تشخیص بیماری قلبی با استفاده از اکو
تشخیص بیماری قلبی با استفاده از اکو: امروزه بیشتر افراد جامعه بیماری قلبی را مساوی با سکته قلبی می نامند. در حالی که بیماری های مربوط به قلب تعدد بسیاری دارند. در این نوشته از وب سایت دکتر جوزانی قصد داریم در ارتباط با تشخیص بیماری قلبی با استفاده از اکو صحبت کنیم. اگر می خواهید در ارتباط با وقت اکو قلب اطلاعات کسب کنید می توانید با ما در ارتباط باشید.
بیماری قلبی و انواع آن کدام اند؟
بیماری های قلبی تنوع بسیار زیادی دارد و هر کدام به دلیلی رخ می دهند. به عنوان نمونه برخی از این موارد عبارتند از:
بیماری عروق کرونر
اریتمی قلبی
سکته قلبی
بیماری ماهیچه قلب (کاردیومیوپاتی)
نارسایی قلب
فشارخون بالا
فشارخون پایین
نامنظم بودن ضربان قلب
نارسایی دریچه قلب
التهاب ماهیچه قلب
تب روماتیسمی
و دیگر موارد که شناسایی و روش درمان آن فقط به عهده پزشک متخصص قلب می باشد. با توسعه فناوری ها در علم پزشکی روش شناسایی بیماری ها نیز راحت تر شد و امروزه دستگاه های متعددی وجود دارند که در راه تشخیص کلیه بیماری ها و بیماری های قلبی به کمک پزشکان و کادر درمان آمده تا مسیر درمان بهتر و با اطمینان بیشتری طی گردد.
یکی از این دستگاه ها که در زمینه تشخیص بیماری قلبی کارایی زیادی دارد “اکو” می باشد. در مقاله پیش رو که هم پیرامون بیماری قلبی و هم در مورد تشخیص این بیماری با استفاده از اکو توضیحاتی خدمت شما عزیزان ارائه نمائیم. هدف ما بررسی تشخیص بیماری قلبی با استفاده از اکو است.
قبل از آن بهتر است بدانیم بیماری قلبی(herart disease) چیست؟ در این صورت است که می توانیم با کمک بهترین متخصص قلب بیماری را رفع کنیم.
به آن دسته از بیماری هایی که قلب را درگیر می کند بیماری قلبی و عروقی (cardiovascular disease) گفته می شور. در واقع آن دسته از بیماری هایی هستند که دستگاه گردش خون را تحت تاثیر قرار می دهند که شامل بیماری قلبی، بیماری های عروقی مغز و تمامی بیماری های شریانی وریدی می گردد.
بیمار های قلبی در ایران
متاسفانه در ایران به دلیل الگوهای نامناسب غذایی به طرز چشمگیری بیماری قلبی رو به افزایش می باشد و رتبه اول علت مرگ و میر را شامل می گردد. استفاده از غذاهای فست فود، عدم تحرک و زندگی ماشینی خصوصا در قشر جوان باعث بروز بیماری و فوت بیش از 40 درصد از قشر جوان می باشد.
تشخیص بیماری قلبی چگونه است؟
امروزه راه های مختلفی برای تشخیص بیماری های قلبی وجود دارد که اینها علاوه بر تشخیص از طریق معاینات پزشکی معمولی می باشد. این روش ها عبارتند از:
الکتروکاردیو گرافی(نوارقلبی) ساده ترین روش تشخیص بیماری قلبی می باشد. در این روش فعالیت الکتریکی قلب را ثبت می کنند.
آنژیوگرافی
اسکن قلب
اکوکاردیوگرافی(سونوگرافی)
البته بایستی یادآور شویم که تشخیص نوع آزمایشی که بایستی انجام دهید برعهده پزشک معالج می باشد.
تشخیص بیماری قلبی با استفاده از اکو
یکی از راههایی که پزشک برای تشخیص بیماری قلبی انجام می دهد اکو می باشد که توضیحاتی در مورد آن خواهیم داد. در روش اکو(اکو کاردیو گرافی) پزشک از طریق تصویربرداری از قلب بیمار توسط امواج فوق صوتی(اولتراسوند)می تواند تصاویر مختلفی از زوایای مختلف قلب تهیه نماید. با دیدن این تصاویر پزشک می تواند موارد مهمی مانند اندازه و حجم حفره های قلب، نحوه و مسیر جریان خون، سرعت و میزان جریان خون و حجم ورودی خروجی خون از بطن ها را به صورت کامل بررسی و اندازه گیری کند.
در روش تشخیص بیماری قلبی با استفاده از اکو پزشک از وضعیت ساختمانی قلب و پمپاژ خون به صورت دقیق آگاه می شود. در صورتی که مشکلی در ساختار یا عملکرد قلب وجود داشته باشد از آن مطلع می شود. به صورت دقیق تر می توانیم بگوئیم پزشک با استفاده از اکو می تواند موارد زیر را نشان دهد:
قدرت پمپاژ خون توسط قلب
ممکن است ناراحتی و یا نارسایی که برای قلب بوجود آمده باشد. به دلیل عدم توانایی قلب در پمپاژ نمودن خون باشد و پزشک با انجام اکو به صورت دقیق می تواند این مشکل را تشخیص دهد.
آسیب دریچه های قلب
از مواردی که باعث نارسایی و مشکلات قلبی می شود آسیب دریچه های قلب می باشد. عملکرد صحیح دریچه های قلبی بدین صورت می باشد که هنگام ورود خون به درستی باز می شوند و خون کافی وارد قلب می گردد. هنگامی که بسته می شود از برگشت خون به حفره های قلبی جلوگیری می کند. در صورتی که دریچه قلب به درستی کار خود را انجام ندهد مشکلاتی در گردش خون ایجادشده و باعث بروز نارسایی در قلب می گردد که با تشخیص بیماری قلبی با استفاده از اکو این مسئله به خوبی قابل رفع می باشد.
تشخیص بیماری آسیب ماهیچه با اکو
درصورتی که بخشی از ماهیچه های قلب به درستی فعالیت نداشته باشد باعث می گردد عملکرد قلب دچار اشکال و نارسایی گردد که با انجام اکو این مشکل قابل تشخیص بوده و پزشک از آن مطلع خواهد شد.
تغییر در اندازه قلب
فشارخون بالا، آسیب دیدن و یا ضعیف شدن دریچه های قلب به مرور باعث می گردد که ماهیچه و دیواره قلب دچار اشکال گردیده و ضخیم شوند که باعث نارسایی و بروز بیماری قلبی می گردد. تشخیص بیماری قلبی با استفاده از اکو می تواند به درمان بهتر آن کمک بسیاری کند.
بیماری های مادرزادی قلبی
به کمک اکو پزشک می تواند ارتباطات غیرمعمول بین حفره های قلب که از بیماری ها و نقایص مادرزادی می باشد را بفهمد.
سخن آخر
در این نوشته از وب سایت دکتر جوزانی ما به بررسی تشخیص بیماری قلبی با استفاده از اکو پرداختیم. با توجه به مدل های مختلف این بیماری باید اشاره داشت که می توان با تشخیص دقیق و به موقع کمک زیادی به بیمار کرد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.