الکتروکاردیوگرافی، آشنایی با نحوه گرفتن تست نوار قلب

الکتروکاردیوگرافی قلب، آشنایی با نحوه گرفتن تست نوار قلب

لطفاپس از مطالعه امتیاز دهید

الکتروکاردیوگرافی قلب آزمایشی ست که با دستگاه الکتروکادیوگرام انجام می شود و طی این آزمایش امواج الکتریکی قلب بر روی صفحه شطرنجی مخصوص ایجاد می شود. تصویر ایجاد شده بر روی این کاغذ که به آن نوار قلب می گویند نشان دهنده فعالیت الکتریکی قلب می باشد. گرفتن نوار قلب از اقدامات اولیه در تشخیص بیماری های قلبی می باشد که پزشک متخصص قلب آن را برای افرادی که مشکوک به سکته قلبی و یا آنژین صدری می باشند الزامی می داند.

الکتروکاردیوگرافی قلب چیست؟

الکتروکاردیوگرافی یا نوار قلب ضربان قلب نرمال و فعالیت قلب را در هر ضربان و یا ضربان های متوالی نشان می دهد. بررسی فعالیت قلب از طریق ثبت ایمپالس الکتریکی انجام می شود که در گره سینوسی دهلیزی شروع میشود و در نهایت قلب را منقبض می کند.

نوار قلب یک آزمایش کامل بی خطر می باشد که توسط اتصال الکترودها به بدن انجام می شود. از طریق این اتصال سیگنال ها به دستگاه فرستاده می شود و بر روی کاغذ مخصوص نقش می بندند.

الکتروکاردیوگرافی چیست؟

 

نحوه گرفتن الکتروکاردیوگرافی قلب

یکی از مهارت هایی که نیاز است پرستاران و کارکنان بیمارستان داشته باشند، گرفتن نوار قلب می باشد. برای اینکار بیمار به پشت می خوابد و پرستار ده الکترود را به کمک چسب به قفسه سینه، دست ها و پاها می چسباند بعد از آن بلافاصله اطلاعات مربوط به ضربان قلب از طریق رایانه ایجاد می شود و بعد روی کاغذ ثبت می گردد‌.

بعد از انجام نوار قلب پرستار الکترودها را از بدن بیمار جدا می سازد که ممکن است در جای پد چسبی کمی سوزش و حساسیت احساس شود که خیلی زود از بین می رود و جای نگرانی ندارد. بهتر است آقایان برای انجام الکتروکاردیوگرافی موهای سینه را بتراشند تا دستگاه عملکرد بهتری ارائه دهد.

به طور کلی نوار قلب گرفتن در ده دقیقه انجام می شود و بیمار بعد از آن می تواند به زندگی عادی بازگردد و فعالیت روزانه را انجام دهد. همانطور که گفته شد این روشی ست برای تشخیص بیماری و یک درمان نمی باشد.

نحوه گرفتن الکتروکاردیوگرافی

 

تشخیص به کمک الکتروکاردیوگرافی

معمولا در نوار قلب مواردی تشخیص داده می شود که در زیر به آن ها اشاره می شود. اگر در قلب تعداد ضربان و یا الگوی ضربان غیر طبیعی باشد در نوار قلب نمایان می شود. اگر فرد بیماری مانند فشار خون بالا داشته باشد باعث ضخیم شدن دیواره قلب می شود که در الکتروکاردیوگرافی قلب مشخص می گردد.

با مطالعه مقاله زیر از ما حمایت کنید
علائم افزایش فشار خون ریوی چیست؟ + (طبقه بندی آنها)

نشانه هایی از حملات قلبی گذشته را نمایش می دهد و اگر احتمال حمله قلبی جدید باشد هم مشخص می گردد. قسمت هایی از قلب ممکن است خون رسانی کاملی نداشته باشد و این مورد هم در نوار قلب مشخص می شود. اختلالات الکترولیتی در بدن با نوار قلب تشخیص داده می شوند.

تشخیص به کمک الکتروکاردیوگرافی

چگونه الکتروکاردیوگرافی دقیق تر خواهد بود؟

بهتر است بیمار احساس راحتی کند و لباسی آزاد بپوشد.

در زمان گرفتن نوار قلب به بیمار اخبار نگران کننده نرسد، موبایل و موارد مشابه از بیمار دور باشند.

برای بالا بردن رسانایی بر روی بدن بیمار ژل یا آب پاشیده شود.

بهتر است در زمان انجام الکتروکاردیوگرافی پرستار به تخت نچسبد.

لیدهای الکتروکاردیوگرافی چگونه متصل می شوند؟

برای گرفتن نوار قلبی دقیق ۱۲ لید قلبی و یک لید بلند از بیمار گرفته می شود که لازم است تمام سیم ها به درستی وصل شده باشند. پرستار یا تکنسین باید با این کار آشنایی کامل داشته باشد چراکه  باد کش های جلوی قلب باید کاملا درست وصل شوند.

دقت داشته باشید که برای گرفتن الکتروکاردیوگرافی باید ساعت و اشیاء فلزی از بیمار جدا شود. ۱۲ لید به ترتیب خاص از قفسه سینه تا پهلوی چپ بیمار وصل می شوند که در نهایت ۱۲ نوع نوار قلب گرفته می شود. ۶ لید که به دست و پاها متصل است و ۶ لید به قلب. برای مشاهده دقیق فعالیت قلب در طول زمان یک لید بلندتر هم متصل می شود که می تواند سلامت قلب را نشان دهد.

آمادگی قبل از الکتروکاردیوگرافی قلب

قبل از انجام تست نوار قلب نیاز به آمادگی خاصی نمی باشد .

قبل از تست الکتروکاردیوگرافی نباید فعالیت سنگین بدنی داشته باشید.

بهتر است از هر گونه استرس دور باشید.

رعایت موارد فوق در داشتن نوار قلب دقیق به بیمار کمک می کند و در این صورت بهترین متخصص قلب، بیماری احتمالی را به شکل صحیح تشخیص می دهد.

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 − سیزده =