تاثیر آب و هوای سرد بر قلب
تاثیر آب و هوای سرد بر قلب – در این مقاله می خواهیم به بررسی تاثیر آب و هوای سرد بر قلب بپردازیم.
فصل زمستان
آبوهوای سرد که در فصل زمستان اتفاق می افتد موجب به وجود آمدن مشکلاتی برای سلامتی بدن انسان می گردد. و مهم ترین تاثیری که آب و هوای سرد بر بدن می گذارد سرماخوردگی است.
البته نباید فراموش کرد که هوای سرد، تصاویر زیبایی از طبیعت برفی را به وجود می آورد. گاهی اوقات فصل زمستان برای سلامتی بدن، پرهزینه می شود. دمای پایین هوا میتواند گاهی قلب ما را تحت تاثیر قرار بدهد مخصوصا برای کسانی که مبتلا به بیماریهای قلبی و عروقی هستند.
کسانی که سابقه بیماری های مانند عروق کرونر قلب یا دیابت و فشار خون بالا دارند، در معرض خطر حمله قلبی در فصل زمستان هستند.
کودکان و افراد مسن که سن آنها بین 60 تا 85 سال است بیشتر تحت تاثیر آب و هوای سرد بر قلب قرار می گیرند. آنها بیشترین آسیب را به خاطر عدم توانایی در برقراری ارتباط و نداشتن تحرک میبینند.
آب وهوای سرد باعث بالا رفتن فشارخون می شودو قدرت بیشتری از قلب را می گیرد به گونه ای که قلب بایستی با سختی حرارت بدن را حفظ کند.
عوامل دیگری که از تاثیر آب و هوای سرد بر قلب در فصل زمستان شاهد آن هستیم کاهش یافتن فعالیت بدنی، افزایش یافتن مصرف کافئین و مصرف نکردن آب به اندازه کافی است.
پیشگیری از مشکلات قلبی
داشتن رژیم غذایی سالم مانند مصرف سبزیجات، میوه ها، آجیل و غلات، اجتناب کردن از مصرف غذاهای سنگین و غذاهای بیارزش در برنامه غذایی، مصرف نکردن الکل و سیگار. زیرا مصرف الکل و سیگار فشارخون را افزایش میدهد و برای قلب خیلی مضر است.
وقتی دمای بدن شخص پایین می آید و احساس سرما می کند، قلب تلاش می کند تا بدن را گرم نگه دارد، در نتیجه این کار موجب می شود تپش آن سریع تر شود تا خون را به اطراف بدن پمپاژ کند و از قسمت های مهم بدن محافظت کند.
اگر هوا سردتر گردد عروق منقبض می شوند. این کار موجب می شود ضربان قلب و فشار خون افزایش پیدا کند.
این مشکل موجب لختگی خون می شود که باعث افزایش حمله و سکته ی قلبی می شود
تغییرات هورمونی در هوای سرد، سبب افزایش یافتن خطر لختگی خون می شود. وقتی عروق به خاطر هوای سرد منقبض می شوند، احتمال بسته شدن آنها افزایش پیدا می کند.
وقتی لخته ی خون یکی از عروق قلب را به یک باره و کامل ببندد، ماهیچه ی قلب اکسیژن خود را از دست می دهد و احتمال حمله ی قلبی افزایش می یابد. این عارضه ممکن است موجب آسیب دائمی به ماهیچه ی قلب نیز بشود. هر ساله حدود 275000 نفر در ایالات متحده دچار حمله ی قلبی می شوند که 120000 نفر از آنها به کام مرگ کشیده می شوند.
بروز بیماری ها بر اثر سرما
سرما با تشدید کردن اسپاسم عروق و همچنین با افزایش یافتن ترشح هورمونهای سمپاتیک موجب افزایش یافتن ضربان و منقبض شدن عروق و افزایش یافتن فعالیت قلب میشود. زمانی که شخص مبتلا به بیماری قلبی، در معرض هوای سرد قرار میگیرد این امکان وجود دارد که دچار حمله قلبی و یا سکته قلبی شود.بنابراین خوب است که بدانیم تاثیر هوای سرد بر قلب چیست و موجب چه بیماری هایی می شود. در اینجا بیماری هایی که بر اثر سرما ایجاد می شود عبارتند از:
سکتههای قلبی و مرگ ناگهانی
بیماری های سکتههای قلبی و مرگ ناگهانی قلبی در فصل زمستان بیشتر است. مبتلا شدن به عفونتها مانند سرماخوردگی و آنفلوانزا یا ذاتالریه و……. در فصل زمستان بسیار شایع است. این بیماری ها موجب تشدید یافتن بیماری های قلبی یا تنفسی می شود.
گاهی اوقات انجام دادن یک فعالیت سنگین یا ورزش های شدید مانند برفروبی با پارو یا کوهنوردی در هوای سرد موجب سکته قلبی در افراد مستعد بیماری میشود.
فرو رفتن یکدفعه و ناگهانی یا شیرجه رفتن در آب بسیار سرد موجب سنکوپ و ایست قلبی میشود.
تنگی عروق کرونر
با توجه به زیاد شدن بیماریهای قلبی مخصوصا بیماری عروق کرونر در جهان، تعداد بی شماری از بیماران که به خاطر تنگی عروق کرونر تحت نظر پزشک، آنژیوپلاستی کرونر یا عمل جراحی بایپس کرونر یا تحت درمان دارویی هستند لازم است با شروع فصل سرما مواظب خودشان باشند تا بیماری شان تشدید نشود.
بهتر است این افراد تا جایی که می توانند در هوای خیلی سرد از منزل خارج نشوند. از فعالیت در بیرون منزل مگر در صورت ضرورت اجتناب کنند.
در فصل سرما بیماران قلبی مزمن بایستی سالانه واکسن آنفلوانزا تزریق کنند و هر 3 الی 5سال واکسن ذاتالریه یا پنوموواکس بزنند
بنابراین لازم است که افراد در فصل زمستان مواظب خود باشند و در صورت بیماری به بهترین متخصص قلب مراجعه کنند. امروزه تعداد بی شماری از بهترین دکتر قلب و عروق در شهرهای مختلف وجود دارند که افراد می توانند به آنها مراجعه کنند
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.