انواع آزمایش انعقاد خون

انواع آزمایش انعقاد خون

لطفاپس از مطالعه امتیاز دهید

انواع آزمایش انعقاد خون- در این مقاله می خواهیم برای آشنایی بیشتر شما در مورد انواع آزمایش انعقاد خون توضیحاتی را ارائه دهیم. پس توصیه می کنیم که تا آخر این مقاله ما را همراهی نمایید

آزمایش انعقاد خون یکی از آزمایش‌های ضروری است که انسان بایستی در طول عمر خود آن را انجام دهد. لخته شدن خون از خونریزی بیش از حد در زمان جراحت یا بریدگی پوست پیشگیری می کند.

خونی که در رگ های شما جریان دارد نبایستی لخته شود در غیر این صورت از طریق جریان خون به قلب، ریه ها یا مغز انتقال می یابند که منتهی به حمله قلبی، سکته مغزی یا مرگ می گردد.

انجام آزمایش انعقاد خون قدرت لخته شدن خون و مدت زمان لخته شدن خون را انندازه گیری می‌­کند. شما می توانید برای انجام آزمایش انعقاد خون به بهترین متخصص انژیوگرافی قلب مراجعه نمایید تا برای شما آزمایش مورد نظر را نسخه نماید و شما از وضعیت خون و سلامتی قلب خود آگاه شوید.

پزشک شما با استفاده از نتیجه آزمایش می تواند خطر خونریزی بیش از حد یا ایجاد لخته را در رگ های خونی شما را مورد بررسی قرار دهد و سپس توصیه های لازم را به شما برای به دست اوردن سلامتی تان می کند.

عوامل بروز مشکلات انعقادی

دلایلی مانند موارد زیر وجود دارند که موجب ایجاد مشکلات انعقادی می شود.

بیماری کبدی

ترومبوفیلی، یا لخته شدن زیاد

هموفیلی یا ناتوانی در ایجاد لخته طبیعی

انواع آزمایش انعقاد خون

انواع مختلفی از آزمایش های انعقادی وجود دارد که توسط بهترین متخصص انژیوگرافی قلب دستور داده میشود که در زیر توضیح خواهیم داد

شمارش کامل خون

گاهی اوقات پزشک آزمایش  CBC  یا شمارش کامل خون را برای شما تجویز می کند تا شما آن را انجام دهید. زمانی پزشک این آزمایش را تجویز می کند که شما دچار کم خونی شده باشید یا تعداد پلاکت های موجود در بدن شما کم باشد که باعث اختلال  در لخته شدن خون می شود.

سنجش فاکتور V

این آزمایش که توسط پزشک تجویز می شود، فاکتور V را که در لخته شدن خون نقش مهمی دارد، اندازه گیری می کند. پایین بودن درجه این فاکتو می تواند نشانگر بیماری کبدی، فیبرینولیز اولیه یا همان تجزیه لخته ها باشد یا انعقاد داخل عروقی منتشر باشد.

انعقاد خون

سطح فیبرینوژن

فیبرینوژن یک پروتئینی است که به وسیله کبد تولید می‌­شود. این آزمایش اندازه فیبرینوژن در خون را اندازه گیری می­‌کند. نتایج منفی که از این آزمایش به دست می آید نشانگر خونریزی بیش از حد، فیبرینولیز یا جدا شدن جفت از دیواره رحم می باشد. نام دیگر آزمایش فیبرینوژن، فاکتور I و تست هیپوفیبرینوژنمی می باشد.

با مطالعه مقاله زیر از ما حمایت کنید
داروهای رقیق کننده خون ، برای کاهش خطر لخته شدن

همچنین بخوانید : مهم ترین علائم بیماری عروق کرونر

زمان پروترومبین

پروترومبین ماده پروتئین دیگری است که به وسیله کبد در بدن تولید می‌­شود. این آزمایش، کیفیت و مدت زمان مربوط به لخته شدن خون را اندازه گیری می‌­کند که تقریبا 25الی 30 دقیقه به طول می انجامد. اگر شما از آن دسته کسانی هستید که از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنید ممکن است که انعقاد خون شما هم مدت زمان بیشتری طول بکشد

زمان خونریزی

این آزمایش به بررسی مسدود شدن رگ های خونی کوچک پوستی و متوقف شدن خونریزی می پردازد که با سایر آزمایش ها متفاوت می باشد.

در این آزمایش، یک دستبند فشار خون بر روی بازو قرار داده می شود و سپس باد می­‌شود. شخص متخصص، در ناحیه تحتانی بازوی شما دو بریدگی ایجاد می­‌کند. این بریدگی‌ کوچک به صورت خراش ایجاد می کند. زمانی که باد از دستبند بیرون می آید ازدست جدا می شوند و هر ۳۰ ثانیه یک مرتبه کاغذ را با سرعت روی ناحیه بریدگی ها قرار می دهند تا زمانی که خونریزی متوقف گردد.

مدت زمان خونریزی غالبا بین 1 تا 9 دقیقه به طول می انجامد. این آزمایش کاملا مطمئن و ایمن است و دارای عوارض بسیار کمی است.

هدف از آزمایش انعقاد خون

اختلالات انعقادی می تواند موجب خونریزی های خطرناک یا ایجاد لخته گردد. اگر پزشک در مورد وجود اختلال انعقادی در شما مشکوک بود توصیه می کند که یک یا چند آزمایش انعقاد خون را انجام دهید که توسط بهترین متخصص انژیوگرافی قلب نیز توصیه میشود. آزمایش انعقاد خون، نحوه عملکرد و پروتئین های انعقادی گوناگون را اندازه گیری می کنند.

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده + شش =