نظر پزشک متخصص داروهای مربوطه را مصرف نمایند.
مصرف خودسرانه ی داروها سبب بروز مشکلات بسیار جدی برای مادر و جنین خواهد شد لذا مصرف دارو حتما زیر نظر پزشک متخصص قلب و عروق باید صورت گیرد.
توصیه های مهم قبل از اقدام به بارداری
بسیاری از افراد مبتلا به بیماری های قلبی از بیماری خود آگاهی دارند لذا این افراد در طی دوران بارداری تحت نظر پزشک متخصص قرار می گیرند. با این حال نشانه های بیماری قلبی در برخی افراد تا پیش از بارداری آشکار نیست و پس از بارداری نمایان می گردد.
توصیه می شود که بانوان قبل از بارداری حتما به پزشک متخصص قلب و عروق مراجعه کنند. میزان فشار خون و چربی خون افراد از جمله مواردی هستند که باید توسط پزشک پیش از بارداری مورد ارزیابی قرار گیرند. پزشک متخصص پس از معاینه ی فرد و بررسی سوابق بیماری وی، در رابطه با اقدام به بارداری با بیمار صحبت خواهد کرد.
کدام روش زایمان برای مادران مبتلا به بیماری قلبی توصیه می گردد؟
بهترین روش زایمان برای افراد دارای بیماری قلبی روش طبیعی است. در روش جراحی ( سزارین) به دلیل این که از داروهای بیهوشی و یا بی حسی استفاده می شود، هوشیاری افراد به خطر می افتد. حال آن که روش زایمان طبیعی کمترین خطر را برای این بانوان دارد.
البته شایان به ذکر است که انجام عمل جراحی برای زایمان تحت نظر بهترین متخصص قلب و یا دریافت مشورت از وی می تواند صورت گیرد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.