تاثیرات آلتپاز بر روی بیماری های قلبی-وب سایت دکتر جوزانی

تاثیرات آلتپاز بر روی بیماری های قلبی چیست؟

لطفاپس از مطالعه امتیاز دهید

تاثیرات آلتپاز بر روی بیماری های قلبی چیست؟ برای آنکه از تاثیرات آلتپاز بر روی بیماری های قلبی آگاه شوید تا انتها همراه ما باشید.

هنگامی که یکی از رگ‌های تغذیه کننده قلب یا همان عروق کرونر مسدود می‌شود، در همان ناحیه عضله قلب دچار کمبود اکسیژن و مواد غذایی می‌شود و حمله قلبی یا انفارکتوس صورت می‌گیرد. هر چقدر زمان بیشتری تا درمان و از سر گیری جریان خون سپری شود آسیب بیشتری به عضله قلب وارد می‌شود. زمان طلایی برای درمان سکته حاد قلبی، 120 دقیقه است و نباید درمان با تاخیر انجام شود.

داروي آلتپلاز در درمان بیماری‌های قلبی موثر مي باشد. اين دارو به دليل اختصاصي بودن براي فيبرين تخليه فيبرينوژن كمتري ايجاد مي كند و با واكنش هاي آلرژيك و افت فشار خون كمی همراه است. داروی آلتپلاز از آسیب مداوم حملات قلبی و سکته قلب و مغزی جلوگیری می‌کنند و لخته خون در سایر رگ‌های بدن را نیز از بین می‌برند.

تاثیرات آلتپاز بر روی بیماری های قلبی

داروی آلتپلاز و تاثیرات آن بر روی بیماری های قلبی

تولید این دارو به طریق تکنولوژی نو ترکیب است که یک زنجیره منفرد از فعال کننده های آنزیم بافتی اندوژن پلاسمینوژن می باشد. داروی آلتپلاز فیبرین متصل به پلاسمینوژن را به فرم فعال پلاسمین تبدیل می کند (همانند فعال کننده آنزیم بافتی اندوژن پلاسمینوژن). به این صورت  می‌تواند موجب فیبرنیولیزو حل شدن لخته شود. این دارو تأثیر نسبتاً کمی بر پلاسمینوژن آزاد و پلاسمینوژن در گردش دارد که می توان آن را یک ترومبولیتیک مختص فیبرین نامید.

داروی آلتپلاز به سرعت از پلاسما (به ویژه از مسیر متابولیسم کبدی) پاکسازی می‌شود و نیمه عمر اولیه آن حدود 4 تا 5 دقیقه و نیمه عمر نهایی آن حدود 40 دقیقه می باشد. از آنجایی که این دارو با واکنش‌های آلرژیک کمی همراه است می‌توان تجویز آن را تکرار نمود.

داروی آلتپلاز می‌تواند در درمان ترومبوز و مخصوصاً در انفارکتوس میوکارد یا همان سکته حاد قلبی و ترومبوآمبولی وریدی موثر باشد. و دردرمان بیماران مبتلا به حملات حاد ایسکمیک نقش مهمی را ایفا کند. بعلاوه در پاک کردن کاتترهای مسدود شده کاربرد دارد.

بیشتر بخوانید: بهترین متخصص اکوکاردیوگرافی قلب

تاثیرات آلتپاز بر روی بیماری های قلبی

سکته حاد قلبی (انفارکتوس میوکارد)

سکته حاد قلبی یا انفارکتوس میوکارد زمانی ایجاد می‌شود که رگ‌های خون رسان و تغذیه دهنده قلب (عروق کرونر) بدلیل لخته روی رسوب چربی در جداره مسدود شوند و مانع از رسیدن اکسیژن و خون به عضله قلب شوند. جهت درمان سکته قلبی باید رگ مسدود شده سریعا باز شود.

با مطالعه مقاله زیر از ما حمایت کنید
بافت عضلانی قلب

تاثیرات آلتپاز بر روی بیماری های قلبی

اثر داروی آلتپلاز (Alteplase) بر سکته حاد قلبی

داروی آلتپلاز می‌تواند موجب شکسته شدن و حل شدن لخته‌های خونی ایجاد شده در عروق کرونر ‌شود. تزیرق این دارو به صورت وریدی است که تزریق آن در 3 ساعت نخست سکته حاد قلبی می‌تواند بهترین درمان را ایجاد کند و با تکه‌تکه کردن لخته‌های خون مسیر عبور خون را در قلب باز می‌کند. نتیجه مطلوب برای درمان توسط داروی آلتپلاز توسط بهترین متخصصان قلب و عروق، بین 3 الی 6 ساعت گزارش شده است. پس از 6  ساعت نتایج مثبت می‌باشند ولی پس از گذشت 12 ساعت ازسکته قلبی این دارو دیگر تاثیری ندارد.

بیشتر بخوانید: بهترین متخصص انژیوگرافی قلب

تشخیص و آنژیوگرافی و تاثیرات آلتپاز بر روی بیماری های قلبی

با مراجعه به بهترین متخصص آنژیوگرافی قلب، پزشک متخصص قسمت‌هایی از عروق را که مسدود شده‌اند را شناسایی و به وسیله روش آنژیوپلاستی و استنت گذاری آن‌ها را درمان کند. پس از باز کردن عروق مسدود شده، پزشک متخصص جهت کاهش خطر خونریزی از داروهای دسته فیبرینولیتیک همچون آلتپلاز استفاده نمی‌کند.

تاثیرات آلتپاز بر روی بیماری های قلبی

موارد منع منصرف داروی آلتپلاز برای بیماران قلی

این دارو برای برخی از افراد منع مصرف دارد و یکسری بیماری‌هایی وجود دارند که استفاده از داروی آلتپلاز در آن‌ها ممنوع است. این بیماری‌ها شامل سکته مغزی خونریزی دهنده قبلی، خونریزی در مغز، ضایعه عروقی مغزی، تومور مغزی، خونریزی فعال (بجز خونریزی دوره قاعدگی)، واکنش آلرژیک قبلی به داروهای ازبین ‌برنده لخته ، بیماری کبدی شدید، فشارخون کنترل نشده، اختلال خونریزی ‌دهنده یا سابقه اخیر خونریزی در هر نقطه از بدن و زخم معده فعال می‌باشند. همچنین افراد باردار و یا کسانی که جراحی‌هایی داشتند که کم‌تر از ۲ هفته پیش انجام شده است نیز نباید از این دارو استفاده کنند.

برخی از داروها هستند که در صورت استفاده از داروهای ازبین ‌برنده لخته خون همانند داروی آلتپلاز، ممکن است خطر خونریزی را افزایش دهند. این داروها شامل داروهای ضد التهاب یا تسکین ‌دهنده درد مانند ایبوپروفن ، داروهای رقیق ‌کننده خون مانند وارفارین یا کومادین می‌باشند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شش − 1 =